2017 Mazda MX-5 Miata RF Manual

Roadster eigenaren wonen in koude klimaten Tuck vaak weg hun auto voor de winter. Hierdoor verlengt de levensduur van de kap verhindert strooizout corrosie en slaat de binnenkant van modder en gruis verontreiniging. Winter opslag bespaart ook de bestuurder van de pijn van een kille cabine, wind fluiten verleden weer zeehonden en fladderende-canvas racket.

highsDe onbetwiste flingability maestro, onderscheidend design, het hele jaar door comfort.lowsMinimal stash ruimte, net zo lawaaierig als de roadster, aanbevolen premium brandstof.

Maar wat als uw roadster is uw enige rit? Dan heb je weinig andere keus dan te wanten te trekken, zet winterbanden, en hard uit de ijzige maanden. Of u zou uw lot met een Mazda MX-5 Miata RF, die twee zitplaatsen inwisselbaarheid het hele jaar door biedt gegoten.

Onze Club testauto had een basisprijs van $ 32.430 en is voozien van de $ 3400 Brembo / BBS pakket bestaande uit 17-inch BBS gesmede aluminium wielen, nabijheid binnenkomst, en Brembo remschijven en remklauwen. Dat leverde een alleszins redelijke $ 35.830 bottom line. (A-poort geïnstalleerd verschijning collo apart verkrijgbaar voor $ 800 en bestaat uit een front splitter, een achterspoiler, side-dorpelverbreders en een achterbumper rok-allemaal afgewerkt in heldere zwart-is inbegrepen bij de Brembo-pakket.) We hebben ook getest een Grand Touring model, dat ging in op $ 33.795, de enige optie van $ 300 metallic lak.

De elektrisch bediende-top apparatuur effecten subtiele veranderingen in de rijdynamiek van de Miata's. Uitstapjes naar de testbaan en onze lokale back-road route gaf ons de relevante gegevens die u nodig hebt om de top stijl die het beste is voor je kiest.

Spelen met Gravity

Weten hoe hoogte van het zwaartepunt van de Miata migreert naar top materiaal en positie, we aangemeld volgende afmetingen:

• ND Club softtop met het dak omhoog / omlaag: 18,5 / 17,5 inch
• ND Club RF met het dak omhoog / omlaag: 19.5 / 18.0 inch

Bottom line: Laat de top als je concurreren in gymkhanas.

Top-gear 30 tot 50 mph passeren variëren tussen 8,4 en 10,7 seconden bij deze zwaardere RF richting van de langzame uiteinde een 9,6-tweede keer. Hetzelfde geldt voor de top-gear 50-naar-70-mpu gerend, die ook neemt 9,6 seconden, ten opzichte van de softtop van de 8.4-na beste en 10,6 seconden ergste. Voor de goede orde, de zes-traps automaat, die snel terugschakelen biedt, uiteraard slaat de handleidingen met zijn 3,4-tweede sprong van 30 tot 50 mph en de 4,5-tweede hop 50-70.

Retractable gegevens

Alle MX-5 vertonen wat body roll in de bochten te beperken, een deel van de car-to-driver dialoog Mazda-ingenieurs gebakken in het recept. Het lichaam van de lijst is pas zichtbaar wanneer u het laatste mph uitwringen van een rotonde, en het is nog nooit zo verwerpelijk. Op back wegen, de limiet komt in de vorm van licht squirrely onderstuur nadat je hebt opgebruikt uw 0,89-g grip toewijzing. De RF's extra gewicht en een hogere zwaartepunt had weinig of geen invloed hebben op de skidpad prestaties, die precies in het midden van de 0,88-0,90 g we hebben gemeten softtop MX-5s viel. Credit de 205 / 45R-17 Bridgestone Potenza S001 banden voor opknoping strak.

Mazda wijselijk afgezien van verpakking van de Miatas met zware geluidsdemping te helpen uitpakken maximale zing van de MX-5 de atmosferische 2,0-liter inline-vier. Dit is een pittige motor met 155 pk op de tap bij 6000 toeren per minuut, geen turbo aan de rand van de uitlaatgeluid en een 6800-rpm redline nemen. geheime wapen van de motor is een stevige low-end met voldoende stuwkracht boven de 3000 rpm, zodat de dreunende resonantie die aankomt dan 5000 rpm kan worden opgeslagen voor speciale gelegenheden. Net als in de cabrio's die we hebben getest, de RF registreerde een oor-kietelen 88 decibel bij volgas, dineert met 75 decibel tijdens het cruisen. In de zesde, met de gashendel versoepeld rug, de aandrijflijn gegrom combineert met banden- en windgeruis u dankbaar dat Mazda uitgerust dit RF met een krachtige negen luidsprekers Bose sound system als standaard uitrusting te maken. Bottom line: De RF is echt geen stiller bij normaal gebruik dan de softtop MX-5.

In werkelijkheid, alle Miatas zijn throwbacks, met comfort gehouden tot het absolute minimum. Dit houdt de focus op louter rijden vreugde geleverd bij elke Snick van de shifter en elke toename van stuurslot. Bij Mazda introduceerde dit enorme verbetering van de archetypische Britse sportwagen bijna 30 jaar geleden, werd de wereld een echt betere plek. Het hebben van een keuze tussen twee stijlen van converteerbare top slechts enkele seconden die beweging.

Top Tidbit: RF, alias “Roof Folds”

Onder de RF's demi-fastback addendum verbergt een aanpassing van de MX-5's oude power-inklapbare hardtop mechanisme, alleen met stillere motoren en fastback-achtige steunberen in plaats van een tonneau cover. Flicking een niveau schakelaar tilt de fastback en rug, terwijl het voorpaneel ontgrendelt en accordeon achter de stoelen langs de achterwand en de achterruit. De steunberen dan terug naar hun oorspronkelijke positie. Naar de top van de spichtige armen en actuatoren te sparen, wordt de dans beperkt tot sub-6-mph optredens.

2017 Mazda MX-5 Miata RF Manual

Like this post? Please share to your friends: