2009 Infiniti G37 versus BMW 328i, Audi A4 en Acura TL

title =2009 Infiniti G37 versus BMW 328i, Audi A4 en Acura TL

Voor executives pijnlijke inkrimping ondergaan, raden wij u iets in de $ 40.000 range, smart nog bescheiden in houding ten opzichte van de gebruikelijke CEO schuit. Iets in een sportsedan zou de sfeer ongedwongen houden. Net op tijd, hebben we twee nieuwe internationale keuzes: de dapper gebeiteld Acura TL en de zacht gevormde Audi A4. De Acura, afgezien van de polariserende, onscherp gevouwen stijl, brengt Honda's Super Handling All-Wheel Drive aan de middengewicht sport klasse. A4 brengt variabele lift op de uitlaatkleppen van de 2,0-liter turbo vier, upping uitgang 11 paarden 211.

Zij voegen zich bij twee andere oude favorieten die slim zijn opgewaardeerd voor 2009: immer populaire 328i BMW krijgt nieuwe koplampen en motorkap aan de voorkant; nieuwe wielen, spiegels en drempels in het zijaanzicht; nieuwe achterlichten, decklid en bumper in de rug; en natuurlijk, een toename van $ 900 op de onderste regel. De Infiniti G35 van vorig jaar is nu vitamine versterkt en omgedoopt G37 om de V-6 schaalvergroting tot 3,7 liter reflecteren van 3,5. Het vorige 306-paardversie stoeiden alle nieuwkomers op de dragstrip. Ze moeten nog minder genade nu verwachten.

Er zijn andere aantrekkelijke keuzes in deze klasse: de vliegende-wig Cadillac CTS is één, net als de mini-Benz C300 Sport van Mercedes. Maar ligaregels prevaleren (het is onze competitie, maar nooit vergeten) -once een auto achter in een vergelijkende test wordt gelaten, het is uit het rooster als toekomstige testen strijders worden afgerond, tenzij er een aantal belangrijke transformatie. In feite is de G35 eindigde als tweede aan de BMW 328i in onze januari 2008 vergadering van deze klasse. Maar als gecharmeerd van de macht als we zijn, de nieuw benut 22 paarden van de G37 heeft ons overtuigd van zijn belofte.

Ondertussen kan je zijn opgevallen dat sommige autofabrikanten zijn opknoping door draden, en de verkoop van auto's in de Verenigde Staten actief zijn net iets meer dan de helft van het tarief een paar jaar geleden als normaal beschouwd. Met een omzet gezwollen, de productie is naar beneden en de keuze van modellen die ons ter beschikking is dunner dan we ooit hebben gezien. Dus hebben we twee zes-snelheid handleidingen hier, vergeleken met twee automaten. De TL SH-AWD zijn hierdoor niet beschikbaar met favoriete hefboom van de auto guy's zijn tot later dit jaar. De A4 stick is in de catalogus nu, maar de enige versie die we konden schrikken voor de deadline was een zestraps automatische dragen van $ 13.000 ter waarde van opties. Dus als getest prijzen van de auto's variëren van meer dan $ 10.000 rond onze $ 40K doel.

Oké, genoeg omzomen en hawing. Laten we eens kijken hoe ze een stapel liggen.

Like this post? Please share to your friends: