2014 Mazda 6 Grand Touring vs. 2013 Honda Accord EX-L

2014 Mazda 6 Grand Touring vs. 2013 Honda Accord EX-L Uit de juni 2013 Uitgifte Car and DriverGETEST

Het besturen van een gezin draagstoel vertelt de maatschappij dat je de lijn bent toeing. Het is de verantwoordelijke verplaatsen, vermoedelijk een van de vele. Eentje kopen is te vergelijken met het krijgen van een tattoo gelaserd off: Je zou dezelfde persoon daarna, maar de scherpe kantjes van de jeugd en de stomme dingen die je gebruikt om te doen zijn nu pijnlijk gewist zijn. In de jaren '50, zou je de man in het grijze flanellen pak zijn geweest. De Franse zou je bellen bourgeois.

Als iemand zelfs mededelingen. Bijna alle familie sedans zijn voertuigen camouflage, een manier om te verdwijnen in de menigte. Maar in dit segment die zoveel gelijkheid projecteert, de nieuwe Mazda 6 trekt lange, onvrijwillige staart.

We namen ons bekeek het nogal een beetje. Natuurlijk is het grijs flanel, maar het lijkt te zijn op maat in Milaan. Dat is Milaan, Italië, niet Milaan, Michigan. Het stempelen ziet er duur, de detaillering is prachtig, en de 19-inch wielen vullen de spatborden volledig. En toch Mazda verkoopt de 6 bij Men's Wearhouse prijzen.

Nieuwheid gaat dieper dan het strak getrokken huid. Volledig opnieuw ontworpen voor 2014, de 6 is alles Mazda. Eerdere versies werden geboren uit de lange affaire tussen Mazda en Ford en werden geassembleerd in Flat Rock, Michigan, op een lijn die ooit gekarnd Probes en MX-6s. Met Ford en Mazda nu slapen in aparte bedden, Mazda verplaatst de productie naar Japan en begon opnieuw.

Geen gesprek met automotive ligboxen is compleet zonder de baas, de Honda Accord. Nieuw in 2013, is het de ultieme familie sedan, verfijnd, ruim en praktisch. De nieuwste Accord heeft elke mid-size vijand het is tot nu toe te maken en landde-voor de 27e overwonnen tijd op onze 10Best lijst.

Voor deze ronde, brachten we samen geladen viercilinder versies van de Accord en 6. Zoals het hoogste uitrustingsniveau leverbaar met Honda's 2,4-liter viercilinder, de CVT uitgeruste Accord EX-L, met leer, botsing en lane-departure waarschuwingen , navigatie, en de roman dode hoek camera voor $ 30.785. Boven op de bovenste plank Mazda is de 6 Grand Touring. Uitsluitend verkrijgbaar met een zestraps automaat, onze $ 31.490 6 arriveerde bijna identiek ingericht als de Accord, met uitzondering van de optionele automatische cruise control.

Met slechts twee auto's in deze test, als je eerst je niet, je bent het laatst.

Velen zullen binnengaan, weinigen zullen winnen. Het duurde drie comparos om te komen tot onze laatste mid-size champ.
2014 Mazda 6 Grand Touring vs. 2013 Honda Accord EX-L

Like this post? Please share to your friends: