Hvorfor Dodge trak stikket på sin NASCAR-program

Hvorfor Dodge trak stikket på sin NASCAR-program

I oktober 1999, Dodge afholdt en pressekonference for at annoncere sin genindtræden i NASCAR top serie. Producenten havde rekrutteret Ray Evernham, den rødglødende besætning chef for rødglødende Jeff Gordon, til at lede indsatsen. Dodge-og, i en unik ordning, dets forhandler krop-ville finansiere evernham splinternye hold. Spol frem 13 år og Dodge nu er på vej ud af NASCAR i slutningen af ​​denne sæson. Hvorfor? Primært fordi producenten har undladt at duplikere det kunststykke det opnåede i 1999-finding en top-niveau NASCAR personlighed ligesom evernham at stå i spidsen sit projekt.

Dodge formået at marken hold gennem Chryslers konkurs, gennem en alvorlig recession-cash-strapped Dodge forhandlere leverer nogen form for finansiering var lang fra bordet, da de var vigende i de sjuskede omstrukturering-og gennem flere ejerskifter. Men når Penske Racing annonceret i marts, at det ville være at flytte sin to-bil hold til Ford i slutningen af ​​2012, at beslutningen viste sig at være den endelige slag. Kilder med kendskab til forhandlingerne tyder på, at havde Dodge flyttede mere beslutsomt for at re-underskrive Penske, kunne have været indgået en aftale. Men med forældre-selskab Fiat søger over Dodge skulder-italienerne tilsyneladende ikke kan eller vil forstå alvoren i NASCAR i dette land, det mulighed kom og gik, før en beslutning kunne gøres.

Så Dodge begyndte, afslappet i starten, på udkig efter et hold til at bruge sine penge på. Det havde brug for en top-niveau hold, helst en med masser af forskning og udvikling, erfaring, såvel som sin egen motor butik-en lige-for-lignende erstatning for Penske væsentlige. Ingen sådanne held. Hold, der mødte Dodge kriterier var bundet op af Toyota, Ford, og Chevrolet. De få hold, der stadig har motor butikker, såsom Hendrick Motorsports og Roush Fenway Racing, tjene tilbage meget af deres investering ved at levere motorer til andre hold. Men hvis ingen andre hold kører underbudsrabatter, forsvinder det indtægtskilde. Disse sidste par måneder, Dodge har fløjtende forbi kirkegården, udarbejdelsen af ​​den nye oplader racerbil til 2013 Sprint Cup regler og at udarbejde beredskabsplaner for at bygge sine egne motorer, der ligner Toyotas TRD organisation, hvis det kom til det.

Hvorfor Dodge trak stikket på sin NASCAR-program

I sidste ende, Dodge så på Richard Petty Motorsport, Møbler Row Racing, og flere andre i andet lag Cup-hold, samt top-tier teams i mindre serier, såsom Turner Motorsports, som har været en succes i Nationwide Series og Camping verden Truck Series. Men det havde brug for ikke blot et tophold, men også mindst en top chauffør, og ingen er til rådighed. Dodge ledelse betroede, at det var parat til at tage en chance på den tidligere Penske chauffør Kurt Busch, men kunne ikke finde ham et hold at køre for.

Der er ingen Hendrick, Roush, Joe Gibbs Racing, eller Richard Childress Racing at rekruttere til Dodge. Der er ingen Ray Evernham derude, parat til at starte fra bunden. I sidste ende, i stedet for at indlede en halv-assed indsats for 2013, Dodge besluttet at trække stikket. Det var ikke så meget politik, eller virksomhedens intriger, eller et misbilligende europæisk forælder, det var den manglende adgang til en passende dansepartner.

Dette er en ubestridelig slag til NASCAR. Sure, Volkswagen, Hyundai, og selv Honda er blevet nævnt som producenter, der kunne slutte NASCAR, men efter at have set hvad Dodge udholdt, hvad er incitamentet? Indenlandske mærker såsom Pontiac, Buick, Merkur, og Oldsmobile-alt en gang konkurrencedygtige i NASCAR-er langt væk fra sporten.

Hvorfor Dodge trak stikket på sin NASCAR-program

Da Ralph Gilles, lederen af ​​SRT-Chrysler præstation division-sagt, at Dodge har haft en ”uforholdsmæssig” mængde succes Fielding blot to Penske biler, blev han underdrive det. De resultater af Penske generelt og chauffør Brad Keselowski i særdeleshed, er ligefrem overraskende. Selv åben-hjulet mester Sam Hornish Jr.-efter en lang, lang læretid i at lære at køre bestand biler-er endelig i jagten på Nationwide mesterskabet. Og under ledelse af Dan Reid og veteran publicist Denny Darnell, har fidus fået en lige så uforholdsmæssig stor del af reklame for hvad der svarer til blot to af de 43 startere i hvert Cup løb.

  • Sammenligning Test: 2012 Dodge Charger SRT8 vs 2008 Mercedes-Benz E63 AMG
  • Funktion: Vi Snag en Seat på Kurt Buschs War Wagon
  • Sammenligning Test: 2012 BMW X5 M vs 2012 Jeep Grand Cherokee SRT8 2012 Mercedes-Benz ML63 AMG 2012 Porsche Cayenne Turbo
I teorien kunne Dodge være tilbage i 2014, hvis den finder en bejler, aksemærker alle højre boksene, men det ser ikke sandsynligt. Kun få hold er i stand til at udvide deres engagement i serien, og de hold, der allerede har tilknytning til en anden producent. Dodge har ikke haft tid til at overveje eventuelle alvorlige valgmuligheder med hensyn til sin fremtid i NASCAR efter 2013; Men Gilles fortalte os ”aldrig sige aldrig.” Men indtil en af ​​de store aktører i serien er klar til at gøre en evernham-lignende spring, vi ikke holder vejret.

Like this post? Please share to your friends: