Brabus Rocket 900 Er en Batcrap-Crazy S65 AMG Coupe for Filthy Rich

Brabus-Rocket-900-PLACERING

Mens der er ingen mangel på tunere sætte skruenøgler til fabrikken frisk hardware i jagten på præstationer, det tager en særlig form for vanvid at knække åbne en skinnende 6,0-liters V-12 til en mindre forskydning stigning på 0,3 liter. I dette tilfælde er galning er tyske tuner Brabus, og motoren pågældende bor mellem fendere af Mercedes-AMG S65 coupe. Ikke tilfreds med de tolv-cylindrede s silkeblød 661 fabriksfremstillede leveret ponyer, hjernerne hos Brabus i gang med at rode rundt motorens nedre regioner.

Tolv smedede stempler skulle matche de scantly øgede cylinderboringer, og mens de var inde, Brabus fandt det bedst at passe specielt balancerede plejlstænger og en barre krumtapaksel med en længere slaglængde. Når den interne var op til snus, Brabus smed fabrikken turbos, og erstatte dem med sine egne enheder med større kompressorer og turbiner. Der er en brugerdefineret indtag, der bruger varmereflekterende kappe for at holde indtagelse vikarer nede, mens særlig kortlægning sikrer, at levering og tænding brændstof holde tingene på den samme side, combustively taler. Montering af nye turbos krævede modificere Udstødningsmanifolder, så Brabus gik videre og monteret større 3,1-tommer nedløbsrør og en rustfri stål udstødning med keramiske-belagt satin-sort udstødningsrør. Naturligvis systemet indeholder aktive butterfly ventiler til at styre udstødningen tone fra førersædet. (Hvis dette lyder en smule bekendt, er det sikkert fordi du sniffing lim. Eller måske er det bare, at du læser vores tidligere dækning af Brabus Rocket 900 Desert Gold Edition sedan, som debuterede i november sidste år i Dubai.)

Brabus-Rocket-900-INLINE1

Med alt på plads, motoren producerer en hævdede 900 metriske hestekræfter (deraf navnet, det er 887 hestekræfter i frihed enheder) og en vanvittig 1106 lb-ft af twist ved 4200 omdrejninger i minuttet. Brabus er hurtig til at bemærke, at ”moment elektronisk begrænset til en sølle 884 lb-ft af hensyn til levetiden.” Ligeledes Brabus modificeret syv-trins automatisk at håndtere den øgede effekt og monteret en begrænset slip differentiale for god foranstaltning.

Formålet med alt det hårde arbejde er hastighed og hurtighed, og den Brabus Rocket 900 coupe skuffer ikke på disse tæller. Brabus hævder en 3,7 sekunders nul-til-60-mph tid og en tophastighed på 217 mph. Selvom det ikke er det mest vanvittige i eksistens, er den tidligere figur barbere fire tiendedele fra nul-til-60 tid, vi indspillede i vores instrumenteret test af en 2015 S65.

Brabus-Rocket-900-INLINE2

Brabus Monoblock fælge fås i enten 21- eller 22-tommer diameter. (Bilen udstillet i Geneve og afbilledet her sport 21tommer enheder med 255/35 dæk.) Bilen er også sænkes med omkring en halv tomme. Talrige udvendige opgraderinger er til stede, herunder en front spoiler, en bageste diffusor, en subtil hækspoiler, nye spejl caps, og carbon-fiber trim for luftudgangene i den bageste kofanger. Lysebrun og magnolia læderindtræk med kontrasterende syninger og særlige umbra-farvet træ indlægninger følgeskab af aluminium padle skiftere og pedaler i det indre.

  • C sindssyge: Brabus Tunes Mercedes-AMG C63 S til 650 HK
  • Smart Fortwo Cabrio Brabus udgave: Chokerende, det behøver ikke 600-Plus HP
  • 2016 Geneve Auto Show Fuld dækning: Hver Debut, Live fra Schweiz!

Selvom Brabus har endnu ikke røbes prisoplysninger-en smart måde at sige, ”Hvis prisen er en bekymring, Rocket 900 er ude af din liga” -den virksomhed nævner, at det vil sælge dig bilen færdig, eller udføre Brabus Rocket 900 ændringer af alle vildfarne Mercedes-AMG S65s, der i øjeblikket tager plads i din indkørsel.

Brabus-Rocket-900-REEL

2016-Geneve-auto-show-fuld-dækning-blog-626px

Like this post? Please share to your friends: