2016 GMC Canyon Diesel 4×4 Mandskabskabine

Indtil for nylig, diesel og pickup var ord, der gik sammen kun for købere af Detroit-mærke mellem- og tunge rigge, dem der almindeligvis beskrives som tre-kvart-ton eller en-ton lastbiler. Hyper-stand, de er også enorme, stift affjedrede maskiner, der langt overstiger de behov og pengepung af købere, som bruger deres lastbiler til husholdningen og rekreation. Det Nissan Titan XD med sin Cummins V-8 motor ændrede ”Detroit-mærke” eksklusiv på diesel pickupper mens splitte forskellen mellem lys- og mellemstore duty ratings, men det er stadig for meget lastbil for mange mennesker, der måske ellers ville sætte pris på en diesel s effektivitet og drejningsmoment brændstof.

highsRigelige drejningsmoment, lettere at manøvrere end fuld størrelse pickupper, off-road værdighed, brændstoføkonomi.LowsDiesel option kun på pebret trim niveauer, mid-size men stadig kaster en stor skygge.

Ram bragte diesel til et bredere publikum for 2014, der tilbyder sin EcoDiesel i 1500-serien halv-ton pickup, og nu diesel har sivede ned til mid-size klasse i Chevrolet Colorado / GMC Canyon med en 2,8-liters fire-cylindret Duramax . Vi fandt GMC lovende, når vi først kørte det, og nu har vi kørt vores fulde test regime på en Canyon med den nye motor tilbud. Det er ikke hurtig, men det er ikke derfor man køber en diesel. Det er den overflod af lav-rpm, fragt-indhaling, trailer-trækker, off-road hill-klatring drejningsmoment, der appellerer-der og løftet om bedre brændstoføkonomi. Købere er nødt til at betale dyrt for disse attributter, men som GMC ikke gør motoren til rådighed på Canyons i de billigere trim niveauer og kommandoer en betydelig præmie for Duramax.

Vi målte en signifikant brændstoføkonomi fordel i forhold til vores tidligere test af benzindrevne 2,5-liters fire-cylindret og 3,6-liters V-6 Canyon 4x4. Med disse lastbiler, indspillede vi et samlet gennemsnit på 18 og 17 mpg, mens denne diesel returneret 22 mpg, bare genert af sin EPA kombineret rating. Under en 200-mile motorvej test i et støt 75 mph, vi i gennemsnit en imponerende 28 mpg. Med en 21-liters akvarium, der gør en række næsten 600 miles på en lang mellemstatlige rejse.

Når man gør brændstof-økonomi sammenligninger, mener også, at det er nødvendigt at tilføje DEF når instrumentbrættet indikatoren tilråder, at de resterende rækkevidde er 1000 miles eller mindre. Vi behøvede ikke at tilføje DEF i de to uger denne lastbil brugt med os. Den 5,4-gallon DEF tank, som påfyldes gennem en sekundær fyldstof under samme låg som til brændstof, skal vare mindst lige så lang som et halvt dusin tanke dieselolie hvis du arbejder det som en lånt mule og op til 10.000 miles normalt. En 2,5-gallon flaske fra Walmart kører omkring $ 8; hvis du har forhandleren hælde det, at fabrikken vil ting koster meget mere.

Selvom vores chauffører klaget over dårlig acceleration i 200-hk benzin firecylindrede Canyon 4x4, kun få griped om 181-hk diesel ydeevne, selvom dets test-numre var ens. Den diesel testede vi var i Canyon største, tungeste konfiguration, en Z71 Crew Cab med den lange seng, ridende på en 140,5-tommers akselafstand og kaster en skygge 18,7 fod lang; det vejede bare genert på 5000 pounds. Komme til 60 mph i 9,4 sekunder, dette eksempel var 0,2 sekunder langsommere end den gas fire-banger. Den diesel slog, at lastbil i kvart-mile ved en tiendedel af et sekund, selv om. Turbo-diesel er 369 lb-ft af drejningsmoment pote, også i at gøre det lidt hurtigere (en tiendedel af et sekund) til 30, 40, og 50 mph end benzin fire-cylindret, selv om denne ene havde den fordel, være en kortere forlænget førerhus model og var 783 pounds lighter.

I omkring-byen pligt, sækken på pedalen giver en stærk, umiddelbare reaktion i situationer, hvor den 2,5-liters gas model skal spole op nogle rpm og finde et lavere gear i seks-trins automatgear. Det gør gasversionen lyst det er at arbejde virkelig hårdt, mens diesel modellens 178 lb-ft drejningsmoment fordel, findes på 2400 færre omdrejninger, synes at ignorere for lignende udfordringer.

Øret har meget at gøre med sådanne indtryk, og vores lyd-måleudstyr siger diesel er 4 decibel højere end benzin firecylindret ved helt åbent gasspjæld, 2 dB højere i tomgang, men-overraskelse! -a fuld 4 decibel mere stille i et støt 70 mph krydstogt. V-6 var alle men højttalersystemet i tomgang, men det var meget højere end diesel ved fuld sang og kun 1 decibel mere støjsvage krydstogt. GM sætter ekstra lyddæmpende foranstaltninger i biler med denne motor, og den lave omdrejninger moment betyder, at du sjældent behøver at mat speederen, noget vi havde at gøre ofte med den mindre gasmotor. Denne ene gør en growly baggrund klapren, ikke ubehagelig, men aldrig fraværende, det er sandsynligt, at behage truckere motiverede for at købe dette køretøj til sin 7600-pund trækkende kapacitet (den baghjulstrukne version har en 7700-pund blår rating). Det er masser at trække en to-hestetrailer, en alvorlig båd, eller en autocamper, der ville være stolt af din lokale glampground.

Den diesel option pris på $ 3730 bringer en standard trailer-bremse controller og en udstødning-bremse funktion og kræver, at køberen vælge enten Z71 All Terrain Adventure pakke ($ 3585 til off-road suspension, hill-afstamning kontrol, 255 / 65R-17 terrængående dæk, og en flok af kosmetiske bit) eller driver Alert-pakken, der er kun $ 395 for vognbane-afgang advarsel og frem-kollision advarsel. De sidstnævnte funktioner er ikke tilgængelige på fire-for-fire, dog. At vælge en af ​​disse kræver yderligere en anden $ 575 for SLE Convenience pakke af automatisk klimakontrol, remote start, og et glidende bagrude. Og $ 250 mere for en obligatorisk bugsering udstyrspakke, minus en $ 750 rabat på All-Terrain Adventure pakke, når du har valgt alle de ovennævnte. At få diesel, så tilføjer op til nogle $ 7000 på en fire-by-fire.

Oven disse muligheder, vores testede lastbil havde et Bose-lyd opgradering ($ 500), en 8,0-tommer farve touchscreen med navigation og Apple CarPlay evne ($ 495), og Cyber ​​Grey metallak ($ ​​395), for en option alt $ 8955 minus $ 750 pakke rabat. På trods af alle disse udgifter på optioner, vores $ 43.990 Canyon manglede stadig en fuld power-justerbart førersæde og havde bare en enkelt zone for sit automatisk klimakontrol. Og det er en masse penge at modregnes et 5-mpg forbedring i brændstoføkonomien. Du kan gøre dine egne matematik, men det er temmelig klart, at der er grund bag GM fremskrivning, at kun én ud af 10 købere af sine mellemstore lastbiler vil vælge turbo-diesel. Det er stadig et anstændigt antal folk, der vil være i stand til at nyde fordelene motoren giver uden at skulle beskæftige sig med en lastbil så stor det måske ikke passer ind i din garage. Still, hvis du søger efter decideret kapacitet, er du sikkert bedre tjent med en fuld-størrelse riggen.

Like this post? Please share to your friends: