2007 Jaguar XK Cabriolet

Et tegn på, hvordan desperate ting har fået til Jaguar på det amerikanske marked er, at dens bestseller model linje er den lave volumen, relativt dyre XK coupe og cabriolet, med 4487 salg i 2007. Det er 28,6 procent af selskabets ganske vist sølle salg af 15.683 .

En årsag, at det er Jaguar bestseller bil er, fordi det er i øjeblikket Jaguars bedste køretøj. Når vi sammenlignet en XK cabriolet med fire andre luksus cabrioleter i spørgsmålet august 2006 [ ”konvertibel valuta”], det sluttede en respektabel tredje og imponeret vores omrejsende band af biler vismænd nok, at vi dekreteret en 40.000-mile evaluering var i orden.

Omkring seks måneder efter sammenligning test blev udført, blev en Indigo Blå XK cabriolet leveret til Hogback Road parkeringspladsen. Luksus hunde, som vi, bilens basispris på $ 81.500 var blevet oppustet med tilføjelse af de $ 2500 Advanced Technology-pakke (adaptive cruise control, foran parkering hjælpe, og aktive forlygter), de $ 3300 Luksus pakke (opvarmet rat, 16-vejs -Justerbar forsæder, læder instrumentbræt, og 19-tommer hjul); og $ 1875 Premium Sound-pakke, som tilføjer Sirius satellit radio kapacitet og en præmie Alpine stereo. Tilsammen: $ 89.175. Den lyse poppel træ trim, der høstede lige så meget had, som det gjorde kærlighed under testen, var en no-cost option.

Vi valgte kontrasterende elfenben og skifer læder indeni, som var gorgeous, når bilen ankom til hovedkvarteret, men kiggede lidt brugt efter 40.000 miles i vores bud pleje. Den sølvfarvet plast interiør trim trak kritik for at se billige, og de indvendige huller panel var ikke så lun som dem i Lexuses eller audis.

Hen mod slutningen af ​​sit liv, ville askebægeret ikke holde åbent (trods have blevet erstattet ved 15,937 miles), og træstykket trimme omkring gearstangen fordrejet og kom løs, hvilket ikke bør ske i en bil, der koster næsten 90 store. Bagsæderne kunne næsten ikke rumme denne forfatterens 10-årige; at give dem nogen benplads, forsædet måtte flyttes, så passagerens knæ rørt handskerummet.

Stadig, ingen støbte aspersions på vej XK gik ned ad vejen. Alle elskede Jag kombination af en smidig ride og agile køreegenskaber. Den seks-trins automatgear var en glæde, dens manuel mode ledsaget af sunde doser af motoromdrejninger på nedgearing. Adskillige medarbejdere ønsket mere grynt, men som teknisk redaktør Mike Austin påpegede, ”jeg vil kun have lidt mere magt, fordi jeg ved, at andre biler koster så meget er hurtigere. Hvis du bor i et vakuum, XK er masser hurtigt.”Eventuelle bekymringer at dette baghjulstræk-drev maskine ville blive invalid af en Michigan vinter blev lindres ved et sæt af Bridgestone Blizzak LM-22 dæk på 18-tommer fælge.

Hvis Gud er i detaljerne, så XK var ikke så guddommelig. Sammenlignet med en sammenfoldelig metal tag, en blød top hjælper trunk plads, men næsten alle klagede over overdreven vindstøj og dårlig udsyn bagud, takket være pillbox slot af en bagrude. Vi formoder vores XK var den sidste bil i den udviklede verden til at have en effekt radioantenne, så det var lidt overraskelse, da en medarbejder kørte XK gennem en bilvask og forårsagede $ 557 værd af skader på det. (For model 2008 er antennen skjult i den bageste spoiler.)

Like this post? Please share to your friends: