2016 Honda Civic Coupe 2.0L Manual

Stick-transmissies zijn snel aan het verdwijnen van nieuwe auto's, een situatie Car and Driver is pijnlijk bewust van gezien het feit dat we gestart met het Save the Manuals! campagne. Honda is een van de weinige overgebleven voorstanders van deze zaak, met vijf productlijnen die toch een handleiding shifter. De nieuw-voor-2016 Honda Civic coupe hier getest wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak in zijn meest betaalbare LX stuwing hoogte, en het is een uitstekende showcase voor onze voorkeur versnellingsbak.

highsModieuze buitenkant, speelse dynamiek, een van de weinige overgebleven stok verschuivingen.lowsHandboek die niet als brandstof-efficiënt als de CVT, middelmatige grip van de banden, zware deuren.

Wij zijn voorstander van handleidingen, omdat ze intrinsiek meer plezier en waarbij in de meeste rijsituaties. Het geven van de bestuurder volledige gezag over overbrengingsverhoudingen en aangrijpen van de koppeling meestal helpt een auto voelt sneller op de been. Dat is hier het geval, waar de Civic LX coupe, met een 7.6-seconde nul-naar-60-mph tijd en een 15,9-seconde kwartaal-mijl lopen, sloeg een eerder geteste 2016 Civic EX vier-deur uitgerust met een continu variabele automatische transmissie met 0,6 seconde in de aanloop naar 60 mph en met 0,4 seconde in het kwartaal-mijl. (In het belang van volledige openheid, de coupe was ook 76 pond lichter.) Zelfs met de versnellingspook, kan echter de Civic coupe geen gelijke tred met de Kia Forte Koup en TSI Golf van Volkswagen en Beetle-hoewel die drie niet roemen turbomotoren.

Rij Uw Eigen

Getrouwd met een uitstekende zesversnellingsbak, het is een aandrijflijn dat is zeker te behagen. De LX pedalen zijn ingesteld op hiel en teen terugschakelen en de shifter een aangename gevoel en actie. De gooit zijn kort en de inspanning laag is, en u kunt het synchros op het werk voelen, in het bijzonder boeiende derde versnelling. De handleiding is alleen aangeboden met de 2.0-liter motor, maar volgend jaar Honda zal het ook combineren met de 174 pk sterke 1,5-liter turbomotor in het hoger-spec Civic coupés en personenauto's, die op dit moment beschikbaar zijn, alleen met de CVT-automaat.

De CVT is ook verkrijgbaar met de basis 2.0-liter, voor een extra $ 800. De drive-verhouding verbreid is 17 procent breder, waardoor het 38-mpg EPA rijweg brandstof economie van de LX-stick verslaan met 3 mpg en boven de 26-mpg stad rating van 4 MPG. Honda CVT is geprogrammeerd om de vervelende elastiek effect tijdens het versnellen, waarbij de motor darren aanhoudend hoog toerental terwijl de wagen verzamelt snelheid voorkomen. De ketting- (versus versnelling-) rijden benadering kan schijnen tijdens passes waarbij een stoot van het gaspedaal snel de motor verzendt een toerental nabij de horsepower piek met geen spoor van de aandrijflijn schok die abrupt gearchanges begeleidt in een conventionele getrapte versnelling automatische . De CVT Civic EX ook degelijk troefde de LX-stick in onze passing-versnelling testen, maar dat is vooral te danken aan onze procedure: Automatics zijn vrij om terugschakelen terwijl we vertrekken handleidingen in de hoogste versnelling.

Als een coupe, de Civic heeft lange deuren voor een gemakkelijke toegang tot de achterbank te bieden. Aan de debetzijde, de deuren zijn zwaar en lastig te openen wanneer het voertuig geparkeerd op een helling. Het is ook een karwei voor de achterbank voeren vanaf de bestuurderszijde het benodigde trekken twee van de emmer handbediening releases schuiven en tippen die plaats; het is makkelijker aan de passagierszijde waar men hefboom wist de toegang voor het betreden en een pedaal biedt achterbank rijders klaar ontsnappen. Een andere stem tegen de coupe is dat de hoofden van buitenboordmotoren achterpassagiers rijden onder de verlichting en noggin het centrum bewoner wrijft de CHMSL. In ieder geval is het gemakkelijk om de 60/40-klieven rugleuningen achterin los om de capaciteit 12 kubieke foot trunk rekken. Aan de voorzijde, de middenconsole is een dubbel-level design, zowel voor en achter de shifter, met tal van cubbies voor dranken, telefoons, sleutels, en wat al niet.

Minder dan $ 20K

Terwijl de LX is de toegangspoort tot de Civic wereld met een basisprijs gewoon bukken onder de $ 20.000, Honda is gul met standaarduitrusting. De stoffen bekleding is aantrekkelijk en, in combinatie met goed bolstered voorstoelen, vergrendelt de bestuurder op zijn plaats tijdens agressieve bochten. Stijlvolle 16-inch lichtmetaal, een back-up camera, automatische climate control, cruise control, een twee-weg verstelbare stuurkolom en een instrumentenpaneel het verstrekken van buitentemperatuur, een digitale snelheidsmeter en reis informatie zijn ook opgenomen in de basis auto. U kunt uw smartphone verbinding via Bluetooth, vul het vervolgens met een USB-aansluiting, en bellen met verbale commando's. Maar verwacht niet dat de laatste veiligheid hulpmiddelen zoals lane-Keeping Assist en adaptieve cruise control, Apple CarPlay en Android Auto telefoon spiegelen, navigatie, drukknop starten, of zelfs satelliet radio hier. Voor elk van die, moet u de Civic's prijs / bekleding ladder beklimmen.

De Civic LX is een uitstekende keuze voor zuinige kopers die liever een slanke dak coupe vorm aan de gearceerde-box alternatief. Het is niet zo sportief als sommige andere compacte twee-deuren, maar de gebruiksvriendelijke handgeschakelde versnellingsbak moet meer bestuurders om de geneugten van DIY verschuiving initiëren. Misschien is hun enthousiasme zal bewegen Honda-en andere autofabrikanten tot meer handleidingen te besparen.

Like this post? Please share to your friends: