Effecten van upsized Wielen en banden Getest

Effecten van upsized Wielen en banden GetestEffecten van upsized Wielen en banden Getest Van de in mei 2010 nummer van Car and Driver

De esthetische aantrekkingskracht van grotere wielen en banden valt niet te ontkennen, maar hoe zit het met de vermeende prestatievoordelen? In het algemeen, grotere wielen zijn zwaarder en extra gewicht belemmert prestaties. Om de effecten van het installeren van grotere wielen en banden, ook wel bekend als onderzoeken “plus-sizing,” we getest vijf wiel-en-band combinaties-van 15 tot 19 inch-op een 2010 Volkswagen Golf en kreeg een goed gevoel van wat is gewonnen en verloren in het proces.

De plus-size-concept werkt in principe als volgt: Als het wiel groter wordt in diameter, moet de grootte van de zijwand van de band krimpen tot de totale diameter van de band te behouden. Het houden van de totale band diameter ongeveer hetzelfde is cruciaal voor het houden van de gearing hetzelfde en de snelheidsmeter nauwkeurig, maar ook om ervoor te zorgen de wielen en banden passen binnen de spatborden. Maar grotere diameter wielen en banden zijn ook vaak alleen op vergrote breedten. Voor meer informatie over het plus-sizing en details over wat wel en wat niet passen bij uw auto, bel dan de mensen van Tire Rack (800-981-3782) of bezoek tirerack.com.

Wat is meteen duidelijk uit de resultaten is dat naarmate het wiel-en-band pakketten groter en zwaarder, versnelling en brandstofverbruik lijden. Ook is een grote verrassing, maar we gemeten een 10 procent daling van het brandstofverbruik en een vier-procent afbraak in 0-naar-60-mph versnelling van de 15s naar de 19s, die het overwegen waard je moet denken over is “going groot.”Vergroting wieldiameter en breedte zijn beurt vereist bredere banden korter en stijve wangen, die we zullen skidpad grip toenemen, maar onze test laat zien, is er een grens aan deze bewering. De 19-inch pakket kwam met de breedste banden (235 / 35R-19), gemonteerd aan het breedste wielen (8,5 inch), maar deze opstelling had minder grip rond de skidpad dan de smallere 225 / 40R-18s op 8,0-inch-wide wielen. We vroegen de mensen van Goodyear waarom dit is, en zij verondersteld dat de toegevoegde breedte van de buitenband meer grip, die overhellen zou verhogen en zou daardoor de belasting te verlagen aan de binnenzijde band voldoende om 0,01 g te verliezen op de skidpad is aangegaan .

Effecten van upsized Wielen en banden Getest

Verrassenderwijs 225 / 40R-18 vertoonde een grote skidpad voordeel ten opzichte van de 225 / 45R-17 (0,89 g versus 0,85 g). We vermoeden dat het verschil is te wijten aan de grippier verbinding (minder slijtage beoordeling) van de W-rated 18s. Goodyear biedt wel een-W gewaardeerde GT in de 225 / 45R-17 formaat, dat is wat we van plan om te gebruiken, maar Goodyear stuurde ons de V-Geschatte versie voor onze test.

Subjectief zowel de 17-inch en 18-inch wielen en banden waren in de sweet spot grip, remwerking, rijcomfort en stuurgevoel. De overgang van 17-inchers tot 18s nauwelijks degradeert kwaliteit rijden, en de extra grip is welkom. We willen denk dat een-W gewaardeerd Eagle GT in de 17-inch formaat in de buurt zou komen om het afstemmen van de greep van de W-rated 18, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen, zonder te testen. Zelfs met een snelheidsindex V, rubber, de per-formance van de 17s voelde vergelijkbaar met die van de 18s. Maar omdat de 18-inch setup kost slechts $ 112 meer dan de 17-inch pakket, zouden we waarschijnlijk kiezen voor de 18s, als we in een regio met gladde wegen en looks leefden waren een prioriteit.

De 19-inch wielen zeker kijken de coolste. Maar de 17- en 18-inch opstellingen bieden een beter compromis tussen grip, versnelling, prijs, en rijden hardheid, dus we zijn niet verbaasd VW maakt gebruik van 17- en 18-inch maten op zijn hete Golf, de GTI. Als het versnelling je na, stok met de kleinere, lichtere wielen en banden. En vergeet niet, als u niet gelooft dat het beter is om er goed uitzien dan goed te voelen, neem ons advies en blijf weg van extreem low-profile zijwanden en massaal zware wielen.

• 2014 Geneva Auto Show: Full Coverage

Like this post? Please share to your friends: