Det er Extreme! Det er Sport! Det er Continental ExtremeContact Sport!

Continental ExtremeContact Sport
Fra den bemærkelsesværdige og made-for-gummi-fil kommer nyheden om, at Continental har udgivet sin nye ExtremeContact Sport sommer performance dæk. Efterfølgeren til ExtremeContact DW, er det nye dæk beregnet til at være holdbare, daglig drivable, højtydende under tørre forhold, og i stand til at levere høje niveauer af vådt vejr greb og bremsning. Men hvor DW prioriteret våd ydeevne, street manerer, og tør håndtering-i nævnte rækkefølge-the Sport flytter tør håndtering til toppen af ​​listen, mens du stadig skyde for at forbedre i resten af ​​spektret.

Med henblik herpå sportens sidevæggene har en ny to-lags konstruktion og en afstivende indsats, som Continental siger kombinere til at levere en stor 86 procent stigning i dæksiden styrke og-måske så vigtigt for et dæk beregnet til at blive drevet daglig kun en 6 procent stigning i hårdheden. Som du ville forvente af en high-performance dæk, slidbanemønster er temmelig minimal, indarbejde store skulderblokke og affasede kanter for at forhindre foldning og levere præcision og forudsigelig feedback til chaufføren på banen og gaden. Slidbane liv siges at være 20 procent større versus DW samt.

De DW slidindikatorer fra, øh, DW returnere her (du kan se dem i det øverste foto). Dybest set, er hvert dæk trykt et DW mærkning; W bærer første, der betyder kompromitteret våd trækkraft. Dernæst vil D forsvinde, hvilket betyder, at det er på høje tid for et nyt sæt. Det burde ikke bryde banken, som den sport i 225 / 45-18 størrelse, for eksempel, koster mindre end $ 150 pr dæk på Tire Rack.

Continental ExtremeContact Sport på Dodge Challenger

Vi har for nylig stikprøven Sport på Thermal Club i Palm Springs, Californien, et land-klubtilbud, der er udstyret med en fem-mile road kursus, en gokartbane, og store sorte søer. Vores første erfaring kom under en Autocross-stil begivenhed i BMW M235i coupéer. Ingen af ​​disse var iført konkurrencedygtige dæk til sammenligning, men de sportsgrene bevist op til opgaven af ​​gentagne hårde kørsler i ørkenen varmen, og overstyring var begge godt meddeles ved debut og let korrigeret-dækkenes forudsigelig føler betød vi kunne blot fokusere på at få hurtigere.

Dernæst kørte vi Sport ryg mod ryg med DW i et styretøj og Rejs-øvelse ved hjælp BMW M3 i deres (meget) fast Sport chassis indstilling. Bilerne rider på den nye gummi reagerede på styretøj indgange i en mere lineær måde, hvilket ville oversætte til øget tillid. Tur hårdhed og indledende adfærd virkning også var klart forbedret, når gennemskærer rippled, højfrekvente spor bremse og mindre hastighed stød. Kort sagt, Sport tog mere af brodden store konsekvenser, og også var mærkbart roligere.

Continental ExtremeContact Sport på Pettys Garage Ford Mustang

Vores endelige kørsler blev udført på en våd / tør håndtering kursus i Subaru WRXs og flere M235i coupéer. Her Continental forudsat konkurrencedygtige dæk til A / B-test, og mens Sport var subjektivt hals og nakke med Michelin Pilot Sport i følelse og præstation i de tørre dele, det var påviseligt bedre end Michelin og de to andre dæk (Hankook Ventus V12 Evo2 og Bridgestone Potenza S-04 Pole Position) i vådt håndtering og bremsning, en konklusion, vi nåede også med hensyn til DW i vores sidste store sammenligning test af performance dæk.

  • Den nye Michelin Pilot Sport Ankommer, Primet for en tre stjerner
  • Mudderkastning Mud med Rockproof, Nokian New Extreme Off-Road dæk
  • Testet: Do lydisoleret Dæk Virkelig Hush Road støj?

Vores korte eksponering var ganske vist kurateret, selv om det viste ExtremeContact Sport til at levere en god balance mellem forudsigelig og i stand håndtering, exceptionel våd ydeevne, og den generelle komfort. Men benchmark i performance-dæk segment-og vores favorit-Pilot Sport, er netop blevet redesignet, og det viste sig at være en dygtig våd performer, når vi for nylig kørte det på samme anlæg. Vi ser helt sikkert frem til at se, hvordan Sport stakke op når næste vi samle gumballs for en gruppe test.

Like this post? Please share to your friends: