Hvad er det Atkinson Forbrænding Cycle, og hvad er dens fordele?

Hvad er det Atkinson Cycle?Hvad er det Atkinson Cycle?

Ligesom utallige andre 19. århundrede opfindere, iværksættere og tinkerers, britisk ingeniør James Atkinson søgte måder at forbedre på Otto fire-takts forbrændingsmotor, først produceret i 1876. Motoren han patenteret i 1882 havde variable længder slagtilfælde, som en multilink forbinder stang mellem stemplet og svinghjulet. Mens Atkinson motorer ikke var en succes, hans termodynamiske cyklus er stadig i bred anvendelse, primært i gas-elektriske hybrider. Den vigtigste fordel er højere effektivitet, end det er opnåeligt i en Otto motor, dog med et vist tab af lav hastighed output. Atkinson cyklus er ideel for hybrider, fordi deres elektromotor (s) at kompensere for den tabte lav hastighed output.

Atkinson cyklus forsinker indsugningsventilen afsluttende indtil stemplet har afsluttet 20 til 30 procent af sin opadgående vandring på kompressionsslaget. Som følge heraf er nogle af de friske ladning drives tilbage i indsugningsmanifolden af ​​den stigende stempel så cylinderen aldrig er helt fyldt (deraf lav hastighed effektreduktion). Payoff kommer efter tænding, når stemplet begynder faldende på ekspansion (også kaldet effekt) slagtilfælde. I overensstemmelse med Atkinson oprindelige tankegang, den forkortede indsugningstakten kombineret med en fuld-længde ekspansionstakten presser mere arbejde ud af hver tilvækst af brændstof.

Hvad er det Atkinson Cycle? - indtagelseHvad er det Atkinson Cycle? - indtagelse Hvad er det Atkinson Cycle? - KompressionHvad er det Atkinson Cycle? - Kompression

Hvad er det Atkinson Cycle? - StrømHvad er det Atkinson Cycle? - Strøm

Hvad er det Atkinson Cycle? - UdstødningHvad er det Atkinson Cycle? - Udstødning

I de fleste motorer, er kompressionsforhold sat så højt som motoren kan stå op til detonation i jagten på magt og effektivitet. Compression og ekspansion nøgletal er de samme i en Otto motor. Atkinson vinder på effektivitet, fordi dens ekspansion forholdet er væsentligt større end dens kompressionsforhold.

  • Vi har Tænding: Hyundais Eksperimentel Gas Engine Kører uden tændrør
  • Fysik Redline: The Secret til Sky-høje omdrejningstal
  • Blæse eller ikke at blæse: Turboladning vs Natural Aspiration

Amerikansk ingeniør Ralph Miller stemte i med en anden nyttig patent i 1957. Hans cyklus blev beregnet til brug med to- og firetaktsmotorer kører på benzin, diesel eller gasformige brændstoffer, såsom propan. Den tilsatte ingrediens er en kompressor, der leverer en tryksat og intercooled indtag gebyr for at kompensere for effekten lav hastighed tabt med Atkinson tilgang. Miller også kaldet for en ”kompression reguleringsventil” for at udlufte overskydende tryk fra forbrændingskammeret til tider. Den Mazda årtusinder, sælges her begynder i 1994, var den mest bemærkelsesværdige serieproducerede bil til at bruge Miller cyklus.

Like this post? Please share to your friends: