Spørg den mand, der ejer en: Audi Q7 TDI

Spørg den mand, der ejer en: Audi Q7 TDI

Fra problem i november 2016

Jeg finder det umuligt at indkalde niveauet af retfærdig harme forventes af Audi / Porsche / VW diesel ejere disse dage. Min SUV er bare alt for godt.

Den go-to køretøjer i vores familie er i 2014 Audi Q7 TDI. Det gør det hele. Det schleps børnene og deres venner og deres redskaber til softball praksis, til lejren, til hvor fanden børnene gå til at jage Pokémon disse dage. Det afgifter væk fra stoplys, der trækker på et lager af lavt-down drejningsmoment, der kun kan beskrives som elementært. Både dets interiør og dens tur eller anden måde formår at være samtidig ukompliceret og overdådige; det er en no-BS affære bygget til lange, Stressless dage bag rattet. Jeg har formået at lokke næsten 700 miles fra sin 26,4-liters akvarium.

Det har en underspillet vej tilstedeværelse for noget så meget store og så meget i afgift. Jeg selv lide den måde det ser bedre ud end den nye. Det sker næsten aldrig. Jeg er normalt desperat for at holde trit med det produkt, forbande den ubarmhjertige march stadig bedre stil og teknik. Selvom den nye Q7 kører upåklageligt og er fyldt med aluminium og alle mulige glas-cockpit elektronik, jeg kan bare ikke se os i det. Det ligner en bøvet Dodge Journey.

  • Langtidstest: 2011 Audi Q7 TDI quattro
  • 2017 Audi SQ7 TDI Diesel First Drive
  • Audi Q7 Forskning: hoteller, restauranter, priser og mere

Og nu, hvor der ikke er nogen diesel til rådighed for VW-koncernens produkter, er vores Q7 ser mere og mere uerstattelige. Jeg ønsker ikke at sælge det tilbage til Audi, og jeg ønsker ikke at få, hvad rettelse er i værker, herunder at bytte en smog-producerende emission (NOx) til et drivhus-gas emission (CO2). Som alle TDI'er, er Q7 blevet malet som ondt et forurenende svøbe, et medlem af en giftig flåde. Sandheden er mere nuanceret. Desuden er det ser godt ud i sort.

Like this post? Please share to your friends: