2016 10Best biler: Tesla Model S 70 / 70D

Glem for et øjeblik, at Tesla Model S brændstoftank er en aluminium kasse fyldt med tusindvis af battericeller. Ignorer de elmotorer og Elon Musk s kaptajn Planet prædikener. Virkelig, bare prøve at tørre, hvad du ved om bilen fra dit sind. Selv i denne sammenhæng, Model S stadig peger et spotlight på auto branchens selvtilfredshed.

At køre en Tesla Model S er at revurderer, hvordan en bil og dens chauffør skal interagere. Den dørhåndtag stuve flugter med sheetmetal indtil de glider ud for at møde din hånd når du nærmer dig. Stereo og klimasystemet magt på det øjeblik du åbner døren. Hvem har brug for en forlygte afbryder, når bilen er smart nok til at kende forskel på dag og skumring, sol og regn?

Assembly Plant: Fremont, Californien
Andre modeller: Model X

Sammenlignet til det væsentlige, kabinen gløder med en elegant moderne enkelhed. Vi strittede på touch-skærme, indtil Teslas skarpe, 17-tommer rude afsmeltet knapper store nok til at bruge i fart på en smuldrende mellemstatlige. Med jævne Model S lærer nye tricks via en software opdatere det havde hentet, mens du var væk.

”Stadig fremtiden set fra 2012.” -M. Duff

Model S er den eneste elbil med driving range at give mening i amerikanske forstæder eller på vores backbreaking pendler. De 70-kWh-modeller-i enten bagtil eller firehjulstræk-slip under vores $ 80.000 basis-prisloft og dækker mere end 200 miles per opladning. Alle elbiler kommer med bekvemmelighed for tankning i hjemmet, men kun Tesla gør lange afstande muligt med sit landsdækkende netværk af gratis, højspænding kompressor.

Model S er også den sjældne elbil, der omfavner vores mest grundlæggende filosofi: Kørsel skal være engagerende. Bilen stude, hjørner og rides med en kompetence, der synes perfektioneret gennem årtiers målrettet udvikling suspension snarere end et par korte år som i Silicon Valley. Den 70D accelererer i nær tavshed med rasen en redline kobling dump. Det springer på stregen med 387 pund-fødder af øjeblikkelig drejningsmoment og følger en problemfri, skift-fri bane for at trecifret hastigheder. Løft fra speederen til at høste elektroner og sejle til et stop uden nogensinde at røre friktionsbremserne. Du lærer at køre det med en pedal, hjælp og generobre elektricitet med tempoet i trafikken og strømmen af ​​vejen. Efter en uge afprøve en model S, det føles underligt at køre noget andet.

Hvordan vi ville bygge det

Vi ville vælge den fire-hjulstræk Model S 70D. Til dette vil vi tilføje Autopilot halvstyrende kapacitet ($ 2500), fordi vores pendler er lange og kedelige. Vi ville vælge Smart Air Suspension ($ 2500) for kørende højde indstillingsmuligheder. Vi vil erstatte de flade standard sæder med tan næste generation sæder ($ 2500). Og de ville være opvarmet, også takket være frost vejr pakken ($ 1000). Slap på nogle Midnight Silver Metallic maling ($ 1000), og vi ankommer til en total på $ 85.700.

Cloud-Based Pendling

Tesla Silicon Valley mentalitet betyder bilerne aldrig helt færdig, endda år efter at de har forladt fabrikken. Selskabets væsentligste softwareopdateringer, der er vist her, betyder en Model S købt i 2012 er en anden bil i dag.

Juni 2012: Første model S leverancer.

9 Oktober 2012: Model S nu kryber frem, når føreren løfter fra bremsen. En mobil app giver ejerne at fjernovervåge opladning, lufte vinduer, låse og låse døre og INDKØL eller forvarme kabinen.

November 30, 2012: Tesla tilføjer stemmekommandoer. Dørhåndtagene nu automatisk strække sig som føreren nærmer sig bilen med nøglen fob. En ny ”området” under kørsel reducerer mængden af ​​energi, der forbruges af klimaanlæg.

18 juni, 2013: Navigationssystemet viser nu Booster steder og tidligere besøgte opladere. Når instrueret til at forvarme eller forkøling kabinen, vil bilen bruge energien fra opladeren i stedet for batteriet.

24 Marts 2014: Tesla tilføjer hill-starte hjælpe.

September 11, 2014: Luft-affjedringssystem husker nu steder, hvor føreren tidligere optagne bilen og øger kørehøjde automatisk på tilgang. Ejere kan bruge stemmekommandoer til at rapportere fejl på Tesla, sende et øjebliksbillede af deres bils status og skærme til hjemmekontoret. Navigation retninger nu tage trafik i betragtning, og en ny i bilen kalender synkroniseres med en telefon til at vise kommende aftaler.

December 7, 2014: Holde knappen kuffert på nøglen fob åbner afgiften porten.

8 Januar 2015: Adaptiv fartpilot, automatiske høj-bjælker, og frem-kollision advarsel aktiveret på biler med Teslas Autopilot hardware.

28 marts 2015: Blind-spot advarsel og automatisk nødbremsning aktiveret på autopilot udstyrede biler. En kammertjener tilstand begrænser bilen til 107 heste og 70 km / h, når aktiv. En ny ruteplanlægger foreslår opladningen stopper på lange ture og advarer, når bilen er uden for rækkevidde af opladere.

April 10, 2015: Tophastighed på 85d modeller stiger til 155 mph mens nul-til-60 dråber fra 5,2 sekunder til 4,4.

14 oktober 2015: Tesla aktiverer ekstra Autopilot funktioner, herunder en selvstyrende funktion og automatiseret parallel parkering. Tesla redesigns grænsefladerne til måleren klynge og touch screen og tilføjer en bremse-hold-system.


2016 10Best Biler: Tilbage til Oversigt

Like this post? Please share to your friends: