Piskeris Rule! De 24 timers citroner

title =title =

First off, for dem af jer, der lider gennem sektionen af ​​dette blad Sport, dette er ikke endnu et sleske konto af en journalist indlejret i en multimillion-dollar hold konkurrerer på det berømte 24-timers løb på Circuit de La Sarthe i Frankrig . Det er de 24 timers Le Mans. Dette er de 24 timers citroner afholdt på Altamont Motorsports Park i Tracy, Californien. Vi taler citron (navneord): noget defekt eller skuffende, især en bil, der ikke kører ordentligt.

Ligesom den galliske løb den søger at håne, 24 timers citroner er et udholdenhedsløb for biler. I modsætning til de andre løb, denne ene er for biler, der koster $ 500 eller mindre, forestillingen er, at når en bil synker til 500 bukke, det er en citron. (Vi vil sige piskeris, men 24 timers Piskeris lyder som det kunne trække onanists, og vi har allerede nok af dem i dette embede.)

Æren for denne underholdende idé går til bilindustrien journalist Jay Lamm. Da Lamm fik sin frækhed at gå på udkig efter en racing mødested, "de fleste spor lo ved tanken. Altamont lo, men de kaldte tilbage."

title =" src ="/images/media/51/aurora-shines-banner-678px-photo-437955-s-original.jpg" width ="678" height ="45" style ="kant: 0px;" alt ="" title ="" />

Denne begivenhed finder også 24 timer, men kun 13 timers det er racing-fra 04:00 til 10:00 lørdag og fra 09:00 til 16:00 på søndag. Bilen, der fuldender flest omgange vinder. Klart, det er et kneb til at torturere biler i slutningen af ​​deres liv til glæde for alle. Hvem kunne modstå?

Arrangementet sikrer ødelæggelse. For én, hold stemme for en mest-hånet indrejse, den "Folkets forbandelse," og for deres favorit, "Folkets valg." Vind den første kategori, og få din bil ødelagt. Den foretrukne får en $ 1000 præmie, udbetalt i nickels.

Så, hvad at indtaste? Vi sparkede omkring Boffo idé om en Chevy Chevette, malet som Le Mans klasse-vindende Corvette C6.R-Vette vinder Le Mans, Vette vinder citroner. Problemet er, at så få af de små turds overlevede ind i det 21. århundrede, at de nu har opnået den samme syge opkøber status som klovn malerier af John Wayne Gacy. Vi næsten vikles en for $ 500 på eBay, men vi blev overbudt af 10 bukke.

title =" src ="/images/media/51/black-bar-678px-photo-437990-s-original.jpg" width ="678" height ="6" style ="kant: 0px;" alt ="" title ="" />

Vi behandlet denne opgave på samme måde, vi behandler deadlines. Hvorfor gøre noget intelligent på forhånd, når du kan vente til sidste øjeblik og gøre noget virkelig idiotisk? Med kun fire uger, indtil løbet, en erfaren 1995 Oldsmobile Aurora med 175,315 miles og nedbrud skade dukkede op på eBay.

Stadig høj fra min sejr i en Olds i kunstfærdigt udformet Battle of the Diesel Beaters; [C / D, April 2006] jeg følte et behov for at forblive loyale over for den internationale symbol på bilindustrien kompetence. Den '95 Aurora var op ad vejen i Pontiac, Michigan, hvor vi fandt, at suspensionen af ​​kobber Mist (lilla brun) Aurora clunked ligesom en Tijuana taxa (dårlig kontrol-arm bøsning), men motoren løb og Tranny stadig flyttet .

Minde om, at Aurora er designet til at vende den nedadgående spiral af Oldsmobile. Bygget på den stive G-platform, Aurora havde GM mest moderne drivaggregatet, en 250-hk, 4,0-liters version af Cadillacs Northstar DOHC V-8 med den tunge 4T80-E fire-trins automatgearkasse. Det var den bedste GM havde at tilbyde i midten af ​​90'erne. Vi håbede at finde sandheden i denne gamle leveregel: GM biler kører dårligt længere end de fleste biler køre.

title =" src ="/images/media/51/black-bar-678px-photo-437990-s-original.jpg" width ="678" height ="6" style ="kant: 0px;" alt ="" title ="" />

$ 500 pr bil loft trods, kunne du bruge alt, hvad du ønsker på sikkerhed gear. Obligatorisk er en rulle bur, en fire-punkts racing sele, og en brandslukker. Vi sendte vores udgiftskonto og Aurora off til Sky-Tek Engineering i Rochester Hills, Michigan, hvor interiøret blev renset for en skræddersyet bur. Bremser, hjul, og dæk betragtes også sikkerhedsudstyr, så der er ingen udgifter kasket der, enten. Med ingen egnede performance dæk tilgængelige i Auroras 235 / 60R-16 størrelse, vi for 18-tommer hjul, den større størrelse arbejder med sticky Goodyear Eagle F1 Supercar EMT 245 / 45WR-18 dæk, valgt i håb om de ville bære længere end, race dæk. Og disse Eagles er kørt-lejligheder, eliminerer risikoen for lejligheder.

Kun 10 dage før løbet, mens jeg bærer den voldsomme pres for at gøre en middag brat opvågnen for Paris Auto Show blev Aurora sendt til vores automotive venner på Washtenaw Community College tilbage i Ann Arbor. Engine væsker blev ændret. (Citroner biler skal køre vand i køleren i stedet for kølervæske for at undgå den glatte grønne ting utæt på sporet.) Den Olds gennemgik også et chassis makeover, der omfattede nye bremseklodser og rotorer, genopbygget calipre, nye bageste chok, og en ny kontrol -armen bøsning. En tilståelse: De bageste chok og kontrol-arm bøsning skubbet os omkring $ 90 i forhold til budgettet, men vi gemte Helligåndens nyskabelse stødene ved at sprøjte dem med undervognsbehandling maling, og vi mener ikke, der ville være en bøsning eksamen-vi var højre. I gik en fem-punktssele og den obligatoriske ildslukker; ud gik magt-vindue mekanismer og dør glas.

Like this post? Please share to your friends: