2005 Ford Focus ZX4 ST

In tegenstelling tot wat de plaats mat in het Chinese restaurant vertelt ons, heeft de Ford Motor Company besloten dat 2005 het jaar van de auto zal zijn. Nou, oke, het jaar van haar auto's. Na bijna al zijn tijd doorgebracht in de afgelopen jaren verdiept in de mooi winstgevende trucks en SUV's, de delinquent ouder belooft nu een leidraad te bieden voor zijn verwaarloosd en bijna stervende lijn van de auto's.

De 2005 Focus is de eerste van Ford auto's te raken met de defibrillator. Hoewel we in Europa geheel nieuwe 2005 Focus niet zal krijgen, krijgen we herwerkt plaatwerk en plastic dat minder op de Ford late jaren 1990 vertrouwt "new edge" styling en is meer in lijn met de conservatieve blindgangers gedragen door de aanstaande Vijfhonderd sedan. En er is een duidelijke tegenstrijdigheid in het idee dat Ford nu vastgelijmd aan haar auto operaties, omdat het kantoor aan huis onlangs gedood een van de best presterende voorbeelden, de SVT Focus. Dus om het grote gat in de harten van liefhebbers van overal te vullen, heeft Ford opgezweept de vier-deurs Focus ZX4 ST, die de prestaties die kan wedijveren met de SVT Focus zonder de rasechte single-mindedness en de prijs heeft.

De reden dat Ford trekt de stekker uit de SVT Focus ligt in het hart van het beest. Met geen Zetec-motor nog in de Ford orderportefeuilles-gevolg van de beslissing van Ford om de Zetec in het voordeel van de Mazda viercilinder als haar corporate vier-kar-de hoogtoerige 170-pk SVT versie van de Zetec elimineren is te duur te rechtvaardigen. Gelukkig is de nieuwe Mazda viercilinder (dat is een Duratec voor u) is een performer. De ultra-schone 2,3-liter viercilinder die vorig jaar heeft zes extra paarden voor het jaar 2005, waardoor het totaal op 151. Dus, de 2,3-liter geeft tot 19 pk aan de SVT molen, maar de ST is slechts een minuscuul 0,2 seconden langzamer de sprint naar 60.

Wat men doet mededeling is de relaxte manier waarop de ST maakt zijn macht. Hoewel de kleinere verplaatsing SVT motor moest draaien op 5500 rpm om de 145 pond-voet van het koppel te bereiken, de 2,3-liter doles 154 pond-voet op een bruikbaarder 4250 rpm. De bredere koppelkromme maakt de SVT close-ratio zesversnellingsbak overbodig, aangezien de nieuwe motor deals met lacunes de vijf-snelheid is bewonderenswaardig.

Alle Foci zijn die betrokken zijn voorwielaangedreven auto's, omdat ze enthousiast reageren op commando's, als een soldaat vers van Boot Camp. Met een knipoog naar de uitstekende SVT chassis, Ford geschonken aan de Focus ST de SVT stijve dempers. Schroefveren hebben echter een zachtere snelheid en bieden meer veerweg dan de SVT. Ongetwijfeld gekozen rijcomfort te verbeteren, de zachtere veren verhogen lichaamsbroodje en dof enkele reactie van de SVT. Kleinere 16-inch gegoten aluminium wielen geschoeid met 205 / 50R-16 Pirelli P6 hele seizoen banden vervangen bredere zomer alleen banden van SVT en uitstekende grip daalt van 0,87 g tot een voetganger 0,81 g. Echter, de voorspelbare aard van de ST chassis zorgt voor een gemakkelijke verkenning van de grenzen, zelfs op de openbare weg.

Externe wijzigingen in de Focus 2005 zijn beperkt tot een knappe neuscorrectie een vernieuwde achterzijde. Voorin groter spatborden samen te voegen tot minder radicale koplampen met dure ogende heldere lenzen die een grotere, meer substantiële grille omlijsten. Achter, nieuwe achterlichten mengen met een decklid ontwerp dat een uitsparing voor stompe U.S. kentekenplaten heeft. De voorganger hield de Europese decklid die ontworpen is om de langere smallere platen Europees kader en daarom lieten onze bolle plaat opknoping onhandig. Voorbij zijn de dissonante spijkerschrift vormen die gaf de Focus een onopgeloste en untailored look. Nu is de Focus heeft een meer eenvoudige, heldere contour.

Na het stappen in de vernieuwde interieur, we denken dat IP het uitgaande model ziet eruit als een verwarring van kruisende asymmetrische vormen, eivormig openingen, en goedkope plastic dat geometrie beledigt evenals smaak. De eenvoudige symmetrische vormen en een hogere kwaliteit van kunststoffen kan een beetje te conservatief zijn, maar dagelijks gebruikt ze makkelijker te behandelen dan de psychedelische pastiche dat elke reis een slechte gemaakt. ZX4 ST modellen genieten van een paar speciale stuwing fragmenten die de prestatie model te scheiden van de dowdier aanbod. instrumentenpaneel De ST's krijgt een zilveren-hued achtergrond, het centrum opper dat de radio en klimaat-bedieningsknoppen herbergt heeft een faux-carbon-fiber afwerking, en rode stiksels op de met leer beklede stuurwiel geeft het interieur een aantal broodnodige flair.
Pasvorm en afwerking is eveneens verbeterd, maar de Focus paden nog steeds de Honda Civic en Toyota Corolla in NVH. Zodra u de motor bruisende achter de nieuwe dashboard te horen, zul je beseffen dat het makeover is alleen de huid diep.

Op papier, de ST lijkt een waardig opvolger van de aangekondigde SVT Focus zijn. Echter, ondanks het feit dat kortgesloten één letter en een handvol horsepressure, de ST heeft zijn eigen op de baan, terwijl het toevoegen van enkele klasse en rijpheid. Als u nog steeds smachten naar een SVT, koop de ST. Voor $ 18.250, dan heb je $ 1.625 op te slaan over een 2004 SVT Focus ZX5. U kunt dan gebruik maken van de extra deeg om uw verlangen te verlichten in een verscheidenheid van manieren.

Like this post? Please share to your friends: