2017 Thunder Power Sedan: en elbil koncept med Untold potentiale

2017 Thunder Power Sedan: en elbil koncept med Untold potentiale

”Ønsker at tage på Tesla” er hurtigt at blive en netværksservice kliché i bilindustrien journalistik. Men det er umuligt at se på dette batteri-elektriske konceptbil, Thunder Power Sedan, og ikke tænke på Elon Musk s fastback fire-dørs. I proportioner, lovede ydelse og præsentation samlet, det er klart, at dette tidligere uhørt bilindustrien opstart ønsker at blive cross-handlet med Model S.

Bare se på de specs: Thunder Power siger sin sedan vil pack enten en 308-hk eller en 429-hk chassis-monteret batteri, der tilbyder lidt over 400 miles af rækkevidde, med en hurtig google-funktion, der giver 186 miles af rækkevidde efter kun 30 minutters opladning. Selskabet siger den 429-hk model vil gøre nul til 62 mph på mindre end fem sekunder, og vil top ud på 155 km / h.

Åh, og Thunder Power siger også denne fire-dørs sedan vil være den første i en lang række køretøjer. ”Den fleksible chassis design baseret på en unik modulopbygget system tillader området udvides fra sedan til SUV, kompakte og crossover varianter”, krav pressemeddelelsen. Lyder meget gerne, at andre elektriske bil opstart, den, hvis sports-sedan fundament i sidste ende vil drive en måge-længet crossover og en kompakt sedan.

Styling, også er i det mindste vagt Tesla-minder, med sin lave-sæt æggeformet ”mund”, noget generisk løgformet profil, og et instrumentbræt defineret af en enorm digitalt display. Vi vil ikke gå så langt som til at kalde det en Model S knockoff-der er kun så mange måder, du kan pakke en sedan og stadig have det til at ligne en traditionel fire-dørs. Og nogle af de design beslutninger, som den rislende-dam gitter, er en smule mere, øh, eventyrlystne end den reserverede Tesla.

2017 Thunder Power Sedan: en elbil koncept med Untold potentiale

Så hvor kom dette koncept fra? Det korte svar er Taiwan. Thunder Power startede som Motomax, en taiwansk værktøj-and-produktionsselskab grundlagt i 1987. Et navneskifte, en ny Milano-baserede R&U-hold, og en krop designet af Zagato, og det er her, de er i dag.

Et medlem af det hold, der opfostrede denne udtænkt er værd at nævne. Thunder Power navne pressemeddelelse Dr. Ing. Peter Tutzer, tidligere teknisk direktør hos Lotus og en ingeniør på Bugatti Veyron-projektet, som teknisk chef. Tutzer navn blev for nylig tilknyttet mislykkedes superbil opstart Laraki, en Marokko-baserede udløber af en luksus yacht maker, der har vist tre forskellige, lige så uhyrlige supercar design, og hvis hjemmeside og Facebook-profil forblive under opførelse, har sidstnævnte en bil projekt i 2013 .

Men som enhver god børsmægler s småt vil sikre dig, tidligere resultater (hvad enten god eller dårlig) garanterer ikke en fremtidig resultat. For nu, alle vi nødt til at gå på, er Thunder Power egne krav, og de to køretøjer den spirende bilproducent havde udstillet på Frankfurt Auto Show. Gaden bil set godt bygget til et koncept, hvis tyndt detaljeret. Sæderne var prunkløst; instrumentbrættet holdt kun en fuld bredde digital touch-skærm i stedet for knapper og drejeskiver. Til Thunder Power kredit, der var en all-wheel racing-variant på display, måske lovende en forpligtelse til motorsport, der har været mærkbart fraværende fra Tesla til dato.

  • Tilbage Med en Borgward: BX 7 Koncept Marks Return of Obscure Typeskilt
  • Audi e-tron Quattro Koncept: Dette er den Q6 Electric Crossover
  • Tesla Brand Research: Tests, anmeldelser, specifikationer, billeder og meget mere

Thunder Power siger, at det vil lancere en produktion køretøj i Europa i 2017, Kina i 2018, og USA engang efter det. Produktionen vil foregå både i Kina og i en endnu ikke-offentliggjort europæisk facilitet. Kan dette selskab, ukendte blot uger siden, knæk ind på markedet for el-bil? Thunder Power oplever betydelig modstand, og det bedste, vi kan sige om virksomheden i øjeblikket er, at det har ukendt potentiale.

Spectre-Bond-REEL

2015 Frankfurt Auto Show fuld dækning

Like this post? Please share to your friends: