2014 Hyundai Elantra 1,8 l Sedan

Målt på en stil-per-dollar grundlag, der er, hvor mange kunder synes at bestemme deres nye biler valg, Hyundai Elantra scoringer stor. Det packs masser af funktioner under en beskeden loft pris, selv hvis du går til den øverste trim plan, Limited, som testet her. Mild, men effektive design ændringer for 2014 holder Elantra, indført i denne femte generation form til 2011, ser frisk.

highsSer subtilt men effektivt forbedret, opgraderet elektronisk grænseflade, bang for sorteper.LowsStadig en dynamisk nedtur, lunken personlighed.

Den største nyhed for 2014 Elantra er en 2,0-liters med direkte indsprøjtning fire på nogle modeller, der kan prale 172 hestekræfter. Limited, dog udøver med den tidligere 145-hk, 1,8-liters fire parret til sin standard sekstrins automatisk (flere andre Elantra trimme niveauer giver en manuel transmission). I sedans, den 2,0-liters vises kun i en ny sport model; coupe og GT se bredere anvendelse.

Uden magt opgradering, den begrænsede føles temmelig bekendt, hvilket vil sige, at strømmen er blot passende. Drive kvalitet forbliver doven fra en motor, der ikke meget lyst til at rev og en transmission programmeret til at hjælpe med at maksimere brændstoføkonomi i stedet for sjov.

Nye forlygter, tågelygter og LED baglygter låne en generelt rigere indtryk til swoopy ydre. Inde, feature-fyldt tema viderefører med power-justerbare forsæder, opvarmede sæder og bag, læderindtræk, en vippe-og-teleskopfunktion ratstammen, og-når udstyret med de $ 2750 Teknologi pakken på dette eksempel-navigation på en syv-tommer skærm, en ede kamera, en nærhed nøgle, klimaanlæg og et soltag. Instrumentbordet skærm viser stadig en advarsel om distraktion hver gang du starter bilen, men efter du er forbi, det giver en af ​​de nemmeste telefon-linking systemer i biz.

Gulvmåtter var den eneste anden mulighed her ($ 125), hvilket bringer det samlede til $ 25.335. Det er et godt stykke under $ 30.000 gennemsnitlig sticker pris på en ny bil, og net en, der har de fleste af de telematik og komfort-og-convenience klokker og fløjter, der engang var eksklusivt til high-end luksus mærker. Det var tilfældet før, men; hvad der er for det meste nyt for 2014-udgaven er, at du står en halv chance for at nyde dit iTunes-bibliotek eller satellit-radio, fordi Hyundai reduceret støj i kabinen via mere effektiv isolering.

Lys på Power

Ikke overraskende, da køreklar vægt som målt på vores skala er op en endnu 100 pounds på 2921 versus 2821 vi registreret for en 2011 Begrænset sedan. Hyundai officielt hedder lidt mindre strøm for 1,8-liters, end den gjorde oprindeligt (påstande om 148 heste og 131 lb-ft i 2011 er 145 og 130 i dag), ligesom det citerer mere realistiske brændstoføkonomi ratings. Den oprindelige 29 byen og 40 motorvej mpg EPA ratings blev nedjusteret til 27/37. Vores observeret 27 mpg lever ikke op til EPA kombineret rating på 31 mpg, måske på grund af, hvor ofte vi smækkede pedalen til måtten på udkig efter bedre acceleration.

Dette var ikke bare fordi vi er forkælet af alle de høj-drevne biler besøger vores parkeringsplads. Den nye Limited viser sig at være, ja, mere begrænset, end vi havde forventet. På sporet, det tog et adstadigt 9,4 sekunder for at opnå 60 mph og en fuld 17,3 sekunder kryds væk, før det gik en kvart-mile, på det tidspunkt registrerer 83 mph. Det er 0,8 sekund længere til 60 mph, end vi indspillede i 2011-versionen og 0,7 sekund og 1 mph langsommere ned træk strimler, mere nedbrydning, end du ville forvente for en 100-pund vægtøgning og en 3-hk tab.

”Drive Valgbar Steering Mode” justeringer stadig variere indsatsen uden at tilføje nogen føler, selv om Hyundai litteratur hævder Limited version er ”sport tuned.” Ridning på Hankooks denne gang, har 2014 modellens affjedring føle sig mere kompatibel end ”unødigt stive og støjende”etiket vi klistret på sin forgænger. Opmærksomhed til støj kontrol hjælper med brøl vejen samt motor thrash. Selvom NVH er bedre, denne Elantra mangler stadig forfinelse i håndtering, styring, og turen kontrol, som du ville finde fra konkurrenterne iført en Mazda 3, VW Jetta, eller Ford Focus badge. Det er, hvad du bytte væk for at få flere dimser, og så meget styling, per dollar investeret.

Dette er en økonomi bil stræber svært at udgive en luksus sedan, med undtagelse af den del, hvor virkelige luksus sedans har strøm nok, at du aldrig tænke på det. Sport med den nye motor kan være en anden historie, men med den 145-hk Elantra Limited og SE, der er kun nok strøm til de chauffører, der aldrig tænke på at bruge det, for at den ”øko” light blinke ud for en anden.

Like this post? Please share to your friends: