2014 Nissan Versa Opmerking Hatchback

Het is geen geheim dat we niet fans van Nissan's nieuwste Versa sedan, die werd opnieuw ontworpen voor 2012. Het eindigde een verre zesde van de zes in de enige vergelijking test uiterlijk en te citeren uit onze stand-alone test van de SL model “Zelden hebben we wilden uit een auto zo slecht voordat we het zelfs uit parking van ons kantoor.” Subtiel, eh? We hebben nu gereden haar hatchback stablemate, de Versa Note, en de uitdrukking dat verschijnt voor de geest is, “alleen dezelfde anders.”

Hoe zijn de twee Versas hetzelfde? Nou, beide zijn gebouwd op Nissan V platform en bieden dezelfde drivetrains. Hoe zijn zij verschillend? De styling van de sedan is het best te omschrijven als slordig, maar de nota is dat niet. We zouden niet noemen het opvallend, maar net als die van de Honda Fit, Ford Fiesta, of de vijfdeurs versies van de Hyundai Accent en Chevy Sonic, design van het exterieur van de Note heeft karakter. Het beschikt ook over aërodynamische tweaken, met inbegrip van actieve grille rolluiken, spoilers en spoilers, een redelijk flush vloer, en gebeeldhouwde achterlichten die drag te snijden. Het is de moeite waard erop te wijzen dat de Note is niet echt het hatchback-versie van de tweede generatie Versa sedan, die elders in de wereld wordt verkocht als de Sunny (beide vorige Versas werden verkocht wereldwijd dragen Tiida badges). Buiten de Verenigde Staten, de Note is een stand-alone model en alleen voegt de Versa hier badging, die verder verklaart de visuele verschillen.

De hatchback doet erven dashboard van de draagstoel. Dit is niet een probleem op het gebied van basic design en lay-out, met een zeer leesbare meters rechtdoor, drie grote en makkelijk te bereiken wijzerplaten voor de HVAC-regeling, en een optioneel navigatiesysteem scherm dat voldoende is voor deze klasse. Maar je zult je knokkels rap zwart en blauw in de jacht op ander zacht aanvoelende oppervlakken buiten de ene onder je kont. De materialen zijn niet beter onder visuele inspectie, ofwel; ze zien er hard, instap, en goedkoop. Zitcomfort verdient noch applaus noch pannen, louter oke.

De Versa Note moeten dezelfde 2500-of-zo-pound lezing Aanbevolen schubben activeren zoals de draagstoel, en het wordt gedwongen mee door dezelfde 109-Hp, 1.6-liter twin-cam vier met 107 lb-ft koppel. Dus voorkomen op vergelijkbare prestaties, wat betekent dat 0 tot 60 mph in minder dan 10 seconden. Ga lage buck met de komst $ 14.780 S-model, en je zult roeien door middel van een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Stap over op de S Plus ($ 16.030) of SV ($ 16.780) sierlijsten, en u zult CVTing het. Spring voor elke optie-zij omvatten verwarmde zetels, navigatie, Bluetooth, een rond-view monitor en uw Note Monroney zal heuvelrug $ 19.000.

Zelfs de meest fervente CVT haters moet toegeven dat indien een dergelijke dozen niet worden steeds beter, de meest recente daarvan zijn in ieder geval minder irritant. Evoluties in de programmering en engineering, evenals een verbeterde geluidsisolatie, maken het verschil in veel auto's, en dat doen ze hier ook. aandrijflijn De Note is niet bepaald stil, maar haar gezeur lijkt verder weg gelegen, geluidsniveau hoger ligt dan in het verleden. Wanneer u het gaspedaal peg, is de kleine vier niet zing tot max rpm en moo weg, in plaats daarvan de vestiging in op ongeveer 4500 toeren per minuut en vervolgens kruipt als een “normale” aandrijflijn. Het belangrijkste punt van technisch belang voor de CVT is dat Notes dus uitgerust lancering met behulp van een vaste overbrengingsverhouding met een lagere verhouding; op 10 of 15 mph, de CVT overneemt. Nissan zet dit CVT omlaag als de belangrijkste reden dat de Note kan terugkeren naar 31 mpg stad, 40 mpg rijweg en 35 mpg combineerde. Voor de meeste drivers, zal de CVT een nonissue in alledaags rijden zijn.

We zijn geïnteresseerd om te zien of de Note kan verbeteren op vertoon van de Versa draagstoel tegen het segment best-het zou moeilijk zijn om te doen slechter en met een nieuwe Fit waarover binnenkort en de Fiesta te zijn vernieuwd voor 2014, ruiken we een vergelijkende test brouwen. Blijf kijken.

Like this post? Please share to your friends: