2016 Honda Accord Sedan 2.4L CVT

Een paar maanden geleden, kregen we onze eerste kans om de 2016 Honda Accord, de nieuwste versie van de auto die meer thuis 10Best Cars trofeeën heeft genomen dan een auto in de geschiedenis te rijden. Voor 2016, de Honda Accord was vernieuwd, het krijgen van een nieuwe neus, een netter achterkant, een sterk verbeterde interieur, en Apple CarPlay / Android Auto-functionaliteit. Het was genoeg om haar 10Best-award tally tot 30 (en 19 opeenvolgende!) Te brengen, en zo was het alleen maar passend dat we vastgebonden onze test versnelling om één van de meest populaire configuraties-an EX vier-cilinder met de CVT-om te zien hoe zijn prestatie nummers ondersteunen onze sentiment.

highsLimo-vlotte rit, enorm interieur, bereid aandrijflijn.lowsBescheiden grip, geen handmatige CVT “gear” selectie.

Door de Nummers

Helaas, dit is waarom je nooit een auto moet beoordelen op haar spreadsheet. Sinds wanneer heeft een 7.6-seconde nul-naar-60-mph run-bijna twee seconden langzamer dan de V-6 coupe-krijg je hart racen? En op 0,80 g, zijn laterale grip enorm loopt achter op de 0,87 g en 0,84 g cijfers van de laatste Ford Fusion 2.0T en Mazda 6 we hebben getest. In feite, de totale aantallen Accord CVT min of meer identiek aan die van het voorste-wiel-aandrijving 2016 Honda CR-V. Uh, yippee?

Met het slimme gebruik van “Active Sound Control” en “Active Noise Cancellation,” de direct-ingespoten viercilinder klinkt als de gelukkige Honda vier potten van weleer, en de bereidheid van de CVT's om mee te spelen in een pittige rijstijl (in Sport-modus, in ieder geval) geeft ons hoop voor transmissies van dit type. We zouden nalatig zijn, maar als we laat Honda uit de haak voor zijn flagrante weglaten van handmatig instelbare overbrengingsverhoudingen. Voor die-en een bediende set van paddle shifters-one moet de meer charismatische Accord Sport model te krijgen. Als het ons geld, zouden we meer geneigd zijn om gladde zes-versnellingsbak van de Accord, die op LX, Sport, en niet-lederen uitgeruste EX-modellen kunnen worden gehouden kiezen.

Wij erkennen natuurlijk dat de meeste Accord kopers niet dezelfde neigingen als ons, het kiezen van de automatische door een overweldigende marge. Voor hen is de betrokkenheid minder belangrijk is dan het brandstofverbruik, en op 27/37 mpg stad / rijweg, dit is de meest efficiënte model in de 2016 Accord familie. (De handleiding komt in 4 en 3 mpg lager in die EPA ratings.) Voor onze kant, gemiddeld we een indrukwekkende 30 mpg tijdens onze tijd met de auto.

kale cijfers van de Accord niet overweldigen. Integendeel, het is het karakter van de auto's die awards wint.

Like this post? Please share to your friends: