SLP Trans Am 10e verjaardag Firehawk

title =SLP Trans Am 10e verjaardag Firehawk

Het is zover gekomen. De Chevrolet Camaro en de Pontiac Firebird, zijn twee naamborden die roem overladen GM, zelfs wanneer sommige van zijn andere auto's waren stapelen op veel smellier spullen, nu zitten in de dodencel.

Ze zijn ongeveer om de ultieme straf voor slechte verkoop en irrelevantie van een markt op hol geslagen voor vrachtwagens. Ergens in 2002, Rick Wagoner of wie loopt GM dan is gepland om de rode kill switch op de F-body-fabriek in Ste.-Therese, Quebec te schakelen. De hoofden zullen buigen.

Wil je zien hoe deze ruwe-and-taai muscle car is geëvolueerd door de jaren heen? Klik hier om onze Classic Cars gebied te bezoeken.

Maar SLP Techniek van Troy, Michigan, is ervoor te zorgen dat de Camaro en Firebird niet rustig gaan in de goede nacht. De onafhankelijk ingenieursbureau winkel die gestart zijn door de voormalige drag racer Ed Hamburger in 1987 verkoopt momenteel GM de wijziging werk voor het aandeel Camaro SS. Het is ook het draaien van nog meer van zijn eigen speciale edities van de Firebird en Camaro, met inbegrip van een promotie eenmalige Firehawk geplakt met logo's van de X-Men film.

Niet een X-Men ventilator? Nou, met de gouden-over-middernacht wielen en strepen, de SLP Trans Am 10e verjaardag Firehawk 2001 kan net zo goed gaan voor de 24e-Anniversary Smokey en de Bandiet Trans Am. Het enige dat ontbreekt - gelukkig - is een schreeuwende kip op de motorkap en een 24-jaar-oude Sally Field in de juiste stoel.

SLP Trans Am 10e verjaardag Firehawk

Het lijkt een beetje voorbarig om 10 jaar productie markeren slechts negen jaar na de eerste Firehawk op de markt kwam als een 1992 model. Echter, een half dozijn of zo van de vroegste Firehawks deden ontsnappen aan de fabriek met 1991 VIN nummers, zodat SLP gelooft dat chronologische protocollen is voldaan.

Die eerste Firehawk aangeboden 350 pk, hit 60 mph in slechts 4,6 seconden, en liep het kwartaal in 13,2 seconden op 107 mph (C / D, juni 1991). Hij blies de fabriek 205 pk Trans Am in de paardebloemen, maar het vereist vooruitzichten vork over nog eens $ 23.000 tot $ 33.000 op de top van de Firebird Formula $ 17.000 prijs. Slechts 25 mensen hebben, een feit dat bijna het bedrijf failliet. SLP uiteindelijk gewonnen door afzwakken van zowel het pakket en de prijs.

Omdat de huidige basis Firebird Formula en Trans Am zijn lang niet zo slap, de 10e-Anniversary Firehawk is een relatief kleine rek in prestaties en prijs. Ga in elk Pontiac dealership en vink het vakje WU6 - niet te verwarren met WS6, de "fabriek" Ram Air optiepakket gebouwd voor Pontiac door een andere buiten leverancier, ASC, van Southgate, Michigan - voor de basis Firehawk. Het kost $ 3999. Geef de Anniversary-pakket voor nog eens $ 1999 en SLP in actie.

Het duurt een zwarte Trans Am coupe (sorry, geen cabrio's, formules, of andere kleuren toegestaan ​​op jubileum-modellen) en legt twee gouden streep decals in het midden van het lichaam met vage grenzen die een airbrush werk te imiteren. De wielkasten ontkiemen goudgeschilderde lichtmetalen velgen omringd door 275 / 40ZR-17 Firestone Firehawk radialen, en een speciale meskant spoiler hecht aan de romp. De versiering bestaat uit "10e verjaardag Firehawk" logo spatte op de deuren, gestikt in de vloermatten, en vast aan het dashboard. De algemene presentatie is smaakvol en vrij ingetogen, vooral in vergelijking met Burt's Bandit I.

Loer achter snavel van de Firehawk is de Trans Am aandelen LS1 V-8 uitgerust met een type van Ram Air inductie dat een lagere-profiel airbox dan die in de WS6 gebruikt. Het snorkelt door de SLP eigen samengestelde kap, die mercifully heeft kleinere openingen dan wild affakkelen neusgaten WS6's. Alle Firehawks lagere-restrictie zuigbuis stroomafwaarts van de katalytische stenen naar vermogen verhogen met 10 een beweerde 335. Voor de verjaardag, SLP voegt speciale goudgeschilderde, siamesed uitlaatpijpen. De rumble ze maken lijkt een beetje meer eiwitten dan een WS6 hebben.

De basis Firehawk schorsing is voor het grootste deel stock Trans Am. Voor nog eens $ 1499, zal SLP GM nu gestaakt 1LE suspensie voor wegrenners passen. Het omvat steviger bussen, 35mm voorstabilisator (in plaats van 32 mm), een 21 mm achter stabilisatorstang (in plaats van 19 mm), versterkte stabilisator bindingen, Koni schokdempers in plaats van de standaard de koolstofatomen en stijvere veren. Een derde, goedkopere schorsingsmogelijkheid ($ 1099) omvat SLP eigen progressieve rate veren werken in samenhang met Bilstein schokken.

De Bilstein ophanging en een optionele $ 899 Auburn Gear limited-slip differentieel waren onder de testauto dat de nummers in te stellen voor deze test. Deze resultaten bewijzen dat de laatste Firehawk is een competente spoor performer als niet zo snel als de oorspronkelijke 1992 brand ontluchter. De progressieve-rate veren echt betalen hun vracht uit in de echte wereld door het maken van de Firehawk leefbaar op onvolmaakte straten van de stad. Toch is het geen wondermiddel voor al lang bestaande gebreken van de F, met inbegrip van onophoudelijke as landloper, vage besturing, en een wiggly, jiggly lichaam.

Als je merkt dat de Bandit eruit ziet en de $ 40.873 as-getest prijs off-putting, zal een basis Formule Firehawk met de Bilstein-kit en de Auburn diff de prestaties die we hier gemeten voor $ 30.477 in een lager profiel pakket dupliceren. SLP verwacht tot 1000 auto's in de 10e verjaardag gedaante en nog eens 500 Firehawks produceren zonder de feestelijke graphics en wielen.

Tenminste SLP is veilig voor de beul. Het bedrijf heeft voorbereid voor de post-F wereld door het ontwikkelen van een nieuwe relatie met Ford. Het zal nog enige optiepakketten te leveren voor de vernieuwde Ranger. In de tussentijd is het van plan om te blijven bouwen van de Firehawk totdat de lichten uitgaan.

SLP Engineering, 1465 Axtell Road, Troy, Michigan 48084; 248-288-3888; www.slpeng.com.

Like this post? Please share to your friends: