2011 Chevrolet Cruze Eco Manual

2011 Chevrolet Cruze Eco Manual

Met de zomer hier en gasprijzen zo'n vier tot vijf keer het kwik lezen, het is allemaal de meeste bestuurders kunnen doen om cool 'en weg van de pomp blijven. Kilometerstand ratings zijn stijgende verleden horsepower cijfers in mainstream koppen, en de brandstof-economie oorlogen zijn in volle gang. (Paradoxaal genoeg, zo zijn de horsepower oorlogen. Maar wij dwalen.) De voortdurende instroom van hybriden vertoont geen tekenen van vertraging, maar dure batterijen en elektromotoren zijn niet vriendelijk voor alle budgetten (niet te eigengewicht te noemen), dus automakers zijn ook duking het met conventionele motoren. Een van de heetste gevechten moment wordt gevoerd in het C-segment ring, waar auto's zoals deze Cruze Eco wordt bovenaan de 40-MPG-rijweg mark.

highsRustig en soepele rit, well-to-do interieur, minder gewicht.lowsBoomy suspensie soms terughoudend worden geduwd, banden loei bij lage snelheden.

Eco Optimalisatie

Net als veel-economie optimaliseren stuwing pakketten, de Eco maakt gebruik van lage-rijdende-tegenstand banden (Goodyear Assurance) en lichtere wielen te helpen voldoen aan haar doelstellingen. In tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten, hoewel, de Eco heeft een hogere (kilometerstand) bellen vanaf het moment dat het begint onderaan de assemblagelijn. Met gewichtsbesparing een prioriteit, wordt het anders opgebouwd dan de reguliere Cruze, met behulp van iets korter lassen en dunner plaatwerk in specifieke gebieden. Hoe lichter Goodyear en modieuze 17-inch wielen combineren voor een besparing van meer dan 21 pounds in vergelijking met de 16-inch combo de Cruze 1LT. Factor in een brandstoftank die kleiner is door drie liter en het ontbreken van een reservewiel op-manual uitgeruste auto's, en de Eco weegt 3018 pond, tussen 125 en 188 pond minder dan andere Cruzes die we hebben getest.

Penalty Box No More

In tegenstelling tot de brandstof-economie specials van weleer, de nieuwe oogst van misers-, zoals de Hyundai Elantra en de Ford Focus SFE-gewoon thuisblijven moet u een boete voor het niet betalen aan de pomp te bedienen. In plaats van te dwingen kopers in de meest basic, gestript-out model om die extra mpg te verkrijgen, de Cruze Eco is een normaal transport met alle gebruikelijke voorzieningen van een moderne kleine auto.

Een Closet Enthousiast?

Helpen bij het Eco is het feit dat het in wezen banden de snelste Cruze die we hebben getest. Chevy erkent het feit dat de handleiding van de eerste en tweede overbrengingsverhoudingen zijn “agressief”, die helpt deze miserabele compacte hit 60 mph in acht seconden plat. De kwartaal-mijl is gegaan in 16,3 bij 86 mph. Voorheen onze snelste Cruze was een automatische LT RS, die ook hit 60 mph in 8 seconden, maar was een tiende en 1 mph achter in het kwartaal-mijl. En hoewel deze auto gladder Goodyear rubber huilt luid bij lage snelheid in bochten en trekt boos staart in de Whole Foods parkeerplaats (misschien was dat omdat we niet in een hybride), de Eco geslaagd een respectabele 0,81 g op de skidpad. Remmen zou gemiddeld zijn geweest een paar jaar geleden, maar nu is het aan de achterkant van de verpakking. De soft pedaal wordt nog erger met herhaalde stops, met de auto nodig hebben 184 voeten om te stoppen van 70 mph.

De compacte auto klasse is rijk met veel keuzes. Hoewel de 2012 Ford Focus is de huidige kampioen, de waarde die door de Cruze Eco is op zijn minst een goede manier om de hitte te verslaan bij de pomp.

Like this post? Please share to your friends: