Cargo Space og opbevaring

C / D Cargo Space og opbevaring Rating: Cargo Space og opbevaring

CX-9 er mindre målinger betyde begrænsninger virkelige verden. Det lykkedes os at passe blot to af vores carry-on kufferter bag Mazdas tredje række, hvilket kun er en tredjedel af, hvad Ford Explorer kunne mønstre. Dens anden og tredje rækker af sæder foldes nemt til hurtige konfigurationsændringer, selv om, og den deraf følgende belastning gulvet er fladt, hvilket gør det nemt at indlæse voluminøse varer.

Håndbagage

Cargo Space og opbevaringVi bruger carry-on-bagage-size kasser til at måle lasteevne med alle pladser op samt med anden eller tredje række sæder foldet, hvis det er muligt..ymmpluggage {padding-bottom: 32px;}.ymmpluggage img {bredde: 100% vigtigt;!opacitet: 1,0;filter: alpha (opacitet = 100); / * For IE8 og tidligere * /moz-opacitet: 1,0; / * Netscape * /-khtml-opacitet: 1,0; / * Safari 1.x * /-MS-filter: "progid: DXImageTransform.Microsoft.Alpha (Opacitet = 100)";kant: 2px solid #fff;}.ymmpluggage div {font-size: 13 pixel;padding: 0;line-height: 0;}.ymmpluggage en {display: inline-block;position: relative;line-height: 0;bredde: 100%;}.ymmpluggage en div {position: absolut;venstre: 0;bottom: 0;baggrund: RGBA (255, 255, 255, 0,8);padding: 8px;vertical-align: top;color: # 222;}.ymmpluggage span {vertical-align: top;font-size: 14px;line-height: 1rem;}Cargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaring

Håndbagage, C / D Test resultater

Cargo Space og opbevaring

CX-9 er anden række er kun tilgængelig som en 60/40 split-folding bænk, så købere på udkig efter anden række kaptajnens stole vil finde dem i Dodge Durango eller GMC Acadia. Sæderne kan foldes ud af vejen for adgangen til den tredje række, og dette gøres i ét trin; Men sæderne er tunge, så nogle brugere (især yngre børn) kan kæmpe. Den tredje række er en 50/50 split-folding bænk, som let vender i gulvet for at skabe en helt fladt område til last.

Cargo konfigurationer

Første række; fold-flat passagersædeAnden Rækketredje Row
2016 Mazda CX-9Ingen60/4050/50

Lift-Over Højde

Cargo Space og opbevaringVores 6’ tester indlæser en standard stykke håndbagage i bagagerummet at demonstrere lift-over højden på køretøjet.

Cargo mængdesammenligninger

Maksimal lastvolumen med både anden og tredje sæderække stuvet er 71 kubikfod. Det er på den lille side af den tredje række-crossover-spektrum-Chevrolet Traverse dværge resten med en 99-kubikfod maksimum.

Cargo Space og opbevaring

Maksimal Cubby af bagage, C / D Test resultater

Hvor Mazda har dog en kant er interiør Cubby opbevaring, men det skal bemærkes, at hovedparten af ​​denne lagring overskud er under lasten gulvet. Ved hjælp af vore trofaste bordtennisbolde, fyldte vi CX-9 s Cubbies og placeringer og tælles 1466 når alt var sagt og gjort. Toyota Highlander tager ping-pong-bold trofæ med plads til 1588 kugler, og en stor del af dem passer i handy centrum-konsol bin mellem de første sæderække.

Cargo Space og opbevaring

Hvorfor bruger vi bordtennisbolde?

For at bestemme det indvendige rum til rådighed til at stash rejser væsentlige, har vi udtænkt en række måler protokoller. Vi bruger seks drikkevareemballage varierer i størrelse og form til at måle kopholder indkvartering. Vi stak, kram, og arrangere 9-by-14-by-22-tommer papkasser til at kvantificere antallet af flyselskabet-carry-on-størrelse kufferter, der vil passe i en kuffert eller foldet sæde lastrum. At måle uregelmæssigt formede handskerum, dør lommer og konsol placeringer, vi fylde hver beholder med 1,5-tommers diameter bordtennisbolde. Det er fristende at konvertere antallet af kugler til et volumen (cubic inches), men vi modstå denne beregning, fordi-som med boks på væv, 12-ounce kan af sodavand, eller gallon mælk kan du stash i disse rum-der er hulrum mellem kuglerne. Tilfældig pakning (vores procedure) nullifies cirka en tredjedel af den tilgængelige plads. Den negative rum mellem kuglerne teoretisk kunne reduceres til 25 procent af en uregelmæssig form med præcis stabling, men mens vi kan være pedantisk, men vi er ikke skør.

Cargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaringCargo Space og opbevaring

I Dybde: 2017 Mazda CX-9

.indepthnav {overflow: auto;padding-top: 20px;padding-bottom: 20px;margin-bottom: 32px;border-top: 4 pixels faststof # E0E4E7;border-bottom: 4 pixels faststof # E0E4E7;}.indepthnav img {bredde: 100% vigtigt;!}.indepthnav div {font-size: 16px;padding: 12 px 32px 12px 0;line-height: 21px;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;}.indepthnav en {color: # 1383B3;display: inline-block;position: relative;bredde: 100%;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;overgang: alle .2s lethed;}.indepthnav a: hover {color: # 222.222;vertical-align: top;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;}OversigtMotor og transmissionbrændstoføkonomiYdelse og Driving ImpressionsInteriørInfotainmentCargo Space og opbevaringYdreSikkerhed og driver AssistanceGaranti

Like this post? Please share to your friends: