2015 BMW X6 M vs 2016 Mercedes-AMG GLE63 S Coupe

Fra januar-nummeret 2016

Saml ’runde ilden, folkens, og lad onkel Bil og chauffør fortælle dig en lille historie. Nogle vil måske kalde det en fabel eller et eventyr, men der er ikke feer i denne fortælling eller brownies eller sprites, ikke engang en wisecracking skov gnom. Hvor var vi? Right, helt tilbage i tåger af tid kendt som 1920'erne, før mellemstatlige motorveje og stole, der giver massage, der var et land kendt som de irske Hills.

Nu, dette navn er, hvad amatør folk kunne kalde en misvisende, fordi disse bakker ikke var i Irland og, sandheden skal frem, bakkerne virkelig var ikke meget i vejen for bakker, enten. Nej, disse bakker var i Michigan, hvor en hvilken som helst gammel klump kaldes en bakke. Langs USA Route 12, når den sti, der er forbundet Detroit og Chicago, der boede en bonde ved navn Edward Kelly hvis jord omfattede del, men ikke alle, af Brighton Hill. I omkring 1924, Michigan Observation Company (MOC) besluttede det ville bygge et udkigstårn på at bakke, fordi, ja, fordi Netflix endnu ikke var opfundet. Den onde MOC besluttet at kontanter i på turister med denne vejkontrol attraktion. Den gode Mr. Kelly var slet ikke tilfreds, men det MOC byggede sin 50-fods tårn alligevel, blot fødder fra hans ejendom linje.

Så Kelly byggede sin egen forbandede tårn, af lignende design, lige ved siden af ​​den. Men Kellys var 60 fod høj. Det ville komme til at blive kendt som Spite Tower. [Skal vi være at nævne de køretøjer, på noget tidspunkt i denne sammenligning test? -Ed.]

Ja, det ville ikke gøre overhovedet, sagde MOC. Det var ikke ved at miste en måling konkurrence til Kelly og tilføjede 14 fod til toppen af ​​tårnet. Muligvis du så dette kommer, men Kelly tilføjede derefter fire fødder til toppen af ​​hans tårn, sætte det selv med MOC s.

Det var ikke før MOC truede med at rive ned dens tårn og opbygge en meget højere stålkonstruktion, at Kelly kaldes en våbenhvile. Og Folket glædede i denne kamp af tårnene. Så kom interstate og sugede alle de turister væk fra de irske Hills og dens osteagtig attraktioner. Tårnene blev til sidst sluttede og omgivet af en halv-bit miniature-golfbane. De nu sidder, farves og bordede op med deres observation dæk fjernet, et sidste fortvivlet forsøg på at forsøge at redde dem fra Wrecking Ball ved at gøre dem nominelt vejrbestandigt indtil den nuværende ejer kunne hæve $ 300.000 det ville tage at reparere dem.

Mercedes startede denne hele ”fire-dørs coupe” dumhed med sin CLS sedan, og blev hurtigt efterfulgt af BMW og dens to fire-dørs coupéer. BMW var den første til at tage det grundlæggende koncept til nye højder af absurditet med dens X6. Og det var Mercedes der fyret tilbage med den store bar af sæbe kendt som GLE Coupe. Og se på, hvor det har fået os: Test 5200-plus-pund ydeevne køretøjer, der rider på massive, sticky sommerdæk og give meget lidt af nytten af ​​en SUV med meget lidt af det sjove ved en korrekt udførelse bil. Det er en skræmmende fortælling.

Men her er de alligevel. En anden generation snub-nosed BMW X6 M, der pumper ud 567 hestekræfter fra dens tvilling-turboladet 4,4 liters V-8, udfører forbløffende feats på prøvebanen og ser fra de bageste-tre fjerdedele vist som en rotte uden hale.

Frisk i år er det GLE Coupe, en GLE SUV foretaget mindre praktisk. Forudsigeligt, dens 5,5-liters twin-turbo V-8 gør 10 flere hestekræfter end X6 M motor, fordi, Nyah, Nyah, Nyah, vores er større. Set direkte bagfra, det ligner en trist robot med en krom unibrow.

Så hvad, bed-fortælle, udgør en sejr i dette segment af $ 100K-plus højtydende, low-utility parade flåd? Godt spørgsmål. Lad os finde ud sammen.

Like this post? Please share to your friends: