2017 Ford undslippe

På blot 16 år, Ford Escape er en af ​​de yngre navneskilte i Ford-familien. Taurus, F-serien, Focus, og, naturligvis, Mustang alle er ældre. Alligevel Escape sælger i større antal end nogen Ford redde F-150 pickup (og undertiden Fusion sedan), takket være markedet skift til delefiltre og intelligent strategiplanlægning af Dearborn produktområder planlæggere. Med det segment forventes fortsat at vokse over de næste mange år har Ford lavet nogle vigtige ændringer på Escape for sin 2017 midt-cyklus refresh, der sigter mod at udvide sin appel og holde dig opdateret på et af autodom mest konkurrencedygtige segmenter.

Ser en Hex af en meget bedre

Det ser sikkert bedre, i det mindste op foran. En fremtrædende sekskantet øvre gitter og strenge forlygter erstatter den tidligere models trapezformede underbid-ish gitter og blob-lignende lys, flytter udseendet tættere på dem af den næste størrelse op 2016 Edge og resten af ​​Ford SUV rækkevidde. Tågelygter sæt i deres egne sekskanter besætte de nederste hjørner af fascia, flankerer et luftindtag, der fodrer intercooler på EcoBoost modeller. Turboladet Escapes også aktive øverste gitter skodder til at strømline luftstrømmen på motorvejen hastigheder. Tarvelige udseende forskærm ventilationskanaler, desværre overlevede redesign.

Hver flugt prale ergonomiske forbedringer fremhævet af en flyttet shifter og nyt elektronisk parkeringsbremse; sammen, disse frigøre nogle fast ejendom for redesignet kopholdere og nye Cubbies for telefoner og anden dag-til-dag detritus. Den nydesignede rat føles godt og ser bedre ud, mens centrum armlæn er mere komfortabel og kan rumme flere ting under den. Nye kontakter på de automatiske klima kontrol af SE og Titanium-modeller gør systemet nemmere at justere.

Måske bedst af alt, det nyeste Sync 3 Infotainment-som debuterede for 2016-tilbyder en langt mere fornuftig, intuitiv og hurtig reagerende brugerflade, herunder en knivspids-til-zoom kort funktion på 8,0-tommer touchscreen og forbedret stemmegenkendelse . Yderligere reduktion af ens behov for at huske noget er de nye FordPass med Sync Connect app, som hjælper ejere lokalisere bilen på en parkeringsplads, kontrollere brændstof og væskestande, starte motoren, før varme eller -Cool kabinen, finde en lokal forhandler og kommunikere med en tjeneste rådgiver via tale, tekst, eller e-mail.

Velsmagende Turbos

Ford bragte ingen uædle S modeller til vores drev, så vi har ingen indtryk af dets fremførsel, naturlig indsugning 2,5-liters fire-cylinder. Vi fundet masser at lide, dog med den 179-hk 1,5-liters turboladet fire-cylindret der leveres som standard på SE og Titanium modeller, der erstatter den tidligere 1,6-liters turbo. Ekstremt rolig og glat, den 1.5 accelererer til motorvejen hastigheder med acceptabel gusto, selv med tre voksne ombord. Rart som den er, selv om, vi ville heldigvis tilbringe en anden $ 1295 for at sætte den stærkt revideret 2,0-liters twin-scroll turbo fire under kølerhjelmen. Med produktionen steg til 245 hestekræfter og 275 lb-ft af drejningsmoment-fra 240 hk og 270 lb-ft i præ-refresh model-den gutsiest Escape mere autoritative acceleration kommer med en simpel 1-mpg straf i EPA kombinerede brændstoføkonomi bedømmelse i forhold til 1,5.

Begge motorer er udstyret med auto-stop-start, som vi ofte har fundet så irriterende, at vi slå det fra i andre køretøjer. I dette tilfælde er det dog næsten umærkelig i begge programmer, så mens du kan deaktivere det, få vil føle behov. Også umærkelig i drift er Escape 's ”Intelligent 4WD” systemet (en $ 1750 add-on til enten turbo motor), der kan sende 100 procent af drejningsmomentet til enten aksel. Spionage en temmelig stejl og dybt opkørt snavs spor nær en af ​​vores foto pletter, vi indkaldt tapperhed til trek stykke ind i off-road derhenne, og til vores overraskelse (og lettelse) Escape håndteres sporet uden klage. Det er sandsynligvis længere ”off-road” end de fleste crossovers nogensinde venture, men evnen er der for dem, der har markeret den rigtige løsning boksen.

Den Escape er klart lykkeligste rundt i byen eller i steady state motorvej kørsel, hvor turen kvalitet er fremragende, selv når udstyret med Sport Udseende pakkes 19-tommer hjul og dæk. Vi har også testet nogle af Escape tilgængelige elektroniske kørehjælpemidler, herunder dens bane-føring system, der advarer om at vognbanen forlades via et rat vibrationer; hvis føreren vælger, kan den programmeres til at supplere denne advarsel med blid styretøj input til at bringe køretøjet tilbage mod midten af ​​banen. Også nyligt tilgængelige er aktiv fartpilot, der byder på chauffør-valgbar følgende afstande.

Den 2017 Ford Escape ankommer til forhandlere i maj. Det entry-level S model, kun tilgængelig med forhjulstræk, begynder ved reklame-venlig pris på $ 24.495, men vi forestiller os få kunder uden for flåder vil stoppe der, da SE bringer mere udstyr, turbo 1,5-liters motor , padle skiftere, og 1-til-2-mpg bedre brændstoføkonomi for kun $ 25.995. Læg op en Titanium model med alle tilgængelige godbidder og de sticker pensler op mod $ 40.000. Det er en masse penge for en flugt, men de billigere modeller repræsenterer stærke værdier i segmentet. Med den kompakte-crossover-segmentet stadig voksende, dette lettere at bruge, let at drive, og nemmere at se-på flugt sandsynligvis vil forblive virksomhedens bestseller manglende afhentning i mange år fremover.

Like this post? Please share to your friends: