2005 Mitsubishi Lancer Evolution MR Edition

We gecatalogiseerd de Evo's updates-met name updates die de nieuwe MR Edition in de oprichting van een recent Short Take [ CD, Oktober 2004], dus we zullen gewoon een lijst van hen hier:

highsSportwagen reflexen, sport-autoleiding, sport-auto remmen, sport-autostoelen.lowsEconocar interieur, eye-chart instrumenten, turbo lag verminderd, maar niet verbannen.VonnisHet bewijs nogmaals dat sedan en sportwagen sluiten elkaar niet uit concepten.

Meer vermogen (276 pk en 286 pond-voet van torsie versus 271 en 273, respectievelijk in het laatste model), dankzij een grotere turbocompressor turbine mondstuk en een nieuwe waste-gate.
Een nieuwe actieve centrale differentieel.
Een nieuwe beperkte helix-slip voorste diff.

In aanvulling op het voorgaande, voor alle Evos, de MR heeft:

Een nieuwe en zeer glad short-throw zes-versnellingsbak (andere Evos, een gestript RS en de standaard VIII, soldaat met vijf snelheden).
Een zorgvuldig afgesteld Bilstein dempingssysteem (stutten voorzijde, schokken aan de achterkant).
BBS gesmede aluminium wielen die 2,8 pond per hoek moet opslaan.
Een slanke aluminium dak van Mitsubishi zeggen verlaagt het zwaartepunt van de auto.
Niet te vergeten de MR echte geheim wapen, een rij van acht tanden driehoekige haai uitsteekt boven aan de achterkant van het dak te noemen. Collectief, die 7/8 inch schoepen een "vortexgenerator," verminderen van de luchtweerstand en het verhogen van de neerwaartse druk door de grote koolstofvezel vleugel opgeleverd.

Dit is wat ons verteld door de fabrikant. We kunnen niet echt getuigen over de verdiensten van deze unieke toevoeging, maar we kunnen als het gaat om de effectiviteit van de andere elementen. De nieuwe spiraalvormige limited-slip voorste diff wordt onderzocht in detail hier, maar de korte versie is dat het geeft de MR een tastbaar voordeel in scherpe bochten. Wanneer de STi weerstand draaien in de MR hunkers beneden en trekt het vooreinde op de gewenste lijn. Er is nog onderstuur. Met zijn forse gewicht op de voorkant (61/39) zal de Evo's beweegt niet verward worden met een Lotus Elise te zijn. Maar de besturing is zeer snel en accuraat, en de Evo maakt vrijheden die de Subaru zult niet-een beetje rotatie om de verticale as om de tijd doorgebracht in de bochten te verminderen. Dit verbetert de rondetijden en is veel leuker dan wachten tot onderstuur tot het einde.

2005 Mitsubishi Lancer Evolution MR Edition

Wat betekenen de Bilsteins dragen bij aan het voorgaande? Mitsubishi beweert dat ze verbeteren de behandeling van de prestaties en rijeigenschappen, en onze ervaring leert dat het waar is. Hoewel de MR Edition maakt gebruik van dezelfde Yokohama Advan A046 banden-235 / 45-17-as de Evo we in '03 getest skidpad prestaties springt 0,90-0,93 g, en in deze ontmoeting, de Mitsu was de snellere van de twee auto's in de eerste hulp-lane-change test.

Wat betreft kwaliteit rijden, we gemeld dat beide auto's in dat '03 shootout zou "je verslaan . . . silly op Snowbelt wegen." De standaard Evo VIII en de kale RS nog steeds lijken op die opmerking, maar de Bilsteins geven de MR schorsing een vleugje beschaving compliance. Zelfde veren, zelfde hockey-puck bussen, maar genoeg te geven aan de go-kart gevoel te onderdrukken. Het is niet veel, maar het is genoeg om de MR duidelijk meer aangenaam om te leven op een dagelijkse basis-maar om eerlijk te zijn, het onderscheid tussen de MR en STi op dit punt is academisch.

De andere verbetering is in krachtcentrale Evo's, en indien de beperkte toename van vermogen wordt gecompenseerd door iets toegenomen leeggewicht (3289 pond versus 3260 voor '03 testauto), produceert echter verbeterde haast, aangevuld met een lagere uiteindelijke overbrengingsverhouding . Onze '03 tester liep 0-60 in 5.0 seconden en deed het kwartaal-mijl in 13,6 op 101 mph. De MR hit 60 mph in 4,8 seconden. De kwartaal-mijl verstreken tijd was niet veranderd, maar terminale snelheid was 104 kilometer per uur.

2005 Mitsubishi Lancer Evolution MR Edition

Zoals opgemerkt, remmen bleef spectaculair voor zowel auto-157 voeten van 70 mph. De Evo's pedaal begon het krijgen van een beetje lang tijdens onze Gingerman lappen, maar er was geen echte afbraak in stopkracht.

Naast verbeterde rijeigenschappen, de zonden van die '03 Evo zijn afgedaald naar deze nieuwe onverdund. Het interieur plastics kijken lage huur in een $ 36.074 auto, en de markeringen op de primaire meters nemen veel loensen te lezen. Er is nog steeds geen cruise control, een automatische incasso ten opzichte van de STi voor lange reizen, en het interieur geluidsniveaus blijven hoog. Ook de MR voegt secundaire meters-boost, olie temp, voltmeter-aan de onderkant van de middenconsole, waardoor ze in wezen nutteloos.

Toch is dat winst in rijden kwaliteit moet niet lichtvaardig worden genomen. De Mitsu hield al een stevige rand in comfort voor de bestuurder, met een set van de uitstaande Recaro emmers. Verzachten van de scherpe randen van wratachtige bestrating, toegevoegd aan prestatieverbeteringen, geeft de Evo MR een fun-to-drive index zeldzaam voor een sedan. Dit alles, en een vortex generator, ook. De extra waard deeg.

Like this post? Please share to your friends: