Denne ”Zipper Truck” kan bygge tunneler på næsten en Fod Per Minute [m / Video]

Zipper lastbil

Tunneler er tricky business. Du skal først fødte gennem jorden, så er du enten kysten op din hul og begynde vægelementer det i, eller gøre grave og byggemateriale samtidigt ved hjælp af en enorm tunnelboremaskine ligner den gumlede sin vej under London, lægge fundamentet for det nye Crossrail togsystem. Men gigantiske maskiner bevæger sig langsomt, og uanset, tunnelbyggeri har tendens til at være en kedelig proces. Ikke så hvis du har den ”Zipper Truck,” en tunnel-skabende opfindelse, der placerer en halv-cylinderformet vifte af ruller oven på en regelmæssig blokvogn. (Til forskel fra andre ”lynlås lastbiler”, der omarrangere motorvej barrierer.) Udtænkt af Lock Block, Ltd, Lynlås Truck arbejder med virksomhedens særlige Lego-lignende arch blokke til hurtigt at indstille buegange at støtte tunnel tagene. Mens det har været i brug i et par år, vi lige faldt over den særlige lastbil i en video lagt til Tech Insider.

Zipper lastbil

Det forbehold med lynlås lastbil, er naturligvis, at tunnelen først skal graves, eller samles på flad jord, før jorden hældes over skabelsen. Anyway, Zipper Truck har en halvkugleformet vifte af ruller, der løber ned lastbilens længde. Valsen arrayet vippes i en vinkel, med den forreste beliggende højere end den bageste. Under en buegang konstruktion, arbejdere samle de første ”lag” af Lock Blocks' låsning blokke oven den bageste del af Zipper Truck, indstilling af første ’slutsten’ før gradvist arbejder sig frem (hvor radius af Zipper lastvognens rulle dæk vokser , og stykkerne sidde således lidt fra hinanden). Når et par fødder af buegang er lagt på tværs af bagsiden af ​​lynlåsen Truck, lastbilen langsomt trækker frem, sænke blokkene i deres endelige bærende position som de ”slide” ned valsen array og interlock som en lynlås; i mellemtiden, arbejdere gentage processen igen og igen, indtil buegang er færdig. Det er en enkel og temmelig geniale løsning på buegang skabelse, og lige kredit går til de konkrete Lock Blokke, som takket være deres sikringsanlæg fingre kan vævet sammen omkring Zipper Truck før tyngdekraften låser dem på plads som lastbilen bevæger sig væk.

  • Bor, Baby, Bor! Hvordan Den største og mest spændende Kedelig Machine Vil Bury en Seattle Freeway
  • Tech: Hvordan virker en vindtunnel arbejde? Vi Forklare
  • Volvo Pits 10.000 pund FMX Construction Truck Against Sophie, Age Fire [Video]

Er det så cool som en tunnelboremaskine? Nej, men det er ligetil og kan samle (små) tunneller hurtigt-igen, så længe grave har fundet sted, eller jorden vil blive hældt ud over det endelige produkt. (Dette er ikke nogen, ahem, grave i Zipper lastbilens tunneller, det betyder blot, at den samling metode kræver luftrummet over den endelige tag-grave en lang grøft, samle buegang, lægge jord på toppen, og du har en tunnel.) I faktisk Lås Block hævder riggen kan lægge næsten fem fødder buegang hvert femte minut. Udover at bygge disse tunneler, den Zipper Truck også kan lægge buegange til vinkældre, grøfter, broer og andre projekter. Du kan se lastbilen i aktion nedenfor:

Like this post? Please share to your friends: