Jeep Grand Cherokee at få software Fix for at forhindre Rollaways

Konsollen shifter på en 2014 Jeep Grand Cherokee. De Dodge Charger og Chrysler 300 modeller, der indgår i undersøgelsen bruger en identisk Shifter.

Ny software vil forhindre Jeep Grand Cherokee med den kontroversielle elektronisk styret ”monostabil” Shifter i at bevæge sig, efter at førerdøren er åbnet, selv om køretøjet ikke er i parken. Den software patch bliver sendt til forhandlerne i denne uge, og ejerne af de tilbagekaldte 2014 og 2015 Grand Cherokee vil blive kontaktet for at bringe deres køretøjer i til opdateringen.

Flytningen kommer til lys kun dage efter død skuespiller Anton Yelchin, der spillede Pavel Chekov i den moderne Star Trek film-serien; Yelchin blev knust mod et hegn i indkørslen af ​​hans Southern California hjem ved en 2015 Grand Cherokee. Accident efterforskere stadig studerer hændelsen, men hvis Yelchin død i sidste ende tilskrives gearskift problem, ville det være det første kendte dødsfald blandt 121 nedbrud og 41 personskader, der er optaget af National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Den reguleringsorgan indledt en undersøgelse i august sidste år i klager over ukonventionelle Shifter, hvor armen ikke bevæger sig gennem en port, men ændringer gear som reaktion på at blive skubbet frem eller tilbage, hvorefter den vender tilbage til midterpositionen. Det ser mange bilister fejlagtigt tror, ​​de har engageret parken, når de ikke har.

Den otte-trins automatgear-by tyske leverandør ZF-brugt denne Shifter mekanisme, da den blev installeret i 2012-2014 Dodge Charger og Chrysler 300 sedans og 2014-2015 Jeep Grand Cherokee-modeller, samt i nogle audis. Senere versioner af Chrysler, Dodge, og jeep modeller har en redesignet gearvælger med definerede positioner for hvert gear. FCA tidligere mindede nogle 1,1 millioner sedans og SUV'er med den forvirrende Shifter; den tidligere fix tilføjede visuelle og auditive advarsler, hvis førerdøren åbnes med transmissionen i en hvilken som helst anden end park gear.

  • Fiat-Chrysler minder 811.000 sedans og SUV'er til Poor Shifter design
  • Porsche ryddet for ansvar i Paul Walkers Fatal Carrera GT Crash
  • Jeep Grand Cherokee Tests, anmeldelser og specifikationer, priser og mere

I den nyeste software rettelse, som rapporteret af Jalopnik, fremgår det den elektronisk styrede Shifter automatisk engagere park, hvis føreren ikke gør det, før du forsøger at forlade køretøjet. Kun Grand Cherokeerne med 3,6-liters V-6 og 5,7-liters V-8 motorer-der tegner sig for omkring halvdelen af ​​de berørte køretøjer-er inkluderet i denne indledende fix; de resterende Grand Cherokeerne (dem er udstyret med dieselmotor og SRT8 modeller med 6,4-liters V-8) samt den Dodge Charger og Chrysler 300, vil få rettelsen senere på sommeren.

UPDATE 2016/06/23, har 11:30 a.m .: Denne historie er redigeret for at afspejle en ny rapport, at Chrysler har modtaget denne software rettelse før Yelchin død.

Like this post? Please share to your friends: