Sådan får du en aftale om en brugt bil, Eller: Hvorfor dælen Vidste jeg købe 20 Smart Cars?

Det er en almindelig vittighed at blinke til en auto auktionarius kan få dig i problemer. Jeg har fundet masser af problemer for nylig takket være min blinkede, da jeg nu er den skrækslagne ejer af en lille hær af smart fortwo by biler. Disse biler har mindre end 12.000 miles på deres kilometertællere, er udstyret med opvarmede lædersæder og opgraderede lydsystemer, og er stadig fuldt ud dækket af Mercedes-Benz fireårige / 50.000-mile fabriksgaranti. På $ 4000 for en 2014 model og $ 4900 for en 2015-model, blev Smarts ikke så meget købt som de lovligt blev stjålet. Selvom det er lidt nervepirrende at eje så mange af dem, for mig disse biler repræsenterer rullende udformning af muligheder i dagens brugt-bilmarked.

Når det kommer til brugte biler, det kan betale sig at studere den seneste tid for at hjælpe med at forstå nutiden. Smart Fortwo, for eksempel, har ikke solgt godt i de seneste par år. Sidste år amerikanske salg faldt 17 procent til blot 6211 enheder. Det kommer efter salget styrtdykket 28 procent i 2016 til 7484 enheder. Moderselskabet Daimler har besluttet, at det ikke længere vil sælge benzin-drevne model i Nordamerika, men kun den fortwo Electric Drive.

Smarts sidder nu i massevis på engros forhandler auktioner rundt om i landet sammen med et væld af andre subcompact og kompakte biler. Sidste år, jeg tog en 2015 Ford Focus SE hatchback med 20.000 miles for kun $ 9000. Der var tusindvis af ét-årige Chevrolet Cruzes, Dodge Dart og andre komprimerer der sælges for endnu færre penge. Tænk, at det næste gang du vil finansiere eller lease en 2017 model.

2016 Dodge Dart 2016 Dodge Dart

Små biler er at få creamed disse dage, og de er ikke de eneste. Store sedans har kæmpet for at sælge, også. Amerikanerne strømmer mod delefiltre og SUV'er i kølvandet på lavere brændstofpriser. Hertil kommer det faktum, at køretøjer i almindelighed forventes at afskrive hurtigere i år.

Disse er de fire vigtigste faktorer, der driver afskrivning:

Den Too-Billig Lease

Tilbage i 2014, kunne man få en Nissan Leaf for $ 199 om måneden med $ 2000 ned. Det viste sig at være for lav i det lange løb. Salg kratere med mere end 50 procent i 2016, og scrapværdier for off-lease Leafs fik clobbered. Bladet er blot en af ​​snesevis af biler, der faldt i unåde fra 2014 til i dag. Selv hvis du ikke køber biler af snesevis den måde jeg er, er det utroligt nemt at regne ud, hvor de anvendte-bil tilbud er. Bare Google ”2014 leasing tilbud,” find de modeller, der interesserer dig mest, og derefter gå her for at se, hvordan deres salg gik over de sidste tre år. Hvis salget faldt med dobbelte cifre, kan du være sikker på, at der stadig er en stor overskud af udbud og mangel på aktuelle efterspørgsel. Nogle 2015-modeller er også fair spil, da en masse folk stadig gøre 24-måneders lejemål.

2016 Nissan Leaf 2016 Nissan Leaf

Lame Ducks

Intet gør ondt en brugt bil mere end at have en gammel krop stil eller er udstyret med uønskede muligheder. Jeg kunne have købt en ny Honda Accord for $ 15.000 tilbage i 2013, takket være en nærliggende forhandler, der blev stukket med to stick-shift basismodeller, der havde været på sin meget siden begyndelsen af ​​2012. Otte måneder senere, så jeg en identisk version af et af disse biler sælge til en forhandler auktion for kun $ 10.000. Stick-shift-versioner af ikke-sporty biler altid bliver ramt hårdt, og det samme gør modeller, der ser dateret på grund af en ny generation, der er allerede ude.

To skridt til venstre

Gaspriserne har en enorm indflydelse på efterspørgslen brugte bil. Når gaspriserne er lave, vil de fleste folk, der handler i deres biler tage, hvad vi i erhvervslivet opkald to trin til venstre og købe en lidt større eller mindre brændstofeffektive køretøj. Da gas er nu billigere end det var i begyndelsen af ​​2014, at den tidligere hybrid køber kan gå til en kompakt crossover, ligesom en Honda HR-V, kan der tilbyder dem 34 mpg på motorvejen i stedet for 53 mpg ligesom den nuværende Toyota Prius. Mange tidligere Toyota Camry og Accord ejere ”få pæle”, og shoppe for en større Camry- eller Accord-lignende køretøj, der sidder lidt højere, såsom en mid-size crossover eller en kompakt SUV. Således mellemstore og mindre biler er billigere nu, men hvis olien nogensinde klatrer tilbage til $ 100 per tønde, vil du se det stik modsatte opførsel finde sted.

Udlejning-Car Hell

Nogle modeller vil ikke dø; de bare fortsætte med at blive produceret i nær evighed til leje-bil franchise. Den fidus Grand Caravan er nu i sin 10. modelår, og den tidligere Chevrolet Impala varede 11 lange år. Hvis du reserveret en subcompact leje bil, men udleveres nøglerne til en MPV eller en stor mellemklassebil, du nu har en temmelig god idé om, hvad de lokale forhandlere omkring dig ikke kan sælge længere.

2017 Dodge Grand Caravan 2017 Dodge Grand Caravan

Så lad os vende dem Smart fortwos og se, hvordan de måler op. Tilbage i 2015, Mercedes tilbød en $ 99 lejemål med lige under $ 1400 ned til en 2015 Smart. Det tilbud, desværre, strakte sig hele vejen tilbage til 2012, da den lille Smart var altid en hård sælge, selv når gaspriserne var høje. Salg efter 2014 stadig faldet med langt over 35 procent. De 2014 og 2015 modeller var de sidste to år af den gamle krop stil, og Mercedes forsøgte at pantsætte de resterende biler, ligesom dem, jeg endte med at købe, som leje-bil foder, men fandt nogle takers. Det er sådan en to-til-tre-årige bil kan miste to tredjedele af sin værdi, selv med lav miles.

  • Kan Facebook Konkurrere med Craigslist for brugte bil Listings?
  • Nogle Takeaways på 2016 det bedste år nogensinde for USA Auto Sales
  • Den gode nyhed: Det er en købers marked for brugte køretøjer; Den dårlige nyhed: Din bil er faldende Hurtigere

Her er handlen: På markedet for brugte bil, vil fortiden og nutiden altid arbejde sammen for at skabe, hvad der vil blive købe muligheder for dem, der ønsker at ramme dem, hvor de ain't-og spare tusindvis gøre det.

Steven Lang har været en auto auktionarius, bilforhandler, og medejer af en auto auktion i næsten to årtier.

Like this post? Please share to your friends: