Fiats Multiair Valve-Lift System Forklaret

Fiats Multiair Valve-Lift System Forklaret

Bølgende gaspriser og forestående regler forårsager bilproducenter til at jage efter måder at øge effektiviteten af ​​benzinmotorer. En af de vigtigste ineffektivitet af disse motorer er begrænsningen, der er skabt af gasspjældet i indtaget passage, som bruges til at regulere, hvor meget luft feeds cylindrene. Benævnt ”pumpning tab,” denne flaskehals forårsaget af en delvis åben gasspjæld tvinger en motor til at rutte med omkring 10 procent af energi, som ellers kunne anvendes til fremdrift.

BMW, Nissan / Infiniti, og Fiat har overvundet en stor del af disse pumpestationer tab ved i stedet at drøvle deres motorer via indsugningsventilerne-varierende deres lift og den tid, ventilerne er åbne for at styre motoren. BMW var først, med sin valvetronic teknologi, som blev lanceret på forskellige modeller i 2001. Det er et komplekst system, der bruger en ekstra elektronisk aktiveret knastaksel at variere ventil løft.

Skønheden i Fiats ”Multiair” systemet er dets enkelhed; i det væsentlige opnår hvad Valvetronic gør ved hjælp hydraulikvæske løber gennem smalle passager forbinder indsugningsventilerne og så de to kan afkobles knastaksel. Dette system moduleres af en elektronisk styret solenoide, og der er effektivt to tilstande: Når solenoiden lukkes, transmitterer usammentrykkelige hydraulikvæske indtagelsen-kamskivelappen bevægelse til ventilen, som i en traditionel motor. Når solenoiden er åben, olien omgår passagen, afkobling af ventilen, som så lukker konventionelt via fjedertryk. For eksempel for at lukke ventilerne tidligt, som i en del-load situation ville solenoiden lukkes indledningsvis og derefter åbne delvis gennem indtagelse cyklus. Den tricky business er korrekt timing omskiftningen af ​​magnetventil, og Fiat har møjsommeligt optimeret reaktionsevne de elektroniske styringer. Bortset fra de fordele brændstof-økonomi og emissioner, Fiat hævder Multiair kan også aktivere en 10-procent hestekræfter boost. Denne teknologi vil gå i produktion i Europa senere på året på en 1,4-liters turbo og vil også blive brugt på sugemotor, der spreder gennem Fiats opstilling.

Fiats Multiair Valve-Lift System Forklaret

Like this post? Please share to your friends: