Volvos nye Concept Semi Truck påpeger en fremtid Hybrid Big Rigs

Volvo Concept Truck

Vi kommer ind i en æra, hvor store kommercielle lastbiler og langdistanceflyvninger store rigge kunne være at gøre mere dramatiske effektiviseringsgevinster end personbiler. Volvo Concept Truck, den nyeste version af et koncept af samme navn, som Sveriges Volvo Trucks viste i maj sidste år, er en sådan glimt af denne hurtige forandringer.

Volvo fremhæver en reduktion i forbruget-og kuldioxid-brændstof 30 procent emissioner-versus eksisterende små lastbiler, på grund af en række forbedringer, der omfatter den hybride drivaggregatet, der arbejder for at reducere vægten, rullemodstand og luftmodstand.

Den hybrid drivaggregatet alene vil spare op til 10 procent, Volvo siger, da det kan slukke for motoren i op til seks miles ad gangen, eller op til 30 procent af den samlede køretid. Den hybride system kombinerer en elektrisk motor, og Volvos 12,8-liters seks-cylindret dieselmotor. Et regenerativt bremsesystem, genvinder energi under bremsning eller på en skråning stejlere end 1 procent. Med hjælp fra Volvos I-See GPS-baseret support teknologi, kan hybridsystemet forudse kommende terræn og vej-speed forandringer og gøre energibesparende valg i overensstemmelse hermed.

Volvo-projektet er en af ​​mange fokuseret mod en hastig udvikling lastbil markedsorienteret en, der er meget mere effektivitet bevidst end et årti siden. Det er dels på grund af aggressive planer blev vedtaget sidste år til dramatisk at forbedre brændstoføkonomien (og skåret kuldioxid-udledning) af store rigge mellem 2018 og 2027. Denne særlige koncept er produktet af forskning mellem det svenske energiagentur og det amerikanske energiministerium .

Volvo Concept Truck

Volvo har ikke frigivet tal vedrørende lastbilens brændstoføkonomi, dens motor, eller dets batteri; men tilsvarende projekter fra Peterbilt og Freightliner har øget brændstoføkonomi belastede store rigge fra så lavt som 6 mpg i dag til den 10-til-12-mpg rækkevidde.

I mellemtiden er fabrikanterne-nogle producenter-og potentielle leder forbi forbrændingsmotor helt. Tesla CEO Elon Musk har talt om at producere halvfabrikata (alle elektriske, naturligvis) i fremtiden. Daimler arbejder på en all-elektriske kortere afstande vognmanden. En anden opstart truckmaker, Nikola, har til formål at producere en semi, der bruger elmotorer drevet af en brint brændselscelle og et batteri.

  • Langdistanceflyvninger: EPA Indstiller 2027 Effektivitet Standarder for lastbiler og Big Rigs
  • Urban eTruck: Mercedes ønsker at gøre Electric Semis for In-Town Leverancer
  • Sådan: Skift en Semi

Mens andre emissioner og brændstoføkonomi regler kan tages op igen i år med den nye administration og Kongressen, fremtidige lastbil regler er ikke sandsynligt, at blive revideret. De mere effektive lastbiler, der vil blive produceret under de nye regler forventes at få dækket eventuelle yderligere upfront omkostninger inden for to til fire år, og de indsamlede stærk støtte fra truckmakers og lastbilkørsel industrien. I en verden, hvor udgifterne til en kommerciel lastbil afskrives over tid og brændstof omkostninger er allerede den største enkeltstående problem for virksomheder og operatører, slankere, smartere halvfabrikata er en win-win.

Like this post? Please share to your friends: