1989 Chevrolet Corvette Cabriolet

1989 Chevrolet Corvette CabrioletFra juni 1989 Udstedelse af Bil og chaufførTESTET

For dem af jer, der tror, ​​at Corvette cabriolet er allerede så sød som en jordbær sundae, der er flere gode nyheder på Chevrolets menu 1989. Du kan nu top fra den udendørs Vette med hvad der svarer til flødeskum og drys: en ny flytbar hård top, der tilføjer mere til den drivende erfaring end blot et fast tag over hovedet.

Corvetter og aftagelige hårde toppe dateres tilbage til 1950'erne, hvor alle plast Chevys var klædt i roadster karosseri. Ideen gjort stor ansvarsfølelse derefter, og det stadig gør: en gemmested blød top for de varme-vejr måneder og en lun hårdt top for at få dig igennem den iskolde greb om vinteren. Det "hardtop-cabriolet," som kombinationen blev kaldt, var tilgængelig som en mulighed, indtil Chevrolet fjernet roadster fra Corvette lineup tilbage i 1975.

Den nye version tager op, hvor den gamle slap. Du vil ikke blive overrasket over at høre, at den nye hårde top hud er lavet af glasfiber-lignende krop Corvette selv. Som du ville forvente, men er det en mere sofistikeret stykke end Corvette tagene på de gode gamle dage. Computer-alder teknologi har gjort det muligt for ingeniører at designe en top, der er en integreret del af Corvette krop struktur, ikke bare en attraktiv vejr-beskyttelse baldakin.

1989 Chevrolet Corvette Cabriolet

De hårde top går i lås med ni bolte; før det kan fastgøres, skal du først sænke den bløde top i sine godt. Og den hårde toppen er så stout, at det let opfylder føderale rollover standarder for fast tag biler. Det forbedrer også cabriolet s torsionsstivhed, så meget, at den hårde-top-udstyret konvertible krop er femten procent stivere end coupe s. Det er en bemærkelsesværdig forbedring af kvaliteten, fordi overdreven krop flex bidrager til knirker og rasler, der plager Corvette. Hvis der er nogen mangel på den nye top, det er prisen: den foreslåede liste er $ 1995, som hjalp med at skubbe mærkaten af ​​vores veludstyrede test bil ud over 41 grand.

Ud over at give os et eksempel på den hårde top, vores gennemgang bil tilladt os at gennemføre vores første omfattende test af 1989 Corvette. Bortset fra det nye tag, er der flere vigtige evolutionære udvikling. For det første har Chevrolet opgraderet alle 1989 base-Vettes til, hvad der var tidligere kendt som Z52-status. Det betyder, at alle Corvetter nu leveres som standard med 275 / 40ZR-17 Goodyear Eagle ZR40 dæk på 9,5 tommer brede alufælge, en masse af strukturelle forstærkninger og Bilstein gas-trykstød.

Vi er glade for at rapportere, at vores tid bag rattet i hardtop-konvertible var ren, usminkede glæde. Hvad gør den nye Corvette bedre har intet at gøre med det er hurtigere og grovere og alt at gøre med det er mere raffineret. Den ekstra stivhed, som den hårde toppen er noget du kan føle: der er mindre krop sitre over skarpe bump, tjære strimler og andre uregelmæssige overflader. Den Vette struktur stadig ikke er så ingotlike som en Porsche 944 s, men det er nærmer respektabilitet.

Endnu bedre er, hvordan sødt 1989 Corvette drev. Du kan slagtilfælde det rundt i byen så glat som en robåd på en glasagtig dam. Koblingen, gearkassen, og den gasspjældsforbindelsen-også revideres i år-er så nemme at koordinere, at du fedt væk fra stoplys med al den elegance af en BMW. Shifting er en fornøjelse, også fordi gearstangen føles, som om det var drejelig på en juvelbesat bevægelse.

KAG-systemet, er vi glade for at sige, sjældent trænger. Det aktiverer kun når fire betingelser er opfyldt: kølevæskens temperatur er over 120 grader, du bevæger sig fra hvile i første gear, du accelererer ved 35-procent gasspjæld eller mindre og du forsøger at flytte ind sekund mellem 12 og 19 mph. På dette tidspunkt KAG computer signalerer en solenoide i gearkassen at lede gearstangen i fjerde, som du trækker bagud mod sekund. (systemet blokerer tredje gear på samme tid.) Den ene-fire spring er en stor en, men den torquey 5,7-liters V-8 har ingen problemer med at slæbe videre alligevel. Bedst af alt, dette sker som regel kun, når du kravler gennem trafikken.

Vi er mere end glade for at leve med en lejlighedsvis computerstyret upshift for at nyde frugterne af den nye ZF kassen. Pludselig en manuel transmission Corvette er værd at have igen. De første fem nøgletal holde dig i den saftige del af effektkurven næsten hele tiden. Og gearkassen gør intet for at ændre Vette legendariske hurtighed. En 0-til-60-mph streg tager kun 5,8 sekunder, og et rip gennem kvart-mile kommer op i 14,4 sekunder ved 94 mph.

Den lange sjette gear stunts også Vette tophastighed. Det bedste, vi kunne udtrække fra vores test bil var 142 mph, 2 mph langsommere end en 1987 cabriolet vi stikprøven, som havde 15 hk mindre. (Vores '89 test bil toppet ud længe før den nåede sit 4300-rpm magt højdepunkt i sjette, som, hvis den var opnåeligt, ville oversætte til 173 mph). Det er sandsynligt, at Vettes bygget senere i modellen år vil være endnu langsommere. Vores tidlige produktion bil havde en 3,54: 1 endelig-udvekslingsforhold; en højere, 3,33 gear indfases ved midyear. For alle-out speed eksplosioner, vi foreslår derfor en automatisk udstyret coupe, som har bedre aerodynamik og mere gunstige gearing. En automatisk udstyret Corvette coupe, som vi testede sidste år kørte 154 km / h, og kombinationen er stort set uændret i 1989.

Kort sagt, 1989 Corvette er mere af det samme, kun bedre. Det er stadig ikke så solidt, som en Supra eller så godt manierede som en 944, men det hunkers ned, hænger på, og blaster ud som om det havde noget at bevise. Og for 1989, er det også endelig viser os noget mere end macho. Må ikke hviske dette alt for højt, men Corvette er faktisk ved at blive behagelig.

Like this post? Please share to your friends: