2016 Scion iA Automatic

Ten tijde van deze publicatie, de Scion divisie is in het proces van ontmanteling en met het grootste deel van de opstelling volgens de Toyota banner overgedragen. Hoewel we kunnen niet zeggen dat we verbaasd over de aankondiging, de timing ongelukkig. Voor het eerst in jaren, Scion heeft, in de onlangs geslagen iA subcompact, een model dat ogenschijnlijke doelen van het merk hits: een lage prijs van binnenkomst en plezier dynamiek, evenals big bang for the buck qua interieur goedheid en bouwen kwaliteit. Zoals voor styling van het exterieur, goed, ziet zijn subjectief.

highsRijke inhoud, leuk om te rijden, lage MSRP.lowsS-L-O-W, een gezicht niet eens een moeder kon houden.

Existentiële crisis, gunstige prijzen

Ongetwijfeld het meest interessante ding over de iA is dat, in tegenstelling tot vrijwel elke andere Scion tot nu toe, het was niet afkomstig uit de enorme internationale product reserves van het moederbedrijf Toyota. In plaats daarvan komt van Mazda. Hoewel het bekend is dat de twee fabrikanten werden shacking tot sommige platforms en productie mogelijkheden te delen, de iA is een 2016 Mazda 2 sedan recht omhoog, een model dat niet aan de Verenigde Staten komt. Toch, Scion dacht dat het het beste om zijn versie te onderscheiden, het toevoegen van een ongelooflijk ongelukkig voorkant fascia en herzien koplamp hardware. Maar als je eenmaal voorbij de gapende muil, die kritiek heeft getrokken vanwege de gelijkenis met een bottom-voeding, kieuw-ademende Cyprinidae, de uitbestede iA blijkt een indrukwekkende waarde.

tech Talk

De voeding voor de iA is afkomstig van Mazda's 1.5-liter inline-vier, een smooth operator die houdt van spinrev, wat goed is, zoals de volledige aanvulling van 106 pk komt pas 6000 rpm. Alle 103 lb-ft van torque komt onstream bij 4000 rpm, en hoewel dit atmosferische motor ontbreekt de urgentie wordt weergegeven door de nieuwe oogst van kleine cilinderinhoud turbomotoren, zijn lineaire vermogensafgifte biedt voorspelbare prestaties. De zes-traps automaat doet een dandy baan van het vliegen onder de radar, onopvallend swapping radertjes zonder onsmakelijke gedrag. Het selecteren van Sport-modus op de console het startsein voor de transmissie wilder kant, en de meer agressieve shift kaart houdt versnellingen langer en verschuivingen tussen ratio's sneller. Volledig caned, de powertrain voortgestuwd onze iA test auto van nul naar 60 mph in 9,1 seconden en over een kwart-mijl in 17,1 seconden bij 82 mph. Die aantallen elk parcours die van de hand verschoven iA met slechts een tiende van een seconde.

Terwijl het accelereren en remmen nummers gemiddelde mag zijn, de iA de brandstof-economie cijfers zijn allesbehalve. We bereikten 36 mpg totaal, één mpg minder dan de officiële EPA gecombineerde score van 37, en drie beter dan zijn 33-mpg stad rating. Gezien onze rijstijl, dit is een groot pluspunt voor de Scion.

Ontworpen om plezier, betaalbare voertuigen die in de handen van jongere kopers, Scion uiteindelijk moest naar Mazda om die te vervullen missie-dus het is geen wonder dat het merk is mislukt. Gelukkig is de iA gepland om van te leven als een Toyota. Misschien zullen ze zelfs haar neus op te lossen.

Like this post? Please share to your friends: