2016 Chevrolet Camaro V-6 Automatic

We hebben onlangs vastgesteld dat er geen enkele reden meer om te klagen als er een V-6 onder de motorkap van je Chevrolet Camaro. Geen snickers, geen hatelijke opmerkingen over Wimpy pony's; de opname ervan als een van onze 2016 10Best Cars is welverdiend. Dus laten we de oefening nog een stap verder: Wat dacht je van een V-6 Camaro met een automatische transmissie? Zou dat in orde, ook?

highsSnel tot 60 mph, prompt schakelpeddels, atletische dynamiek, verleidelijk uitlaatgeluid.lowsBunkerlike zichtlijnen, onhoudbaar achterzetels, automatische prijsverschil.

We hadden een eerste kijk op deze kwestie in oktober vorig jaar, toen een eerste schijf van een nieuwe Camaro V-6 is uitgerust met de acht-snelheid autobox liet ons positief onder de indruk. Nu hebben we een 2016 V-6 automatische (in RS stuwing) aan de tand om die indrukken met objectieve test-track data te versterken.

De V-6 335 pk is 12 pony's meer dan de vorige zes-cilinder kon opbrengen, en er is een smidge meer koppel, ook: 284 lb-ft, versus 278. De automatische is GM's met acht versnellingen 8L45 Hydra-Matic met handbediening via stuurwiel gemonteerde paddle shifters. Er is ook geen extra gewicht met de automatische, zoals onze 3441-pond test auto was eigenlijk lichter dan de drie handmatige V-6 Camaro's die we hebben eerder geëvalueerd (3467, 3469, en 3484 pond).

Afgaande op gevoel, shift snelheden lijken in wezen een dead heat tussen handmatige en automatische zijn. De Camaro's Tremec handgeschakelde zesversnellingsbak heeft scherpe overeenkomsten, en de Hydra-Matic niet hameren zijn verschuivingen als een dual-clutch box. De reacties in de handmatige modus lijken te zijn op zijn minst op een lijn met die van een bevoegde mens.

De V-6 handleiding Camaros hebben een 3.27: 1 laatste-aandrijving ratio en een 0.75: 1 toeren. De achteras met de automatische 2.77: 1, en de achtste overbrengingsverhouding 0,66: 1, dus het is gericht veel hoger in de hoogste versnelling dan de handleiding. Houd er ook rekening mee dat de automatische nog twee tandwielen om mee te spelen, wat hielp ons voorbeeld bereiken een waargenomen 22 mpg, terwijl we hebben niet in geslaagd om te kraken 20 mpg met de handleiding.

Onze resultaten tonen de automatische om zeer dicht bij de snelste van de drie handleidingen, langzamer door slechts een tiende van een seconde tot 60 mph en door het kwartaal-mijl (5,2 en 13,8 seconden, respectievelijk) zijn. De auto registreerde ook een 1-mph edge in valstrik snelheid, 104 mph versus 103. En het was sneller over de hele linie dan de handmatige testauto die heerste in een twee-auto shootout versus een Ford Mustang 2.3-liter EcoBoost.

Onze enige teleurstelling met deze Camaro ten opzichte van de andere V-6 voorbeelden had niets te maken met de aandrijflijn: De automatische nodig 166 voeten om te stoppen vanaf 70 mph, wat niet slecht is, maar de handleiding auto's got it gedaan in 152, 153, en 158 voeten. Fade was een non-issue, dat wel.

Automatische Expense

Optionele uitrusting maakte onze test auto een beetje prijzig in vergelijking met de drie handgeschakelde modellen, met $ 1495 voor de slushbox helpen om ons voorbeeld als-testte prijs te blazen tot $ 40.425. Ook, als je gaat om de maximale mogelijkheden van deze of een andere Camaro verkennen, wilt u misschien een andere dan Bright Yellow ($ 395), een tint die is zeker zichtbaar is zowel van lage baan om de aarde en van achter het stuur kleur te overwegen van een politie-cruiser.

Maar terug naar de transmissie debat: een handgeschakelde versnellingsbak biedt nog steeds een groter gevoel van betrokkenheid bij de machine. Maar de acht-snelheid automatische is veelzijdiger en biedt full-auto comfort, een lager brandstofverbruik als je cruisen en handmatige bediening wanneer je dartel voelt, zonder prestatieverlies. En het beste van alles, het stigma is verdwenen. Echt.

Like this post? Please share to your friends: