California, Special: Tahoe til San Francisco Long Way i en Mustang GT / CS

2016 Ford Mustang GT California Special

For så vidt angår de uvaskede masser var bekymrede, det mest interessante i USA i 1849 var Californien guld. I 1959, det var den bil. I 2016 er det internettet. Californien mæsket på alle tre, fordi Californien er et fundamentalt progressiv sted. Ikke nødvendigvis kapital-P Progressive, selvom dens Lefty elementer er ofte en del af statens opfattelse. Og hvis den Mustang GT bukkede til fremskridt ved endelig afsked med sin levende bagaksel, det er, i konceptet, i høj grad en dinosaur af en bil. På trods af ABS, trækkraft og stabilitet kontrol, og et moderne infotainment-system, manuel transmission Mustang er omtrent lige så analog-følelse som et massemarked bil får i disse dage. Det er en bil, der spiller godt i Californiens håbløst enorme midten, en ”midten” som noget forvirrende, eksisterer ikke kun i Tennesee størrelse Central Valley, men også i ørkenen, de mere fjerntliggende områder af statens kyst, og ser sig selv gulvarealet hele bjergene, der omkranser stedet.

2016 Ford Mustang GT California Special

Mere end nogen anden stat i Unionen, Californien eksisterer lige så meget i myte som virkelighed. Grand udsagn tendens til at blive kastet rundt, drømmende om enten sin perfektion eller dets fuldkomne præsent. Sandheden er, at livet i Californien er så varieret som dets geografi. Men i 1967, da Californien Ford-forhandlere andragende Dearborn for en Mustang variant af deres helt egen, de helt sikkert ikke tænke på stigningen af ​​De Forenede Farm Workers, Free Speech Movement, eller den spirende De Sorte Pantere. Efter alt, havde staten netop valgt en Hollywood skuespiller som sin guvernør året før, Los Angeles var den ubestridelige hovedstad i den globale bil scene, og vestkyst psykedelia forlod sit uudslettelige præg på populærkulturen. Så i begyndelsen af ​​1968, Ford lancerede Mustang GT / CS-eller Californien specialforeninger som forvirrende, var ikke nødvendigvis en Mustang GT.

Udviklet af Carroll Shelby, GT / CS-pakken var rent om æstetik. I modsætning til sine Shelby-badged samtidige blev glasfiber side scoops afspærret, og Thunderbird-stil baglygter ikke blinke sekventielt. Selvom alle tilgængelige Mustang motor kunne valgt, blev de fleste biler solgt bærer en 289-kubik-tommer V-8 toppet med en fodgænger to-tønde karburatoren. Den 2016 GT / CS er en lille smule anderledes i konceptet. Selv om det bærer færre unikke kropsdele end '68 bil gjorde, det er mest sikkert en GT, og byder på fremragende 435-hk Coyote V-8. Og i modsætning til den oprindelige Californien Special, er det endnu tilgængelig som en cabriolet.

2016 Ford Mustang GT California Special

For at få en fornemmelse af, hvordan den moderne Californien Special sidder i sin navnebror tilstand, besluttede jeg at køre øst til vest-fra grænsen til kyst-starter ved Nevada / Californien statsgrænsen i Crystal Bay, i den nordlige ende af Lake Tahoe. Med overtag af Silicon Valley, har Tahoe blevet en ting igen, da det er en nem tre timers kørsel fra San Francisco og tilbyder et væld af udendørs aktiviteter for Fitbit-besat. På tværs af gaden fra mit udgangspunkt sidder Cal Neva Resort & Casino, engang ejet af Frank Sinatra, Dean Martin, og gangster Sam Giancana, hvilket skulle genåbne i år efter en omfattende renovering, klar til at byde velkommen til en ny generation af søen dønninger.

2016 Ford Mustang GT California Special

Efter at have kørt op State Route 89 til Truckee og efter I-80 i løbet af topmødet Donner, jeg undgået Interstate til fordel for State Route 20, som ville tage mig hele vejen til Stillehavet kysten ved Fort Bragg. Tahoe er helt sikkert en et eller andet sted, og jeg var mere interesseret i ingenting. Rute 20 har en mere meditativ, mindre hulter til bulter afstamning fra High Sierra, bugtende ned i de to foothill byerne Grass Valley og Nevada City, så på tidligere den nordlige udkant af Beale Air Force Base, hvor de stadig bruge muskel biler til hjælpe U-2s jord. Når bakkerne ender, motorvejen jinks gennem konjunktion byerne Marysville og Yuba City, som i 1985 var noget-berømt bedømt som det værste sted at leve i Amerika.

Derfra er det mil efter mil af rismarker, med kun de Sutter Buttes stiger op mod nord for at bryde op numbingly plant gulv i Sacramento-dalen. En ring af eroderede, ujævne klipper står som bevis på, at en lang slumrende vulkan engang brød ud her. Valley beboere stolt proklamere det ”verdens mindste bjergkæde.” Den mindste interval, det værste sted at leve. The Central Valley, fra Redding på ned til Bakersfield, prale skiftevis af dets import (Oil! Mandler! Merle Haggard! En NBA hold!) Og cringes på sit internaliseret underlegenhed til skønhed, travlhed, og rigdom af kysten.

2016 Ford Mustang GT California Special

Cross I-5 ved Williams og det visuelle begynder at samle op som Coast Range væve. Route 20 stigninger i bakkerne og nederdele kanten af ​​Clear Lake. Som naturligt forekommende søer gå, det er Californiens tredjestørste efter Salton Sea og Tahoe, selvom glamourøse Tahoe ligger delvist i Nevada, og den formørkede Salton Sea blev genopfyldt helt ved et uheld. Mens Tahoe er omgivet af penge, og det Salton Sea af rådnende avner af en gang-blomstrende feriesteder, Clear Lake fortsætter som det har, en Mellemøsten-amerikansk slags sted, dejlige og lidt uslebne rundt om kanterne. Det er ikke i modsætning til Michigans Irish Hills, hvis de irske Hills var højere og stødte op en stor mængde vand.

Rute 20 endelige strækning løber fra Willits til kysten. Min inderste hukommelse på stedet, var en varm sommer nat brugt på en KOA der engang i midten af ​​1980'erne. Min far og jeg lå på kølerhjelmen af ​​vores Mercury Colony Park, ser op på den rigelige starscape, ser Perseids stribe gennem himlen. Det var den første meteorregn jeg nogensinde havde set. I 2016 Willits var bare en momentan stop, en udveksling med venlige-hvis tweaky-gas-station ledsagere, en hurtig Red Bull og en cigaret, og derefter på mod Fort Bragg. Hvis man ikke bliver viklet ind i trafikken, 20 fra Willits til kysten er en chauffør glæde, og for et par miles, jeg åbnede Californien Special s haner, gøede blipped downshifts i træerne, og spillede lidt af tag med en blacked- ud Model S P85D. Så fik vi fast bag en kluntet Safeway lastbil.

2016 Ford Mustang GT California Special

Fort Bragg var ikke andet end tømmer og fiskeri, da jeg var barn, en Georgia-Pacific by med en malerisk havn ved mundingen af ​​den Noyo floden. Da møllen lukke ned og Chinook laks fiskeri svundet, har industrien været noget erstattet af turist-vendende virksomhed, men den reelle økonomiske motor i Mendocino County er marihuana. Som Julia Carrera af Small Farmers Association fortalte LA Times, ”Det ville være ligesom Appalacherne uden hash. Økonomisk set ville det være død.”Med vinindustrien have sivede nord fra Sonoma County i det sydlige Mendocino, og håndværk bryggerier som Anderson Valley Brewing og Mendocino Brewing Company at være blevet hæfteklammer af øl scene, byggematerialer og fisk er blevet erstattet af rusmidler som Mendo vækst industrien.

Økonomi bort, områdets håbløst smuk. Som jeg meandered ned Highway 1 fra Fort Bragg til San Francisco for at fange en Bob Mould show på The Independent, solen splitte skyerne et sted omkring Salt Point. Jeg havde Mustang top ned, og svælgede i lang, tilfredsstillende torquey trækker mellem kast af skifteren. Den Fanget Orange hætte jaget en grå bånd gennem grønne enge, dyppet ned i mørke bevoksninger af træer, så dukkede op og ud, det azurblå Stillehavet lige ved passagerdøren. Den manglende mulighed for vista på en gang åbner dit hjerte og sætter dig fast i kosmisk check. Omkring Gualala, Sotheby fast ejendom tegn vises på kanten af ​​motorvejen, signalerer, at du har indtastet korrekt dyrt land.

2016 Ford Mustang GT California Special

I San Francisco, byen mest dramatisk symbolsk for den Golden State seneste skift, den tidligere Hüsker Dü frontmand var i en jovial stemning. Det var den sidste nat af turen, og han ville sove i sin egen seng i aften. Mold bummed en spliff fra en fyr i forreste række, delte et par hits med trommeslager Jon Wurster, og derefter lanceret i en Van Halen-esque improviseret version af ”You Really Got Me.” I 1980'erne de Huskers var praktisk taget Van Halens omvendte: en trio af lurvede Midwesterners Barnstorming landet i en varevogn, mens Eddie van Halen sprængt omkring LA i en Miura og David Lee Roth spiste dem og smilede.

Omslaget var en pis-take af de større-end-alt SoCal hår scene i 1980'erne, men det var ikke ligefrem betyde humør. Vi er alle ved at blive gammel; på hvilket tidspunkt er at holde os-versus-dem facade fuldt oprejst bare blive fjollet? Wurster startede en forrygende version af Hüsker Dü fra 1985 album-opener ”New Day Rising” for at lukke showet. Ingen i værelset var relevant for unge markedet længere, ikke engang ex-Dead Kennedys og tidligere San Francisco borgmesterkandidat kandidat Jello Biafra-men pokkers hvis bandet ikke gjorde sit bedste for at tage os tilbage der. Jeg greb min taske fra frakke afkrydsningsfeltet og gik ud til Mustang, gad vide hvor meget længere det 55-årige Mold kunne trække ud sæt, der intens, og desuden, hvor meget længere hans grånende publikum vil holde kommer ud for at se ham jamren. Ud over dette, hvor længe kan naturlig indsugning V-8s forblive en levedygtig ting? Er Bullitt selv registrere med dem der er villige til at stå i en overnatning linje ad Tesla butik?

  • De 24 timers Europa: En Ford Mustang GT, en dag, 18 lande
  • 2016 Ford Mustang GT-H: Hertz Rent-A-racer, som du absolut bør ikke Race
  • Ford Mustang Fuld dækning: Nyheder, anmeldelser, billeder og meget mere

For en tid, vil en dedikeret klike holde bilerne kørende, ligesom de er trommede ud af bilproducent lineups ved turboladning og elektrificering. Til sidst, vil de glide fra bevidstheden af ​​den unge, meget som vi ser på damp-drevne køretøjer i dag. Inden for to generationer, vil dagens Mustang GT utvivlsomt synes så arkaisk til en 40-årig som en flad-drevne Deuce gør ved min kohorte. GT / CS er en anakronisme, og en optimistisk fiktion rullede ind i en pæn, brugbar pakke flået med staffage af moderniteten. Denne særlige eksempel med sin konvertible top og valgfri 3.31: 1 begrænset slip bagaksel, sælger for $ 47.380. Du utvivlsomt kunne opfange en nedlagt laks båd eller et fremstillet hjem i Yuba City for mindre, men en glorificeret hytte på Sonoma / Mendocino kysten eller et sted op i Tahoe vil køre dig ganske lidt mere. I sidste ende er det hele afhænger af, hvilken stykke Californien-som myte, som reality-du holder af at købe ind. Den eneste garanti jeg kan gøre er, at 50 år fra nu, vil der være en ny mest interessante ting i landet, og der er en pokkers solid chance for, at Californien vil være i hjertet af det.

2016-Ford-Mustang-GT-Californien-Special-cabriolet-hjuls-2

Like this post? Please share to your friends: