Hvorfor er Lincoln Nu The Lincoln Motor Company? Vi Ask Matt VanDyke, sin nye Global Director

Hvorfor er Lincoln Nu The Lincoln Motor Company? Vi Ask Matt VanDyke, sin nye Global DirectorHvorfor er Lincoln Nu The Lincoln Motor Company? Vi Ask Matt VanDyke, sin nye Global Director

Som om at være på penny ikke havde gjort Abraham Lincoln allestedsnærværende nok har vores 16. præsident flyttet ind i det ikke-kobber verden af ​​levende billeder. Ærlig Abe er i fokus for to biografiske film i år-en, der kan have strakt det sande omfang, som han jagede vampyrer-og, startende tidligere på måneden, han gør en cameo i en annonce for hans navnebror bilproducent. ”Introduktion The Lincoln Motor Company,” TV-spot ender. Det er ikke helt så gammeldags som en borgerkrig-æra præsident, men Lincolns nye navn er ment som en alvorlig hilsen til mærkets arv. Hvad giver? (Du kan læse en stor analyse af den kommercielle fra bil og chauffør egen annonce mand, Don Klein, her.) For mere, vi talte med Matt VanDyke, den mand, der netop er blevet udnævnt til at lede Lincoln globalt, for hele historien om, hvad ændringen til ”Lincoln Motor Company” betyder at brandet.

Hvorfor Lincoln foretog ændringen

Officielt Fords mål er at ”vende tilbage Lincoln til sin oprindelige branding”, og at vi kan sætte det i mere enkle engelsk ”genoprette Lincoln til sin luksus status.”: Lincoln sælger ikke nok biler, og har ikke siden 1990'erne. Da Ford begyndte at sælge ud sine Premier Auto koncernens brands-Volvo, Jaguar, Land Rover, og Aston Martin-et par år siden, det primære mål var at hæve kontanter før den finansielle storm, der tog ned GM og Chrysler. Planen dengang og nu var for Lincoln at være opdelingen af ​​Ford, der sælger luksusbiler, bringe i overskud og billede for blå oval.

Matt VanDyke fortæller os, at Lincoln ikke sigter på at sælge 250.000 biler-om, hvad de store tyske spillere hver gjorde dette år i USA-natten. The Lincoln Motor Company branding er med til at flytte det, selv om. ”Vi sigter mod at skifte fra’intelligent luksus,’” VanDyke siger, med henvisning til den måde, Ford forsøgt at skildre Lincoln for det sidste årti eller deromkring som et brand der sælger biler baseret på pris. ”Lincoln vil stadig være en god værdi, men vi ønsker at blive behandlet i den samme tankegang som en Lexus eller Mercedes-Benz,” biler, som folk ønsker på grund af billedet eller funktioner først. ”Men for kunder, der ønsker noget andet.”

2013 Lincoln MKZ2013 Lincoln MKZ

Kan Lincoln Være en Premium Brand Uden en Real Halo produkt?

Faktisk Lincoln gør og vil tilbyde alternativer til Lexus og Benz i de største segmenter i luksus marked. Den mkz, mkx og kommende kompakt MKC crossover sigter direkte på Lexus ES og RX, to sælgere kolosser. Forskellen mellem Lincoln og Lexus og Benz, er dog, at de to sidstnævnte mærker har de LS og S-klasse, hhv. eksisterer ikke Disse flagskib sedaner bare for salg-de er beskedne, men at retfærdiggøre hele resten af ​​mærker lineups. Sixty-tusind amerikanere købte en C-klasse i 2012, fordi det er en Mercedes, og fordi Mercedes er S-klassen.

Men det ville koste flere milliarder dollars for Lincoln at udvikle et fuldt konkurrencedygtig, helt nye flagskib køretøj, og det er ikke lomme forandring for enhver virksomhed. ”Disse samtaler er sjovt at have,” VanDyke siger, men for nu, er Lincoln orienteret mod på de eksisterende core modeller. ”Vi er nødt til at fokusere på at relancere brandet Lincoln for nu. Vi har fire nye produkter i de næste fire år. Vi er nødt til at genetablere MKS og MKX.”Han nævner også et nyt produkt debuterede på Detroit show, som vi ved er Escape-afledte crossover sandsynligvis vil blive kaldt MKC. (Lincoln execs, ligesom ledere på enhver bil selskab, ville tage problemet med ordet ”stammer”, men det er den nemmeste måde at beskrive ”aktier visse betydelige arkitektoniske komponenter” for nu. Bortset vi bare brugt alle de ekstra ord alligevel. Vi sidespring .)

Hvad Matt VanDyke talte ikke om-men vores insidere har-er, at der er en intern debat i Ford om at bruge nogle af Mustang arkitektur til en real-life, baghjulstræk-drev Lincoln sedan. Vi hører, at det ville være teknologisk vanskeligt at bygge noget større end en Cadillac CTS eller BMW 5-serie, så du kan vågne op fra drømme om en Lincoln i S-klasse territorium. De politiske og økonomiske udfordringer kan være endnu større end de mekaniske dem. Alle fortalte, vi ikke forventer, at det sker.

Luksus bilmærker har brug for gode produkter og god billede for at være en succes, og i disse dage en bilproducent bare ikke betragtes præmie, hvis det ikke er at sælge en ægte high-end, med rette nord-of $ 70.000 luksus bil. For beviser, bare spørg Acura, der undergår en genstart til nu fokusere på yngre, mindre velhavende købere, eller Hyundai, der tænker så lidt af sin aktuelle billede er det bare omdøbt hver model i sin line efter en populær model det ikke har gjort i over et årti.

Hvorfor er Lincoln Nu The Lincoln Motor Company? Vi Ask Matt VanDyke, sin nye Global Director

Hvorfor er Lincoln Nu The Lincoln Motor Company? Vi Ask Matt VanDyke, sin nye Global Director Lincoln bruger dette sæt af billeder til markedsføring. Det er ikke fair at sætte noget ved siden af, at '61 Conti.

Mere Heritage, men Filosofisk Snarere end Retro

Situationen, da efterlader os med blandede følelser om repositionering af Lincoln og den nye annoncekampagne. Det er virkelig dejligt at se ældre Lincolns på skærmen, fra Mark-serien coupéer til 1950'erne og 60'erne Continentals. Men de mindsker udseendet af MKZ sedan, der vises andre steder i annoncen, ikke fordi det er generisk leder-, at bagenden er formentlig en af ​​de mest markante styling funktioner på vejene i dag, men fordi det er næsten umuligt at konkurrere med motiver fra guldalder amerikanske biler.

I stedet for at forsøge at duplikere dem ved at gå retro i design, kan vi forvente at selskabet til at trække mere fra filosofien i denne æra, prognoser VanDyke. ”Vi ønsker at fange ånden i de ældre biler,” forklarede han, men ”for at vise, at Lincoln altid har været innovative” og anderledes. Han taler om Burberry som en virksomhed, der har gjort et stort stykke arbejde med at bringe sin arv ind i den moderne æra, og ville ligeledes se Lincoln blande moderne billede med old-school klasse. Vi vil se, at ikke blot gennem styling, men ved Lincoln endelig gør en stor spiller i sociale medier og gennem nogle berømthed forbindelser. (John Slattery, skuespilleren der spiller en karismatisk hvidhåret, Scotch-swilling, skørtejæger annonce exec på Mad Men ikke komme tilbage efter mere Lincoln arbejde, desværre.)

  • 2013 Lincoln mkz AWD V6 - Instrumenteret Test
  • 2013 Ford Fusion Hybrid - Instrumenteret Test
  • 2013 Lexus ES350 - First Drive anmeldelse

Lincoln er stadig midt i et stort projekt til at opgradere sit forhandlernetværk, fra at forbedre de fysiske showrooms til at skubbe forhandlere for at forbedre deres serviceniveau. VanDyke siger denne indsats er kommet en lang vej, og stadig har mere at gå, og han har ret til at gøre det til en prioritet-et ry for problemfri, imødekommende service afdelinger hjalp med at bygge Lexus omdømme og formuer i 1990'erne. Forhandlerne vil ikke blive ændre deres tegn til at afspejle ”Lincoln Motor Company,” af vejen. Selv om det ville være frygtelig dyre, ville vi hellere se Ford fod regningen for forhandlerne til at gøre dette, da det er et brohoved på image i den virkelige verden.

Det lille problem er betegnende for den udfordring Matt VanDyke ansigter i helming Lincoln, selv om. Den helt nye direktør utvetydigt ved, hvad Lincoln har været og hvor det skal gå i fremtiden. Hvorvidt nogen kan retfærdiggøre virksomheder-fra forhandler skiltene til nye produktplatforme-, der ville betyde øje-vanding omkostninger, dog er den virkelige udfordring.

Like this post? Please share to your friends: