Mahindra Pickup Svigt Viser Vanskeligheder af lancering af nye mærker i USA

Mahindra Pickup Svigt Viser Vanskeligheder af lancering af nye mærker i USA

Tidligere i denne uge, indiske bilproducent Mahindra & Mahindra endelig officielt, kastede håndklædet i ringen på at bringe en pickup truck til USA Ingen, der havde fulgt storm i et glas vand havde nogen reaktion, der ikke startede med ”Duh.” Lancering et nyt mærke i USA-med en nyt produkt-er utroligt svært. Selv Fiat, en af ​​de største bilproducenter i verden, og på det tidspunkt storaktionær i Chrysler, står over alvorlige forhindringer i at få 500 på vejen. Her er hvad der skete med Mahindra, og hvorfor disse problemer påvirker enhver ny aktør på det amerikanske marked.

  • Mahindra måtte opgive på tilfredsstillende NHTSA og EPA. Vi kan være det land, der opfandt den dobbelte ned, og et sted, hvor Ford F-150 er den mest solgte bil, men den amerikanske regering har blandt de strengeste emissioner og sikkerhedsstandarder for køretøjer i verden. I virkeligheden er der mange, der siger, at 2016 standarder vil blive endnu mere streng end i Europa. Uanset hvad, bare fordi et køretøj betragtes som sikkert og rent for Europa betyder ikke, det kan sælges med det samme i US .; ud over de høje omkostninger ved certificering-we're taler tallene i de millioner af dollars-der er mange tilfælde, hvor de evalueringskriterier mellem USA og Europa er simpelthen anderledes i stedet for hårdere eller lettere at opfylde. I Mahindra tilfælde, at selskabet faktisk har modtaget EPA certificering for dens dieselmotor i 2010 for 2011 model år, men en EPA talsmand fortalte os, at Mahindra ikke indsende en certificering ansøgning om 2012 eller 2013 model år. NHTSA har modtaget meget lidt papirarbejde fra Mahindra-i det mindste, meget lidt, der er ikke forseglet fra den offentlige og den sidste dokument kom i 2009. Det var blot et diagram til at afkode Vins (køretøjers identifikationsnumre), en praksis, der er krævet af lov. Regeringen nedbrud test ville ikke være sket, indtil tættere på køretøjernes i salg dato, men vi forestiller os det måske ikke er gået så godt i løbet Mahindra egen interne test.

Mahindra Pickup Svigt Viser Vanskeligheder af lancering af nye mærker i USA

  • Opsætning af en forhandler netværk er svært, og nu Mahindra er at blive sagsøgt, fordi det hele gik fallit. Medmindre en bilproducent lander på USA-jord med et etableret forhandlernet på plads, som var situationen, da BMW lancerede Mini her et årti siden, bil selskaber har brug for at rekruttere distributører og forhandlere til at håndtere alle de logistik og salg på jorden. Det er et enormt engagement-og en dyr en-til en forhandler for at være villig til at etablere et showroom, købe reservedele, tog teknikere, og betale for at markedsføre et brand og køretøj, der er ukendte og uprøvede i USA markedet. Mahindra ansat en USA-baserede distributør, globale køretøjer, til at rekruttere og underskrive forhandlere af de indiske-made pickupper. Global rekrutteret omkring 350 hånd-raisere-meste bil aktuelle Forhandling-med potentiel interesse i en Mahindra franchise. I 2006 de to selskaber har underskrevet en hensigtserklæring. Forhandlere siger, at de rent faktisk skulle til chip i halvdelen af ​​udgifterne til at bringe Mahindra lastvogne op til amerikanske emissioner og sikkerhedsstandarder. I 2010 handlen faldt fra hinanden (selv om præcis, hvad der skete bestrides) og en række af de forhandlere tog Mahindra til retten. De har for nylig indgivet en ny retssag dette tidligere juni, og hævder, at Mahindra med vilje tog deres penge og vundet op insider info om det amerikanske marked uden planer om at gøre forretninger. Mahindra, naturligvis, er uenig helt.

Mahindra Pickup Svigt Viser Vanskeligheder af lancering af nye mærker i USA

  • Pickups og andre lastbiler er de værste til at importere. Du tror nutidens politikere er gnaven? I 1960'erne fik vi ind i en handelskrig med europæiske lande på grund af en import afgift på amerikansk kylling. I gengældelse, vi etableret ”kylling skat”, som overlever til denne dag. Lette lastbiler er smacked med en kæmpestor 25-procent takst. Nogle virksomheder kommer op med workarounds-Ford Transit Connect van, for eksempel, er afsendt over med sæder, så det betragtes som en personbil, og derefter disse sæder er flået ud i havnen. Men når dit mål, ligesom Mahindra er, er at sælge en lys lastbil her på den billige, selv betale for de endelige løber rundt kyllingen skat er dyre.
  • En ukendt mærke har brug for fantastiske salgsargumenter. General Motors kan slippe af sted med piskning Chevy Colorado, fordi det er en Chevy, det er billigt, og det er bygget i Nordamerika. Men Mahindra kan lige så godt have heddet Acme. Det oprindelige forslag var at sælge en billig, let-duty arbejde lastbil med en effektiv dieselmotor. Så EPA rating på 19-mpg byen / 21 motorvejen blev frigivet. Og derefter seks-cylindret Ford F-150, normeret til 17/23, tændte en cigaret og havde en griner.
  • Sammenligning Test: 2012 Chevrolet Silverado 2500 LTZ 4WD Crew Cab vs 2012 Ford F-250 Super Duty Kong Ranch 4 × 4 Crew Cab 2012 Ram 2500 Laramie Longhorn 4 × 4 Mega Cab
  • Funktion: Fem fleste praktiske pickups
  • Første Drive: 2009 Suzuki Equator
Det er muligt, at Mahindra vil tage endnu et skud på at bringe sin pickup til staterne. De automotive illuminati elsker tanken om små lastbiler-især med dieselmotorer. Men der er en grund til, at Ford, GM, og Chrysler har været tilbageholdende med at lancere nogen af ​​deres mindre, globalt tilbydes pickups her: De har simpelthen ikke gøre en masse mening for USA

Like this post? Please share to your friends: