2001 Ford F-150 Supercrew XLT

Het lijkt bijna ongelooflijk dat er onvermoede leemten in de wereld van de pick-up trucks zijn geweest. Bijzonder groot mogelijke bestelauto's. Denk er over na. Geen ander voertuigtype biedt een breder (of meer verwarrende) keuzemogelijkheden: tweewielaandrijving, vierwielaandrijving, korte bed, groot bed, smalle cabine uitgebreide cabine, V6, V8, een struikgewas as- verhoudingen, een overvloed aan nuttige lading ratings, en voldoende comfort en gemak goodies te kwalificeren voor Sybarites Anoniem. Het is vrij duidelijk dat de huidige pickup trucks kan worden aangepast aan een breder scala aan toepassingen en smaakt dan ooit tevoren. En toch tot vorig jaar hebben we een of andere manier niet in geslaagd om te zien wat er ontbrak --een vierdeurs pick-up die plaats bieden een trio van full-size volwassenen in haar achterbank zonder wijziging van hun benen, in een pakket netjes genoeg is om de behoefte te vermijden ligplaats vergunningen tijdens het inparkeren.

Gelukkig zijn scherpzinnige marketing en product-planning types zagen dit betreurenswaardige leegte in het product firmament. En zoals je zou verwachten, Ford, 's lands top leverancier van pickups, was een van de eerste om te komen haasten om de redding. In feite is het bedrijf hecht ongegeneerd dat exacte woord -"eerste" --om de nieuwe F-150 Supercrew, hoewel Nissan Frontier crew cab en de Dodge Dakota Quad Cab gerold op de scène een beetje eerder. Hoe kan dit? Eenvoudig. De F-150 Supercrew is de eerste full-size cabine met een maximaal toegelaten totaalgewicht (GVWR) van minder dan 8500 pond. Zien? De Dakota drukte F-150 turf, zowel in macht en arbeidsethos, maar het is gewoon klein genoeg te kwalificeren als een compact. Ford is iets te doen in de vier-deurs compacte pick-up afdeling, ook, hoewel de marketing troepen bellen met de Explorer Sport Trac een sport-utility dat gebeurt om een ​​lading bed geënt op. Het is goed dat dit onderscheid werd uitgelegd, omdat het zeker ziet eruit als een pick-up truck voor ons.

Hoe het ook zij, de sleutel van de F-150 Supercrew --ditto voor de Frontier crew cab en Dakota Quad Cab --is simpel: Om de extra set van de sedan-stijl deuren tegemoet te komen, werd de cabine uitgerekt. En lengte onder controle te houden, de laadbak --sheet staal binnen, composietmaterialen, een primeur --was verkort. Immers, met het land ten westen van de Mississippi vrij veel geregeld, minder mensen zullen iets in staat vervoeren gipsplaten en andere constructie dingen die wordt geleverd in vier bij acht voet brokken nodig.

Dus de ontwerpers uitgebreid de cabine van de F-150's door een voet, verminderde de lengte van de laadbak met 67,2 inches (vanaf de standaard 78,8), dat eindigde met een vrachtwagen dat is precies dezelfde lengte als de populaire F-150 Supercab (die is hoe je het zegt "extended cab" als je werkt voor Ford).

De twee vrachtwagens hebben dezelfde 138,5-inch wielbasis en dezelfde fundamentele payload waardering --1765 pond. In tegenstelling tot Ford traditionele crew cab --de F-350 --adds andere 15,5 inch tot totale lengte, rijden op een 156,2-inch wielbasis, en is bijna precies zo wendbaar als een Zeppelin. En als lid van Ford Super Duty lijn, het is een ander vrachtwagen op een ander platform.

Supercrew motor keuzes zijn beperkt tot de twee bovenliggende nokkenas Triton V-8s elders aangeboden in Ford truckdom: een standaard 4,6-liter versie (220 pk, 290 pond-voet van het koppel) en de upgrade 5.4-liter (260 pk, 350 lb -ft). In tegenstelling tot de Dakota Quad Cab (deze truck naaste concurrent op het moment), die een vijf-versnellingsbak biedt, de Supercrew is slechts automatisch. De vier-wheel-aandrijfsysteem dezelfde schakelaar bediend setup aangeboden op andere F-reeksvrachtwagens. Andere opties zijn een video-entertainment center met een achterbank VCR, en een pick-up-bed extender.

De 4.6-liter V-8 heeft een goede baan, maar we geven de voorkeur aan extra punch van de 5,4-liter, waarbij de payload cijfer tot 1900 pond en de aanhanger-trekvermogen tot 8000 pond in edities van twee-wheel-drive verhoogt.

Nu kan cynici beweren dat Ford heeft al een vierdeurs F-150 --de Supercab --that capaciteit cargo-bed niet op te offeren. Waarom nog een versie die wel maken?

Twee redenen. Ten eerste, de Supercrew heeft real-voorzijde scharnierende, full-size deuren, in tegenstelling tot de Supercab's achteraan scharnierende demi-deuren, en de Supercrew deuren van zijn groter, waardoor het makkelijker wordt om mensen en / of spullen in en / of buiten. Ten tweede, de Supercrew is groter cabine biedt meer ruimte zodra de mensen en / of spul is binnen.

Wat vind je van deze nieuwe pick-up fenomeen, Ford denkt dat het overtuigend genoeg om een ​​aantal mooie chique prijzen afdwingen. F-150 Supercrew prijzen beginnen bij $ 26.755 voor een basis twee-wiel-aandrijving XLT model en gaat tot geladen vierwielaandrijving aandrijving Lariat op $ 31.790.

- Tony Swan

Like this post? Please share to your friends: