2014 Porsche 911 Targa 4S PDK Automatic

Het was nooit Porsche's eerste keuze om de oorspronkelijke 911 Targa te bouwen. Porsche van plan om een ​​open-air 911 te ontwikkelen, maar terug in de jaren 1960, de toekomst van de converteerbare werd bedreigd door dreigende Amerikaanse regelgeving, zodat het bedrijf kwam met de Targa, een bijna-cabrio met een vaste rolbeugel.

highsGeautomatiseerde inwisselbaarheid, extra ponden zijn grotendeels onzichtbaar, de typische 911 dynamische grootheid.lowsHeeft een aantal van de levendige gevoel van de vorige modellen, een fractie langzamer dan de coupe, de typische 911 bloedneus prijsstelling verloren.

Met geen droptop om te concurreren met in de 911 line-up, de Targa kreeg een volgende ondanks zijn enigszins onhandig looks. Een glazen achterruit snel vervangen van de oorspronkelijke, zip-out plastic versie. De roestvrij-stalen roll hoepel werd uiteindelijk zwart gelakt. Zelfs na Porsche in 1983 bracht een echte cabrio-911, Targa bleef de verkoop.

Het was pas in september 1993 dat Porsche gestopt met de bouw van de korf-handvat Targa met de lift-off top. De naam voortgezet, maar latere versies hadden wat in wezen een gigantische glazen zonnedak. Die glazen dak Targas zijn nu verdwenen-en de nieuwe Targa lijkt veel op de oude Targa.

De nieuwe Targa wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving en kan worden gehouden met ofwel een 3,4-liter platte zes met 350 pk of 4S van 3,8 liter platte zes met 400 pony's. Er is geen twee-wheel-drive Targa, waardoor we denken dat de Targa is de “convertible” voor mensen wiens broek is gekleurd met zout voor vijf maanden van het jaar.

Het testen van de Targa

Hoewel het verwijderen van de top misschien niet zo lang duren als voorheen, in 4S mom, de Targa bleek een beetje trager dan de Carrera 4S. Onze Targa 4S, die was uitgerust met de zeventraps automaat met dubbele koppeling, hit 60 mph in 4,2 seconden en 100 mph in 9.8. De kwartaal-mijl komt in 12,6 seconden op 113 mph. Zoals gezegd, deze nummers zijn een paar tikken achter die van een PDK-uitgeruste Carrera 4S we eerder getest. We zouden vermoeden dat het verschil is grotendeels te wijten aan de extra 144 pond de Targa draagt. De achterruit en zijn integrale deksel 55 pond weegt, en Targas ook beginnen leven met extra schoren in de converteerbare 911. 3630 pond, de Targa 4S de zwaarste 991 die we hebben getest; het is zelfs 42 pond zwaarder dan de Turbo S. Aan de positieve kant, hebben we geen structurele trilt merken.

Met de top in de plaats, de Targa werkt ongeveer hetzelfde als de coupe. Er is geen extra windgeruis en het geluid-level meter registreert 71 decibel op 70 mph-eigenlijk stiller dan de eerder genoemde 4S coupe. In onze eerdere eerste rit van de Targa, merkten we enkele piepen waar het dak afdichtingen voldoen aan de voorruit frame. Porsche moet het probleem hebben aangepakt, zoals onze testauto geen krimp deed spreken. Het openen van de top brengt in de wind en lawaai, maar bij lagere snelheden de raspende geluid van de flat-six afspelen via de $ 2950 Sport uitlaat is alles wat je kunt onthouden.

Dat luider uitlaat was maar een van de vele opties op onze test auto. Prijzen beginnen bij $ 117.195, maar onze auto kwam met $ 29.815 in de extra's. Hoe is dat mogelijk? De kanjers zijn de two-tone lederen interieur, dat voegt $ 4120, de automaat met dubbele koppeling kost $ 4080, LED-koplampen zijn $ 3110, de Premium Package Plus commando's $ 2330, 14-way Sport stoelen met geheugen zijn $ 2120, en het Sport Chrono Pakket verhoogt de prijs van $ 2.370. Als deze getallen belachelijk klinkt, bedenk dan dat, net als het uiterlijk van de nieuwe Targa, de hoge prijs van de 911 is ook een traditie bij Porsche.

Like this post? Please share to your friends: