2015 GMC Canyon V-6 4×4 Mandskabskabine

Vi kender den nye GMC Canyon er en lille (er) pickup truck, som skulle gøre det lidt billigere at købe og drive, lidt mere handy at manøvrere i byer og forstæder miljøer, og lidt mere fornuftigt til brug som daglig transport end fuld -størrelse lastbiler. Men det giver også en illustration af elasticiteten af ​​ordet ”lille”.

highsTough gode udseende, respektabel magt, velindrettet interiør.LowsVindstøj, følelsesløs styretøj, ikke ligefrem parkering-lot venlige.

Vores indtryk var baseret på en besætning-førerhus Canyon med den korte (62-inch) fragt seng, som kontrollerer i med en 128,3-tommers akselafstand og på 212,4 inches lang samlet. Med den største, 74-tommer last seng, akselafstanden udvider til 140,5 og samlet længde på 224,6, næsten præcis så længe den lange akselafstand GMC Yukon XL fuld størrelse SUV.

Vi har faktisk observeret i andre rapporter, at den nye Canyon og Colorado, dens nær-identiske Chevrolet fætter, er wieldier rundt i byen end deres større holdkammerater. Men hvis Colorado og Canyon er ikke uhåndterlig, de er ikke ligefrem praktisk, enten. At få Canyon ind og ud af etuiet supermarked parkering slots kræver lidt opbakning og fylde, det er sjældent en one-move proces-som venderadius for vores test lastbil er 41,3 fod.

Selvfølgelig, ingen af ​​de få stadig engageret i dette område af pickup-truck handel-Honda, Nissan, Toyota, General Motors-alvorligt ville bruge et udtryk som ”små” til at beskrive deres produkter. De er mellemstore lastbiler; det er bare at mid-size er nu den lave ende af skalaen, og disse personlige lastbiler er ikke ligefrem Wraiths. (I hvert fald indtil Hyundais Santa Cruz ankommer.)

Som du ville forvente, de fire bliver bedre EPA ratings-19 mpg byen og 25 motorvej med 4WD, mens en 4WD V-6 ligesom vores eksempel er normeret til 17/24. (Vi logget 17 mpg uden at skubbe lastbilen meget hårdt.) Men de seks-cylindrede er det eneste valg for ejere planlægger at udnytte Canyon 7000-pund bugsering kapacitet, og det er også et bedre valg for at komme på tværs af krydset, når lyset bliver grøn. Kører fra nul til 60 mph på 7,5 sekunder, udsender den en guttural brumme samtidig med at gå om sin virksomhed som udstødning noter gå, denne ene kvalificerer som en erhvervet smag.

De seks-trins automatisk er pænt programmeret til op- og nedgearing i Fuldautomatisk tilstand, uden nogen uberettiget jagt og hurtig kickdown, når føreren tramps på speederen. Det har en manuel funktion, som de fleste bilister vil forsøge en eller to gange, og derefter glemmer undtagen, måske, når bugsering op eller ned stejle kvaliteter.

Trucky Truckishness

Ride kvalitet på pletvis fortov kan være lidt brat, hvilket ikke er overraskende for et køretøj med foråret satser beregnet til at rumme 1500-pund nyttelast, ikke at nævne vores test lastbilens $ 1190 All-Terrain-pakken (Z71 suspension, 17-by-8 -inch hjul, terrængående dæk, overførsel-tilfælde udskridning plade, hill-afstamning kontrol, maskinelt betjente opvarmede forsæder). Det er sværere at tilgive den elektriske servostyring, som både er langsomme (3,2 vender lås-til-lås) og følelsesløs. Vi bemærkede også en temmelig støjende vind læk et eller andet sted på den højre side af kabinen, selvom GM har gjort et godt stykke arbejde med dæmpning ud vejstøj.

Den indre Canyon er pænt viste sig dog, og ser lidt mere som hvad du ville forvente i en lastbil koster næsten $ 40K-lidt bedre udpeget end en tilsvarende Chevy Colorado, for eksempel. Vores 4WD SLE test lastbil var kitted med $ 4155 værd af muligheder. Udover All-Terrain-pakken, listen indeholdt en $ 745 sæt af rørformede step skinner, som vi stærkt mistænkt blev designet af en person, der ejer en kæde af kemisk rensning butikker.

Hvorom alting er kan, som-testede pris her begynder at strække Canyon primære eksistensberettigelse: prisoverkommelighed versus fuld størrelse pickupper. Den mid-size pickup faldt i unåde, når potentielle købere indså de kunne komme ind i en fuld størrelse lastbil for lignende penge. Stigende priser for de store drenge inspireret GMs mellemstore afkast, og Canyon bør opfylde kravene fra sin målgruppe. Det er i stand, ser godt ud, har respektable præstationer, har en god arbejdsmoral, er solidt bygget, og ja, er mere medgørlige end en fuld størrelse lastbil for ejere, der vil bruge det i det væsentlige som en all-around SUV med en åben last seng.

Bare vær bevidst om de ol’bundlinje.

Like this post? Please share to your friends: