Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4

Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4Fra maj 2014 Udstedelse af Bil og chauffør

Disse to sedans har mere til fælles end blot et tilfældigt møde på kurven pris. Vi har samlet en ny Subaru WRX og en brugt Audi S4, fordi begge har lignende slægter, med fire-hjulstræk systemer, hvis rødder strækker sig tilbage til rally scenen. De har lignende ydeevne, også: Begge skrive næsten identisk sub-fem-sekunders nul-til-60 gange, mid-13-sekunders kvart miles, og midt-0,90-g vejgreb numre. Men der er noget lige så fundamentalt forbinder de to, og det er hverken mekanisk eller dynamisk. Det er slægtskabet af skuffelse.

Ved annonceringen af ​​2010 Audi S4 og dets 333-hk, trykladning 3.0-liters V-6, fans af 2004-2008 S4 s 340-hk V-8 kaldt ud den nye bil for sin sænkede cylinder tæller, ofte på måder, der ikke selv passende for den moderne omklædningsrummet. Den WRX debuterede i år til sin egen kølig modtagelse. Dens levende agn styling, stagnerende effekt, og fælles Impreza platform underwhelmed entusiaster forventer noget tættere på WRX konceptet vist på 2013 New York Auto Show.

Dette Subaru WRX vil aldrig forveksles med overachiever i sit segment, fordi, virkelig, det har ingen segment. Ingen andre turboladede, rally-bøjningsform sedan er så billig som WRX. Og ingen åndede upon økonomi bil har sådan en utraditionel motor, et så alvorligt fire-hjulstræk system eller en sådan Tony Montanian smag for hvidt pulver.

Den WRX føles meget ligesom S4 lillebror. Selvom lavet af flimsier ting, Subaru kabine er nu en simulacrum af den tyske bils, fra sin fremragende sæder og kontrol relationer helt ned til de riflede HVAC drejeknapper og info skærm med høj monteret. Den WRX føles let, trim og ivrig på vejen, mens S4 er six-pack føler begravet under et ensartet lag af, vel-how til at sætte dette-et liv godt boede. Det er ikke nogen dårlig ting. Den Audis højere initial mærkat pris køber, at ekstra foranstaltning af pude, netting en bimodal bil, der er lagt tilbage, når cruising endnu aggressiv i sving. Det WRX er altid snare-stram og klar til at spille, uden smidighed og dæmpning indbygget i S4 enhver bevægelse.

Hver kom til os på vinterdæk, der gjorde meget for at ændre deres karakterer. Den S4 var aldrende smukt, med kun en lille brummer i passagerens dør, der kunne have været på grund af de ekstremt kolde forhold, hvor den blev drevet. Selvom Audi har en mindre-end-stjernernes ry for langsigtet kvalitet, og dets forhandler service er dyrt, viser statistikkerne, at den eneste reelle S4 problem at holde øje med, er vand-pumpe fiasko. Den samme undersøgelse prognose ingen langsigtede problemer med Subaru. Men selv om en teoretisk S4 viser mere kræsen end den platoniske WRX, ville vi stadig tage Audi. Vi kan håndtere skuffelse.

Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4Hvad er det OB?

Subaru WRX firer-firehjulstræk opdeler drejningsmoment mellem akslerne ved hjælp af en viskos kobling. Automatiske bremsninger efter indersiden forhjul formindsker understyring.

Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4

Audi S4 femte generation Quattro drivlinen er udstyret med et Torsen center differentiale giver mere moment bagud i normal kørsel. Den elektronisk styrede forskellen Sport bagtil overdrives S4 er udenfor hjulet for at tilføje en krøje øjeblik i sving.

Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4Runnin ?? Ned en drøm

Mens afskrivninger kan sætte gang out-of-nå køretøjer på din virkelighed-baserede indkøbsliste, så husk at driftsomkostningerne er pålidelige knusere af bilindustrien fantasi. Til Vid:

Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4Cost-of-ejerskab skøn fra Vincentric, baseret på 7500 årlige miles for sportsvogne og 12.000 for andre. Resterende værdier fra Black Book.Ny vs Gammel: 2015 Subaru WRX vs 2010 Audi S4

Like this post? Please share to your friends: