2019 Toyota Supra: håndgribelige beviser på en Reborn Legend

Hvad er det: Den genfødte Toyota Supra, som er produktet af et joint venture mellem Toyota og BMW, som også vil producere en efterfølger til Z4.

Hvorfor er det vigtigt? Det er svært at huske nu, men Toyota var ikke altid en leverandør udelukkende af pålidelige, sjælløse transport enheder. Selv om virksomheden i dag er defineret af apparatet-lignende Camry og den ultra-grønne Prius, tilbage i 1970'erne og 80'erne, nogen bedt om at nævne en Toyota-model kan meget vel sige, ’Celica’, som var en slags japansk Ford Mustang. Det populære, sporty bil nåede sit højdepunkt, da den Celica Supra, før Supra blev senere udskilt som en separat, højtydende coupe, der varede gennem 1998 (2002 i Japan). Tilføjelse følelsesmæssig appel tilbage i Toyota lineup er et erklæret mål om Toyota globale administrerende direktør Akio Toyoda, og der er kun så meget, der kan gøres med sport-tema trim niveauer for Camry og Corolla. At give nogen tiltro til den administrerende direktør mål, Toyota har brug for en sportsvogn.

Platform: Virkeligheden i små salgsmængder og ikke-så-små engineering omkostninger gør for hårde økonomi i at udvikle en ny sports coupe. Det er derfor, vi har set joint ventures pop up: Toyota og Subaru gået sammen for Scion FR-S (nu Toyota 86) og Subaru BRZ, mens Mazda udskilt en variant af sin Miata for Fiat Chrysler at sælge så Fiat 124 Spider . Ligeledes har vi Toyota parring op her med BMW. Toyota vil få en ny Supra ud af handlen, mens BMW version vil erstatte Z4, med den nye model til at tage navnet Z5. Den uptick i BMW nomenklatur er tegn på, at Supra / Z5 vil være større end nutidens Z4. Vi tror bilen fanget i disse billeder er faktisk Toyota-trods BMW MNS-hovedsageligt på grund af sine proportioner og front styling, der ser ud til at bære en duft af den dramatiske Toyota FT-1 koncept, der fungerer som inspiration til denne bil.

Forventet ankomst og Price: Rapporter viser, at bilerne vil blive samlet på, hvad der kan betragtes som den neutral grund Østrig ved Magna Steyr. Produktion-med en årlig rate på 60.000 biler i alt-skal starte engang i 2018, og vi forventer bilerne at ankomme som 2019-modeller. Det er sandsynligt, at Toyota vil holde den startpris på Supra nær $ 40.000 mark-hvilket er betydeligt mindre end hvad den gamle model omkostninger mod slutningen af ​​sin levetid-selv højtydende varianter ville drive langt opad derfra.

Like this post? Please share to your friends: