2015 Ford kant 3.5L V-6

Nogle køretøjer kan beskrives som havende en kant. Porsche 911 GT3 har en kant. Subaru WRX STI har en kant. Selv nogle SUV'er-lignende, siger, Porsche Macan Turbo-have en kant. Den nydesignede-for-2015 Ford kant, men er lige så kantet som Hyundai Sonata er melodisk og Mercedes-Benz Sprinter er hurtig. Hvilket vil sige ikke meget.

highsBibliotek ro, fløjlsagtig glat, funktionalitet til fem.LowsImponerende ydeevne statistik, Lexus-lignende pris i top-spec trim.

I tilfældet med denne særlige test køretøj, pyntet i elegant Titanium trim og udstyret med den 3,5-liters V-6 og firehjulstræk, det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Vi havde blot at overgive vores racing hjelme at værdsætte det. Fordi det er ikke den slags bil.

Faktisk er de eneste kanter, der findes, er på ydersiden. Affasede former og en temmelig muskulær holdning karakterisere design, som gør den høje, tykke krop; subtile fender buler; og hurtigt skrånende bagrude. Til dette, Ford tilføjede en hel del indretning, herunder valgfri 20-tommer mørke fem-egede hjul på vores test eksempel, konjunktion taillamps og polygonale LED-lys i hjørnerne af den forreste kofanger. Alt sammen, Edge Titanium ser klassiske, stilfuld og temmelig godartet, ligesom en venligere, blødere Jeep Grand Cherokee. Eller måske mere præcist, en mindre pralende Lincoln mkx.

ingen Athlete

De anden generation Edge deler mange af sine chassis bits med den tilfredsstillende Fusion sedan. Den elektriske servostyring er direkte, men stort set blottet for følelse. En kompatibel suspension og relativt højt profilerede (50-serien) Pirelli helårsdæk levere en fløjlsagtig tur, så mere end den tauter 2015 Edge Sport vi for nylig testede, som red på standard 21-tommer hjul pakket med 40-serien dæk. Vejgreb lider betydeligt, dog med Titanium modellens 20-tommer dæk glider løs med kun 0,78 g lateral greb i forhold til Sports 0,83 g. Bremser også manglede Sports bid, der kræver en temmelig lang 187 fødder til at komme til et stop fra 70 km / h, 11 fod mere end sport.

Indtastning Pleasantville

Lad ikke de data, deaktivere du helt, men da den samlede oplevelse af at køre Edge er faktisk ganske behageligt. En stor del af æren går til sin fornuftige, komfortable og fredfyldte kabine. At tillade kun 64 decibel støj trænge disse omegn ved 70 mph, Edge er et ideelt lyttemiljø til din yndlingsmusik, hvad enten det er hip hop eller et nuanceret Handel koncert. Cooled forsæder (som også er opvarmet) kom som en del af Equipment Group 302A, som udgjorde $ 5645 i vores Fords $ 45.045 som testet pris, og de viste sig heroisk på en varm dag, sætte vores bagdele i en dybfryser på deres iciest indstilling. Bagsædet er enorm, hvordan vi ligesom dem her i Amerika, og bedst af alt, det MyFord Touch system er mindre følsomt nu, takket være tilføjelsen af ​​konventionelle knapper og drejeknapper til stereo og klima kontrol. The Edge vil snart optrappe til den nyeste Sync 3 infotainment systemet som de teknologiske filtre hele Fords lineup.

I sidste ende, denne kant viste sig at være glat, ligesom en flod sten, og vi har haft vores tid med det. Driven efter hensigten, er det en svulme ting. Ønsker en Edge med en smule mere, øh, kant? Sport model, vi testede for nylig var prissat inden $ 500 af denne. Det er dit valg.

Like this post? Please share to your friends: