2015 Dodge Challenger R / T 5.7L Manual

Er is veel veranderd sinds 2008, maar de Dodge Challenger R / T heeft niet. Wanneer Dodge uitgerold de retro-stijl beest aan de strijd van de Ford Mustang-the Chevy Camaro nog op hiatus-we ontdekten de 376 pk sterke 5,7-liter Hemi-powered R / T model (geïntroduceerd in 2009) de voorkeur om het iets sneller , 425-pk 6,1-liter SRT8. Maar sinds de jaren, de grotere Hemi is gegroeid tot 6,4 liter en nu bussen uit een band-smeltend 485 pk. Het model met die motor werd uiteindelijk omgedoopt SRT 392, en zijn plek aan de top van de pikorde werd toegeëigend door niet één maar twee nieuwe leden van de familie Challenger die Dodge toegevoegd voor 2015: de 6,4-liter R / T Scat Pack en Natuurlijk, de 707-hp Hellcat. Die bewegingen maken de 5,7-liter R / T de vierde-snelste Challenger-model. Yep, het is een dappere, burlier nieuwe wereld.

highsTijdloze badassery, Hemi burble, verbeterde interieur, positief shifter, speelse achtereinde.lowsVoelt enorm, is enorm, vervelend 1-op-4 skip-shift-functie, overschaduwd door zijn brawnier broeders.

Niet de snelste, maar nog steeds niet traag

Het feit blijft echter dat de 5,7-liter R / T was niet traag als we een 2009 R / T handleiding terug getest in 2008, en het is nu niet traag: de 4100-pound vijfzitter kan 60 mph hit in 5.1 seconden exact hetzelfde als voorheen, en slaat de kwart mijl klok in 13,7 seconden bij een snelheid van 103 mph, 0,1 seconde en 3-mpu langzamer dan het model 2009. Toch voelt het relatief lui back-to-back met de Scat Pack we getest op hetzelfde moment gereden, want dat model raakt 60 in 4,2 seconden en loopt het kwartaal 12,6 bij 114 mph. De Tremec TR-6060 zes-snelheid is heel mooi, op zijn minst, met duidelijk omschreven poorten, een communicatieve koppeling, en net genoeg heft agressieve persoonlijkheid van de auto aan te passen. Wij willen alleen Dodge zou weg te doen met de first-to-vierde skip-shift-actie bij gedeeltelijke gasklep, een vervelende brandstofbesparende apparaat.

Voor een auto waarvan het ontwerp van de buitenkant is niet veel veranderd sinds 2008-'71-look grille ingewanden en split LED-achterlichten zijn de grote verschillen in 2015-the Challenger ziet er opvallend fris, en Sublime groene verf onze betatester en donkere 20-inch wielen gemaakt deze auto zo leuk om naar te kijken als elk Challenger we eerder hebben getest.

Meer Retro, meer Modern

Hoewel er weinig veranderd aan de buitenkant of onder de motorkap, de cabine is drastisch bijgewerkt. Back in 2008, hebben we ingestemd met de Challenger is goedkoop interieur omdat, nou ja, het was verpakt in een Challenger. Nu moet geen excuses worden gemaakt. Het nieuwe interieur heeft een meer retro smaak, dankzij een dashboard geïnspireerd door de '71 Challenger, maar de nieuwste Uconnect infotainment betekent ook dat het is veel meer modern, vooral met de Challenger Performance Pages app, die kan controleren en uploaden naar het web prestaties en het hanteren van statistieken (het is inbegrepen bij de Super Track Pak). De cabine is ook heel meegaand-de auto is eigenlijk een verkorte Charger sedan, na alles-met comfortabele voorstoelen en een brede, drie-butt achterbank, waardoor het de meest bruikbare vijf zitplaatsen twee-deurs coupe beschikbaar in de Verenigde Staten

In ieder geval, als de tijd komt tot de Challenger ergens te vervangen in 2018, Dodge zal zichzelf vinden op een kruispunt, met uitzicht op de beslissing om al dan jagen de Camaro SS en de Mustang GT met een aansteker, sportievere positie of in dubbel-down op de Challenger cruiser-car neigingen en chase kopers dat Ford en Chevy zal verlaten hebben. In de tussentijd, deze staart-happy zwaargewicht zal waarschijnlijk niet veel veranderen.

Like this post? Please share to your friends: