1999 10Best Biler

Beatific ro ofte sætter ind efter en periode med omtumlet forandring, og det er præcis, hvad der skete på vores 17th Annual 10Best biler konkurrence. Selvom en rekord seks nye biler muskuløs deres vej til vores liste sidste år, var der kun to nye ansigter til 1999. Men før det bliver i detaljer med vinderne, lad os gennemgå den proces, hvorved de blev valgt.

Som sædvanlig vores konkurrence er åben for enhver bil, pickup truck, sport-utility køretøj, eller van forudsat at det opfylder følgende kriterier. For det første skal det være en regelmæssig produktion køretøj sælges gennem normale kanaler, i det mindste et eller andet sted inden for 50 USA. Så meget som vi gerne Lingenfelter korvetter, RENNtech Mercedes og hemmeligt importeret Lotus Elises, behøver sådanne boutique-modeller ikke anvendelse. Enhver kandidat skal også være til salg, eller ”i strømmen af ​​handel,” som Washington juridiske typer gerne sige, ved udgangen af ​​januar 1999.

Vi insisterer også, at vores biler falder ind under et prisloft for at sikre, at vores liste over vindere ikke er stærkt vægtet mod maskiner, der bærer priserne hus-størrelse. Vi beregner vores prisloft ved at tage gennemsnittet ny-køretøj salgspris, som bestemt ved en undersøgelse af den nationale automobilforhandler forening, og multiplikation med to og en halv. Som i midten af ​​sidste sommer, at NADA tallet var $ 23.500, en hel del højere end sidste års tal på $ 21.750. Som et resultat, vores prisloft klatrede fra ’98 's $ 55.000 til $ 59.000. I et år præget af meget lidt inflation i ny-bilpriser, denne stigning afspejler den stærke økonomi, hvor flush købere vælger stadigt mere overdådige og indlæst køretøjer. Den fortsatte skift i retning af lastbiler, især SUV'er, har haft en tendens til at øge de gennemsnitlige priser køretøj så godt.

Alt i alt var der omkring 175 køretøjer, der mødte de kvalifikationer, der er skitseret ovenfor. Til skære dette tal ned til en mere håndterbar liste, vi kun nomineret køretøjer, der er nye eller væsentligt opgraderet for 1999, ud over de køretøjer, der vandt steder på sidste års 10Best listen. Disse køretøjer, der ikke blev 10Best etablerede operatører og blev ikke ændret for i år allerede var blevet undersøgt af os en gang før. Derfor blev de ikke inviteret igen i år. Efter at have deltaget sommerens runde af nye biler introduktioner, pligtskyldigt studere vores pressemateriale, og surfe de forskellige automotive web-steder, vi endte med 55 nominerede.

Vi indsamlede denne gruppe af maskiner på vores afvikling back-veje test gemmested nær vores Ann Arbor verdens hovedkvarter. Vi tilkaldte derefter hver vej testeren fra dette kontor samt vores fjerntliggende agenter fra Redondo Beach, Californien; Sedona, Arizona; Wyoming, New York; London, England; og Villa BS, Italien. Vores vod gav 15 vælgere med i alt 304 år misbrugte i færd med at skrive om biler. For hele fjerde uge i september, denne besætning kørte vores 55 nominerede i de snoede veje, land sideveje og forskellige motorveje, der omgiver og føre til 10Best centralt. Desuden vi prikkede under køretøjernes emhætter, vurderet deres bagsædet, og undersøgte deres konstruktionsdetaljer, så vi kunne bedre mester vores favoritter i de forskellige pasta-og-vino-drevne møder, præget ugen.

Vi afleverede vores afstemninger ved lukketid fredag, rating hver post på en skala fra 1 til 100. Se de 10 fantastiske køretøjer med de højeste gennemsnitlige score.

Like this post? Please share to your friends: