2004 10Best Biler

Det er ikke let at være en bilproducent i disse dage. Factory kapacitet rundt om i verden er i stand til at spyr omkring 50-procent flere biler end markederne kan muligvis absorbere. Samtidig, lande overalt magten op deres virksomheder inden for bilindustrien, fordi virksomheden ses som et flagskib industri og holder udsigten til store eksportindtægter.

Desuden det faste automotive ordre er under angreb. Hyundai går efter de mindre Lexus sedans med sin stadigt mere overdådig XG350. Cadillac er rettet mod BMW M-biler med sin nye hotte CTS-V. Og Volkswagen-ophavsmand til folkets bil-har besluttet at gå head-to-head mod Mercedes S-klasse og andre forgyldte sedaner i top-dollar-kategori med sin nye Phaeton.

Selv de virksomheder, der er villige til at stå pat i markedet klasser ikke har det nemt. Køretøjer som Chevrolet SSR og Chrysler Crossfire bringe show-bil styling til hverdagens bilister. Teknologiske fremskridt vrimler med den nye generation rotationsmotor i Mazda RX-8, twin-kobling transmission i Audi TT, og det bundne og nittet aluminium konstruktion af Jaguar xj8. I mellemtiden er alle konkurrerer på værdi. Den nye Suzuki Verona EX leverer en seks-cylindret motor, en fuld plade af luksus funktioner, og fremragende interiør plads til et klistermærke pris på $ 20.000. For omkring det dobbelte beløb, Chevrolet Corvette leverer mere ydelse end nogen maskine inden $ 30.000 af dens pris.

Bedøvelse styling, fantastisk teknologi, og fremragende værdi er dyder vi bestemt værdsætter, og vi fandt dem i overflod blandt de 57 biler nomineret til vores 2004-priser. Som sædvanlig, vi indgår automatisk sidste års 10Best vindere. Den resterende del af bilerne er dem, der var blevet væsentligt omdesignet eller opdateret for 2004. Fremføring maskiner har allerede haft et skud på en 10Best award. Hvis de ikke gør det for første gang, er der ingen anden chancer.

Like this post? Please share to your friends: