2017 Chevrolet Volt Premier vs 2017 Toyota Prius Prime Avanceret

Fra februar-udgaven 2017

Elbiler modnes gennem deres opvækst, og ligesom i midten skole, er nogle medlemmer af klassen udvikler hurtigere. Tesla og Chevrolet har nu elbiler, der vil rejse mere end 200 miles per opladning, men langt de fleste af batteridrevne biler er stadig begrænset til en 60-til-90-mile rækkevidde. I det næste årti, elbilen lover at blomstre i noget, der ikke kræver ofre i praktisk eller pris sammenlignet med en gas-drevne bil, men indtil elbiler bumser rydde op, vi har plug-in hybrider.

Med både et batteri og en benzintank, plug-in hybrider stræber efter at være alt for alle, skal du især købere, der kører for meget til at beskæftige sig med range begrænsninger eller som ikke ønsker at bruge meget tid tilsluttet en oplader. Batteriet giver nogle el-only operation, mens gastank og motor holde tingene bevæger sig, når batteriet er tappet. Chevrolets første Volt kunne rejse 38 miles på batteriet; efter det, ville motoren sparke på at køre bilen. Toyota, leder i hybrid salg, sælges også en plug-in version af sin allestedsnærværende Prius; det fremhævede et lithium-ion-batteri og kunne rejse 11 miles på el-eneste magt, før du brænder nogen gas.

Når batteriet når en forudbestemt lav tilstand i Volt, det nye aluminium-blok 1.5-liters fire med 101 hestekræfter starter. Dette sugemotor kører i Atkinson cyklus for effektivitet skyld og er lettere end jern-blok 1,4-liters den erstatter. Selv når Volt skifter til hybrid tilstand, er batteriet ikke helt afladet. Ved at lade nogle elektricitet i reserve, kan de elektriske motorer føje til fire-cylindrede er 101 heste til at sikre, at Volt opretholder den samme 149 hestekræfter uanset tilstand.

Når saften stopper flyder i Prius Prime, en 1,8-liters Atkinson-cyklus fire med 95 hestekræfter gør sin indgang. Som i Chevy, Toyota efterlader nogle batterikapacitet i reserve til at tillade de elektriske motorer til at bidrage til acceleration og støtte benzinmotor. I modsætning til Volt, men Prius Prime gør mere magt i hybrid tilstand end i EV-tilstand, eller 121 kombineret hestekræfter.

Selv om disse plug-in hybrider er begrebsmæssigt ligner, bilerne viklet rundt teknologien er meget forskellige. For at hjælpe os dissekere disse forskelle og for at se, hvis plug-in fungerer bedre, vi kørte dem sammen i stop-and-go Los Angeles trafik på freeway Slogs, og selv i kløfterne grænser op til byen. Et dukket op som en klar vinder, både som noget, vi gerne vil køre, og som en EV lappeløsning.

Like this post? Please share to your friends: