1998 10Best Biler

I det 16-årige historie Bil og Førerens 10Best biler konkurrence, har der aldrig været et år, hvor seks nye køretøjer trængte ind i vores hjerter og på vores årlige liste over favoritter. Indtil nu.

Det gør 1998 en meget speciel årgang for nye køretøjer, et faktum, der ikke vil blive tabt på de mere opmærksomme tilhængere af denne seneste cutthroat konkurrence i bilindustrien. Biler, der er overkommelige er støt bliver mere kraftfulde og mere sofistikerede, og traditionelle luksus beslutningstagere nu ved at nå hen mod midprice marked i jagten på mere salg. Ting ændrer sig.

Vores 10Best regler har imidlertid ikke ændret sig, så vi kan nemt rumme disse nye skift og shunts på markedet. For at blive en udfordrer, skal et køretøj først gå på salg i slutningen af ​​januar 1998. Dens basispris, herunder fragt, forhandler prep-og de grimme luksus og gas-guzzler skatter, hvis de finder anvendelse-må ikke overstige vores prisloft, som er $ 55.000 i år. (Det hætte har ændret sig gennem årene. Det beregnes ved at gange sidste sommer gennemsnitlige ny-køretøj salgspris, som bestemt af den nationale automobilforhandler forening, gange to og en halv. Hætten sikrer, at vores liste ikke er befolket af maskiner kun tilgængelig for dem, der staver deres navne Buffett, Gates, og Walton.)

Selvom vi vil overveje enhver bil, minivan, sport-utility køretøj, eller pickup, der opfylder disse enkle spilleregler, vi ikke bare samle eksempler på de 250-nogle køretøjer på markedet. Det er sådan her det virker. Først, vi automatisk renominere sidste års vindere, forudsat de er stadig til salg og har ikke igennem det prisloftet. Så går vi over hele samlet på nye biler introduktioner i det forløbne år oplysninger. Vi pore også i løbet af hylderne i pressemateriale og gennemsøge vores databanker at identificere alle de modeller, der er nye eller er blevet opgraderet betydeligt siden sidste år. For the record, denne proces resulterede i årets felt af 56 nominerede.

Dernæst beder vi høfligt de stolte forældre til dem, 56 for at hoste op et køretøj. De nominerede bliver derefter udskilles til vores hushhush test facilitet, der er dybt inde i skoven og snoede veje uden for vores Ann Arbor verden hovedkvarter. Vi bringer i vores vidtstrakte personale-Vestkysten besætningen, Panama City kontor, formanden for Brockworld, europæiske korrespondenter Ray Hutton og Peter Robinson, og vælg bidragydere. I alt ’em up, og vores 16 dommere i år kom bevæbnet, massevis, med 285 års erfaring inden for bilindustrien journalistik. Hver dag i en uge, disse fyre undersøgt og vurderet de nominerede (og brugt mindst én nat poring over kompleksiteten i hefeweizen og porter oplagret på Sidetrack, et vandhul i Ypsilanti s Depot Town).

I slutningen af ​​ugen, dommerne tog deres scorecards og bedømt hver af de 56 biler på en skala fra 100. Hvad følger i alfabetisk rækkefølge, er de 10 biler, der fik de højeste gennemsnitlige score.

Like this post? Please share to your friends: