Tom Hoover, den ”Far til Hemi,” går væk ved 85

Tom Hoover med Dodge Magnum

Tom Hoover, hvis arbejde på Chrysler indgår udvikling af den legendariske Max Wedge og 426 Hemi V-8 motorer, 1970 Plymouth AAR ’Cuda, og den 1978 Dodge Li'l Red Express lastbil, er død. Hoover døde den 30. april efter lang tids sygdom. Han var 85.

Ofte krediteret som ”Far til Hemi,” Hoover uddannet som fysiker ved Juniata College i sin hjemby for Huntingdon, Pennsylvania. Han modtog sin kandidatgrad fra Penn State og senere tjent en kandidatgrad i bilindustrien ingeniør fra University of Michigan, mens du arbejder for Chrysler.

Hoover sluttede Chrysler i 1955, ligesom Carl Kiekhaefer s Mercury påhængsmotor-sponsorerede Chrysler 300s var dominerende NASCAR lager-bil konkurrence med lidt hjælp fra producenten selv. Men mens Chrysler var tilbageholdende med at gå væddeløb, en gruppe unge ingeniører i virksomheden var ivrig efter at ramme sporet. Hoover blev en af ​​lederne af denne gruppe på omkring otte drag-racing-fanatiske ingeniører, at ved 1958 havde dannet sig ind i Ramchargers holdet. Det førte til ”Høj og Mighty”, en 1949 Plymouth Business-Coupe, hvor holdet kæmpede i 1960.

”Selv i disse dage,” Hoover relateret i en tale på Chrysler på Carlisle begivenhed uddrag på AllPar, ”blev det klart, at hvis man virkelig ønskede at gøre alvor af at sætte nogle nationale registre, der deltager i den store møder og så videre, du kunne ikke gøre det i en bil, du kørte på arbejde hver dag i vinteren Detroit. De to er uforenelige.”

Bud Faubel Dodge Ramcharger Regning

1963 426 Ramchargers: ”Maverick” Bud Faubel ”The Honker” (øverst) og Bill Goldens

Den Ramchargers succes med ”High and Mighty,” herunder flere nationale hastighedsrekorder, ledet i 1961 til holdet modtager direkte støtte fra Dodge. Og i foråret 1962, der førte til udviklingen af ​​en træk-racing ydeevne pakke for 1962-model Dodges: Den Maksimal ydelse Wedge 413-kubik-tommer motor, som snart blev forkortet ned til Max Wedge. Af 1963, at motor voksede til 426 cubic inches.

Mens Max Wedge motor var straks en succes i drag racing, det var ikke konkurrere med GM og Ford motorer i NASCAR racing. På det tidspunkt Hoover var leder af Race Engine Group på Chrysler og under ledelse af foreningens nye præsident, Lynn Townsend, blev han til opgave at vinde 1964 Daytona 500.

Dodge Li'l Red Express

Sent i sin Chrysler karriere, Hoover havde en hånd i at skabe Dodge ikoniske Li'l Red Express.

Selvom udviklingen af ​​426 Hemi ikke startede indtil april 1963, fremskridt var hurtig. Den grundlæggende idé var at bruge Wedge motorens blok med nye topstykker, der benyttede sig af Chryslers succesfulde halvkugleformede-formede forbrændingskamre fra tidligere motorer. Især brugte de, hvad var dybest set de forbrændingskamre designet til den dødfødte ”A-311” Indy Racing V-8 er udviklet i begyndelsen af ​​50'erne.

”For høj ydelse og høj luftstrøm konfiguration vi vidste mest om og havde den mest tillid til Hemi,” Hoover fortalte Hemmings Motor News i 2006. ”Vi anbefalede i meget kort for at vi tilpasser Hemi til den hævede B motor . Jack Charipar og nogle af hans folk gjorde en præsentation derefter til Eksekutivrådet kort tid derefter. Vi fik godkendelsen. Så begynder i april '63, vi satte sig straks for at vinde Daytona Beach NASCAR race i februar 1964-og det gjorde vi, med 426 Hemi.”

Faktisk Hemi var så stor succes i NASCAR at Richard Petty sejr i 1964 Daytona 500 var, men en af ​​ni sejre han ville tage det år i Plymouths da han cruisede til sin første sæson mesterskabet. Og det førte NASCAR at ændre sine regler for 1965, der effektivt forbød Hemi motor og førte til Chryslers boykot af serien for de fleste af dette år.

1964 Max Wedge Ramcharger 426-A motor

1964 Max Wedge Ramcharger 426-A motor.

Men NASCAR ændret sine regler igen, og som førte Chrysler at udvikle 426 ”street” Hemi for 1966 model år med henblik på at homologate motoren for NASCAR konkurrence. Snart Hemi-drevne undvigelser og Plymouths blev legendariske kunstnere på gaden, og den mest skattede (og mest værdifulde) af samleobjekter muskel biler.

Mens Hemi fortsatte med at dominere NASCAR-i 1967, Petty vandt en forbløffende 27 racer kørsel Plymouths-det var også bevise en sensation i drag racing. Den 426 Hemi dominerede snart Super Stock klasserne mens trykladning versioner, der kører på nitromethan blev så overvældende succes, at i dag stort set alle Top Fuel og Funny Car motorer er baseret på 426 Hemi design.

  • 1968 Dodge Charger Hemi Test: ”Chrysler er flad ud i Automobile Forretning igen”
  • De 10 biler du skal køre før du dør
  • 1970 Hemi ’cuda med 81 Original Miles Heads til Auktion

Hoover pensioneret fra Chrysler i 1979 og fortsatte med at arbejde for flere andre selskaber før afregning tilbage ned i sin hjemby, da han endelig var færdig med arbejdet.

Hvad Hoover gjorde var at bringe begejstring med sig ind på arbejdspladsen. Under hans ledelse en lille gruppe af ingeniører, der arbejder inden for det mindste af Detroits ”Big Three” bilproducenter produceret sande legender. Storheden de fremmet fjedre i forgrunden, hver gang en klassisk Hemi-drevne maskine er bortauktioneres for store penge, og det er den samme eliksir, at dagens Chrysler haner til at markedsføre sin nuværende generation af Hemi V-8s.

Bly billede høflighed af Hemmings Motor News; du kan læse deres ihukommelse af Hoover her.

Like this post? Please share to your friends: