Subaru globale platform lancerer, vil understøtte alle fremtidige Subarus

Subaru globale platform

Subaru har lagt ud i brede strøg sin nye ”Global Platform”, som vil danne grundlaget for alle fremtidige Subaru-modeller, og der er fokus på raffinement, sikkerhed og tilpasningsevne til alternative powertrains. Den Subaru globale platform vil officielt debut med en krop på toppen det i form af den nye Impreza kompakte grund senere på året, før at sprede sig til andre modeller i selskabets portefølje.

Det er vigtigt at bemærke, at på trods af den globale platform s newness, core Subaru funktioner såsom boxer (flad) motorer, firehjulstræk og sikkerhed-minded designs køretøjer bliver alle opretholdes. Faktisk vil sikkerheden element udvides kraftigt med den nye arkitektur, som er designet til at opnå ”verdens højeste niveauer af kollision sikkerhed, selv i 2025.” Høj styrke stål og 70-til-100-procent stivere organer forbedre slag- energioptagelse med 40 procent over de nuværende Subaru-modeller, virksomheden siger, og et lavere tyngdepunkt siges at forbedre håndteringen respons for bedre forebyggelse af ulykker. Vi må også påpege, at en lavere centrum for håndtering fordele tyngdekraft er generelt går hånd i hånd med en sjov køreoplevelse, når den ikke undgå nedbrud. Subaru hævder også, at ved at montere den bageste krængningsstabilisator direkte til kroppen i modsætning til en underramme-organ roll vil blive reduceret med 50 procent i forhold til de nuværende modeller.

Jo stærkere platform spiller også ind Subaru øvrige mål for sine fremtidige modeller, herunder forbedret lineært stabilitet, bedre NVH (støj / vibrationer / hårdhed) ydeevne og større komfort. Mærkeligt, Subaru refererer til disse sysler som at være en del af et ”følelsesmæssigt engagerende dynamisk fornemmelse”, som det påpeger ”går ud over høj ydeevne.” Binde komfort og raffinement til hvad der lyder som vejen føler, en sensation typisk er forbundet med sporty biler mangel af isolation og komfort, er nyt for os, men pointen er, at Subaru arbejder på at løse vejen støj, ride-komfort, og motor-vibrationer mangler til stede i nogle af sine samtidige biler, hvilket er fint med os.

  • Subaru XV Koncept: The Next-Gen XV Crosstrek i Fancy Beklædning
  • Subaru Impreza Sedan Koncept: Det er hvad det siger, det er
  • Subaru XV Crosstrek Forskning: Fuld Pricing, specifikationer, anmeldelser og meget mere

Modularitet vil være en væsentlig del af den globale platform CV, også til det punkt, at flere biler eller deres hovedkomponenter kan fremstilles på den samme fabrik. Strømlining produktion, Subaru siger, vil også gøre det muligt at ”bro” samling af forskellige globale modeller på en enkelt linje på enten et japansk eller amerikansk fabrik; denne fleksibilitet vil give plads til forskellige modeller, der skal lægges til eller byttes mellem globale fabrikker efter behov uden at kræve større omstrukturering linje. (For eksempel bør det japanske marked efterspørgsel efter en bestemt model være så høj, at produktionen i Japan er maxed ud, Subaru kunne hurtigt og nemt begynde at bygge denne model i USA til eksport til Japan.) Tilpasningsevne vil også blive bagt i den globale Platform selv, gør det muligt at montering af benzin, hybrid, plug-in hybrid, fuld el, og ”andre typer” af drivline. Ingen ord om, hvordan den nye arkitektur attributter kan kondenseres til en kommerciel om hunde eller ”Love”, men vi har mistanke Subarus allerede brændende fanskare vil sætte pris på dem alligevel.

Like this post? Please share to your friends: