Toyota driller Solid-State Batteri Gennembrud; Elon Musk Skeptisk

2017 Toyota Prius Prime2017 Toyota Prius Prime

For alle de konsistens og vedholdenhed, at Toyota har anvendt til sin Prius og hybridteknologi, automaker holdning til elbiler været lidt sværere at forstå. Efter flere år med at modstå enhver trang til at skabe en rival til masseproducerede elbiler såsom Nissan Leaf-eller endda BMW i3 eller Tesla Model S-Toyota har et massemarked elbil tilbage på udviklingsvej. Og ifølge en rapport, kan den bruge solid state-batterier.

Solid-state teknologi, i enkle vendinger, erstatter væske eller gel elektrolyt mellem elektroder med en fast, krystallinsk elektrolyt. Mens der potentielt kunne give det flere store (teoretisk) ydeevne fordele, såsom højere energitæthed, hurtigere genopladning, og en længere cyklus liv, ingen af ​​disse er sandsynligvis vil blive realiseret i form, der er mest udviklede på dette punkt-using metallisk lithium som elektrodematerialet.

Den japanske papir, der oprindeligt rapporterede Toyotas plan, Chunichi Shimbun, ikke citerer kilder-selv Reuters citerede en talskvinde for Toyota i Japan, som bekræftede, at virksomheden har til formål at kommercialisere fuld solid-state batterier ved begyndelsen af ​​2020'erne. Desuden fortalte den samme talskvinde en Forbes bidragyder baseret i Japan, at blandt den nye generation af batterier, ”er solid-state batterier betragtes nærmest til niveauet for praktisk anvendelse kræves for at udstyre køretøjer til produktionsvolumen.”

I USA, Toyotas officielle svar er lidt mere hemmelighedsfuld. ”Vi arbejder på forskning og udvikling, herunder produktion engineering af alle-solid batterier at kommercialisere dem ved begyndelsen af ​​2020'erne,” bekræftede Craig Taguchi, Toyotas senior manager for amerikanske produkt kommunikation. ”Men vi kan ikke kommentere på specifikke produkt planer.”

2017_Toyota_Prius_Prime_Premium_025_932F4C7F6C093AEEE247F168D9ED57DE92514CAF2017_Toyota_Prius_Prime_Premium_025_932F4C7F6C093AEEE247F168D9ED57DE92514CAF

Nogle i branchen har været skeptiske over for påstanden om, at bilproducent kunne være, at tæt på masseproduktion af et flercellet solid-state-batteri. Kritikere omfatter Tesla CEO Elon Musk, der blev spurgt om udviklingen i løbet af Tesla kvartalsvise økonomiske resultater konferenceopkald tidligere på måneden. Musk reageret med harme om muligheden for en solid-state-batteri gennembrud. ”Tesla er den største aftager af lithium-ion batterier på jorden,” pralede han. ”Du ved hvem folk kommer til først, når de har fået et lithium-ion batteri? Os, fordi vi er deres største kunde.”

Det er her, vi skal minde om, at Toyota-en Tesla aktionær og engang partner siden 2010-udsolgt sin interesse i Musk selskab i juni, hvilket gør de tidligere partnere rivaler og bør Toyota bringe en radikal elbil på markedet, direkte konkurrenter.

JB Straubel, Teslas teknisk chef, svarede, at selskabet er forsigtigt optimistisk om teknologien og sagde, at det har testet en række encellede solid-state prototyper. ”Men vi kan ikke se noget, der ændrer vores strategi,” sagde han.

Uenighed over kommercielle levedygtighed

”Solid-state batterier til bilindustrien teknologi er stadig i forskningsstadiet uden tidsplan for kommercialisering,” siger Menahem Anderman, formanden for alt Batteri Consulting og en mangeårig ekspert på markedet for EV-batteri. Anderman understregede, at solid-state batterier er ikke sandsynligt, at cyklus samt lithium-ion kemier i øjeblikket anvendes, og at de kan forventes at være dyrere og vanskeligere at fremstille.

  • En bedre batteri? En Undersøgelse af hvad der kan komme efter lithium-ion
  • 12 Gearteknikker der vil øge Future Cars’ Effektivitet
  • Toyota Prius Prime: Review, Fotos, Nyheder

Anderman bekræftet hvad Musk sagt, kommenterer, at teknologien ”er ikke på udviklingsvej virkelig, stadig forskning.”

Så hvor efterlader Toyotas påståede solid-state teknologi? Vi er ikke sikker; men hvis virksomheden kan trække det ud, meget af batteriets branchens herunder Tesla-vil blive virkelig forstyrret. Meget som Toyota opnået med Prius.

Like this post? Please share to your friends: